Дискова херния - 14

• 194 828
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Вече съм писала, че много ме дразни това докачливо отношение на докторите от Павел баня към неприемане на екстензиите. Пациентът е в правото си да откаже всяка процедура, която смята, че ще му навреди. Иначе е хубаво, че и клиника Гечеви е вариант за добро лечение в Павел баня.

# 616
  • София
...............
Но, освен 3те килограма надолу, с какви други екстри се сдоби все пак?
Нали за подобрение на някакви болежки си се впуснала в това фиаско?
.......
Лучия,  други екстри - няма. Стигат ми досегашните. Вероятно знаеш, че преди няколко месеца се оперирах и какво да ти кажа... в общи линии съм добре. Не мога да кажа, че няма придърпване все още, няма захапване при някаква си обикновена крачка напред примерно, това все още го има и докторите все ми казват, "много си добре, това всичкото като оплаквания е нормално"...Това ме плаши и всеки един момент искам да съм при лекарката ми и да и се жалвам на рамото, ама не става, че ѝ омръзнах. Вече ме е срам. Там, в Павел баня по случайност се запознах с една жена, защото шезлонгите ни бяха един до друг, въпреки че аз не обичам да контактувам много, много и все с наведена глава ходя за да не ме заговори някой, че като се почнат едни оплаквания и аз все си намирам още страдания, та тази дама , тя беше от Скопие, се е оперирала във Виена и беше с постоянни болки и дискомфорт и единия крак и беше зле. Не можеше добре да го вдига и стъпваше като в паници, така че какво да се оплаквам повече, пред нея аз бях като кокиче, ставам пъргаво, ходя нормално, плувам добре,.. и защо отидох, ами така казаха докторите, "а сега на Павел баня...." за малко топла вода.  Това е. Ясно е, че всичко е и малко на късмет с тези операции, независимо дали са правени тук у нас или в чужбина...аз вече така си мисля.
Ето днес след гимнастиката ме дърпа, има чувствителност, ама не от онази страна дето беше най-засегната, а от другата... `що ме дърпа... ми `щото си иска и аз през 5 минути се пробвам да се кривя насам натам дали продължава,... страхове, те са си мои. Може и някой ден, ама след много време да спре и да не чувствам нищо вече, ама това ще е в продължение на много време, така излиза... мда. Сложно е, като времетраене на операцията е кратко, но после идва сложното...
Ели, х-л  "Севтополис" бях. Не искам повече да ходя, не, не е заради храната, това не е толкова страшен проблем, но самата атмосфера ме натоварва и страховете ми се увеличават.
Забравих да ви кажа, че ако някой ходи там или другаде на почивка и лечение и ако е зимата да си носи повече бански. Аз бях взела три броя, но се оказаха малко, защото трудно съхнат, а е крайно неприятно да обличаш мокър бански. Трябваше да си взема поне 5 бр. Ще зная за друг път.
И още нещо , там ми предложиха терапия GUNA LUMBAR - инжекционен колаген, който се вкарва през кожата с апарат, т.е чрез електрофореза. Една манипулация е около 40 лв. и най-малко трябва 10 бр. Не приех само защото не ми е препоръчано от моята си докторка. Вие знаете ли нещо...?? Някой да е правил и да сподели, защото съм на крачка само и това да започна. Предлага се в Токуда. Питах - има го, ама пък никой до момента не беше ми го предлагал....??? Дали да си поръчам инжекциите от Италия...
Ето го.. http://bg.gunainternational.com/za_nas#id_1

# 617
Аз правя в момента GUNA терапия в ДианаМар, но с фореза - смесват 2 мл. GUNA MD Lumbar с гел, пак марка GUNA и със съответния апарат, по думите на доктора електромагнит, го нанасят върху съответната област. Струва 35 лв/процедура, 10 броя. Докторът изрично ме попита дали имам финансово ограничение за процедурите, предвид факта, че съм за 10 дни. Каза, че съвсем скоро ще започне да го прилага инжекционно паравертебрално. GUNAта си е чист свински колаген. Дали има ефект не мога да кажа, тъй като аз така или иначе дойдох без болки.
По-голямото ми гайле е, че според доктора тук имам протрузии, вместо хернии...... newsm78 Каза ми, че ЯМРто било неясно в лумбалната област, където ми е проблемът, но и на двете последни разчитания ясно пише ДХ... И от този лекар очаквам адекватна терапия...

Marcheva, не се надявай на много по-различна храна от тази в "Севтополис". Вече цяла седмица им подминавам буламачите на иначе хващащата окото блок-маса. Хляб си нося от Сф, масло също - тук предлагат маргарин, независимо от 5-звездните им претенции.
За кюфтетата със сос от смлени гадни соеви колбаси, неизядени на закуска не искам да се сещам. Боб с наденица, зелен фасул, грах - все 5-звездни ястия! Десертите им - пастички като от бай Тошово време и нишестени кремчета - пълен смях. Добре, че има винаги салата, яйца, някаква гарнитура, че да закърпя положението. И аз определено намалих обиколките  Joy
Инак за живата музика - създава настроение. Или е пианото от лобито, или някакъв дует с евъргрийни и прочие.
Тази вечер токът спря, но не и пианото  Grinning
Басейнът е страхотен. СПАто също, макар и там да има забележки. Предлагат и балийски масаж с истинска балийка  Crazy

# 618
  • На планетата земя
Тази GUNA си я правих 2014 год.в Поморие,тогава имах силни болки ,парите много ефект 0 Laughing

# 619
Гуна терапията не е панацея. Който може да си го позволи - добре който не може - пак добре, нито е спечелил, нито е загубил. Естествено, докторът да го предложи. Печалбата е за медицинския център. Много по-добре се почувствах от TENS процедурите, ЛФК и топлата вода.

# 620
  • София
...............................
По-голямото ми гайле е, че според доктора тук имам протрузии, вместо хернии...... newsm78 Каза ми, че ЯМРто било неясно в лумбалната област, където ми е проблемът, но и на двете последни разчитания ясно пише ДХ... И от този лекар очаквам адекватна терапия...
и правилно, как да му се довериш, не ти следи състоянието, само си за 10 дни и вече изказва мнение. Може би и затова не се доверих на тази терапия, приех го като реклама..

Marcheva, не се надявай на много по-различна храна от тази в "Севтополис". Вече цяла седмица им подминавам ...........................
За кюфтетата със сос от смлени гадни соеви колбаси, неизядени на закуска не искам да се сещам. Боб с наденица, зелен фасул, грах - все 5-звездни ястия! Десертите им - пастички като от бай Тошово време и нишестени кремчета - пълен смях. ...................И аз определено намалих обиколките  Joy
трябава да им върви на тези хотели такава реклама: АКО ИСКАТЕ ДА СВАЛИТЕ ТРИ КИЛОГРАМА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА, МОЛЯ ВИ ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС, НИЕ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ВАС, БЪРЗО И АДЕКВАТНО..... Joy Joy Joy hahaha

Влизаш с точно обяснение за храната, аз го изтрих когато го писах, че на някой ще му се стори че това не е вярно и преувеличавам, а за сладкишите им..... нямам думи. Мисля, че по бай Тошово време са били поне с хубаво масло и много по-добри продукти, тук за нищо не ставаха... Sick Sick.

Инак за живата музика - създава настроение. Или е пианото от лобито, или някакъв дует с евъргрийни и прочие.
 hahaha hahaha
....................... Предлагат и балийски масаж с истинска балийка  Crazy
балийски масаж не зная какво е, до там не стигнах. Пропуснах го.
Благодаря че сподели. На едно мнение сме за много от нещата.

Тази GUNA си я правих 2014 год.в Поморие,тогава имах силни болки ,парите много ефект 0 Laughing
Благодаря и за твоето мнение. Ще си помисля определено.
След разговора ми  днес по обяд с шефката на физиото в Токуда , разбрах че това не е чак толкова нова терапия и се прилага при тях от 4-5 години, но !! и това ми сподели докторката, че "ако се хранихме по -често със супа -пача, нямаше да стигнем до тук."  Е, това как да го хапнеш, каква супа, какви 5 лв. ...търсим, та то е толкова гадно, че... Sick Поне аз не мога. Да не забравя да споделя и това, че тази прекрасна жена, доктор физиотерапевт и завеждащ физиото ме предупреди - никога не се прилага инжекционно!!! за тази Гуна.

# 621
...............................
и правилно, как да му се довериш, не ти следи състоянието, само си за 10 дни и вече изказва мнение. Може би и затова не се доверих на тази терапия, приех го като реклама..

Marcheva, не се надявай на много по-различна храна от тази в "Севтополис". Вече цяла седмица им подминавам ...........................
За кюфтетата със сос от смлени гадни соеви колбаси, неизядени на закуска не искам да се сещам. Боб с наденица, зелен фасул, грах - все 5-звездни ястия! Десертите им - пастички като от бай Тошово време и нишестени кремчета - пълен смях. ...................И аз определено намалих обиколките  Joy
трябава да им върви на тези хотели такава реклама: АКО ИСКАТЕ ДА СВАЛИТЕ ТРИ КИЛОГРАМА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА, МОЛЯ ВИ ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС, НИЕ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ВАС, БЪРЗО И АДЕКВАТНО..... Joy Joy Joy hahaha

Влизаш с точно обяснение за храната, аз го изтрих когато го писах, че на някой ще му се стори че това не е вярно и преувеличавам, а за сладкишите им..... нямам думи. Мисля, че по бай Тошово време са били поне с хубаво масло и много по-добри продукти, тук за нищо не ставаха... Sick Sick.

hahaha hahaha
....................... Предлагат и балийски масаж с истинска балийка  Crazy
балийски масаж не зная какво е, до там не стигнах. Пропуснах го.
Благодаря че сподели. На едно мнение сме за много от нещата.

Благодаря и за твоето мнение. Ще си помисля определено.
След разговора ми  днес по обяд с шефката на физиото в Токуда , разбрах че това не е чак толкова нова терапия и се прилага при тях от 4-5 години, но !! и това ми сподели докторката, че "ако се хранихме по -често със супа -пача, нямаше да стигнем до тук."  Е, това как да го хапнеш, каква супа, какви 5 лв. ...търсим, та то е толкова гадно, че... Sick Поне аз не мога. Да не забравя да споделя и това, че тази прекрасна жена, доктор физиотерапевт и завеждащ физиото ме предупреди - никога не се прилага инжекционно!!! за тази Гуна.
[/quote

доколкото знам желатина играе същата роля като супата пача,животинския,но не съм го ползвала за да дам мнение,прочетено в нета. newsm78

# 622
  • София

доколкото знам желатина играе същата роля като супата пача,животинския,но не съм го ползвала за да дам мнение,прочетено в нета. newsm78
Да, ако желатина е свински, ама той май е пилешки, този в пакетчетата за сладкиши. Толкова много изядох преди операцията си, че трябваше да стана като желе. Всяка вечер си изсипвах по половин пакетче желатин в малко сок, оставя се в хладилник и на сутринта се изяжда. Ядох го шест месеца и какво---- нищо.. Прочетох го и аз някъде из някакви списания, било изключително.... Ще го започна отново, ама да е свински... Simple Smile

# 623
  • На планетата земя
Ами според мен има значение и как усвояваш,пача и аз не бих яла ама нали пием колаген все пак.Иначе ГУНА един доктор-физиотерапевт на мен ми предлагаше да ми ги слага и инжекционно във Варна,така ефекта бил по-добър, ама хайде не благодаря! Stop Доста им е висока цената на тези инжекции и имам чувството,че умело се пробутват с цел печалба.

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 06:21 от BUBA_k

# 624
Благодаря ви за всичко споделено до тук за балнеолечението, както и за ГУНА терапията. Май са ни хванали за калинки и е добре да си помагаме взаимно със съвети и отзиви. Аз вече близо месец пия Сириус Д -и не взимам колаген или нещо подобно. Дават добри отзиви, да видим, че парите не са малко, но трябва натрупване и поне три месеца прием. Относно храната и в Диана мар - ами скандално е, грах и боб в пет звезди....По време на моя престой в Севтополис храната беше в пъти по-добра наистина. Много вкусни супи, разнообразни салати, добре приготвени меса също така и прилични десерти. Та не можах да отслабна де  Mr. Green

# 625
Марчева, четох за престоя ти в Севтополис....За съжаление същото е и в Дианамар. На вечеря се принуждавах да ям пържени картофи, и така всяка вечер...
На въпроса за гунафорезата - в началото на 2013 г.направих инсерционит и бурсит на pes anserinus + два скъсани менискуса. Трима от светилата в БГ ми предложиха операция (включително Тони коляното..). Слагах ми Триам в бурсите, накрая тръгнах с патерици...Ходих в Павел баня, в болницата до Варна, почнах да светя като крушка от физиотерапии. Октомври отидох на преглед при др. Василев в Царско село (доктора на футболистите, работи в Германия и веднъж два пъти месечно идва в БГ за операции). Разгледа ЯМР и ми обясни всичко. Каза, че евентуално ми трябва операция заради менискусите, но определено не сега! Изписа ми гуна фореза, лазер последно поколение, електрокриотерапия и магнит. 10 дни.
Декември хвърлих патериците окончателно.
До момента нямах проблеми, само при клякане дискомфорт. От два дни ме наболява лявата бурса под коляното, но съм от четвъртък с грип...Дано не се възпали пак..
Говорила си с добър лекар за гуната, мен ме спаси за колената. Но за кръста трябва да каже лекар...Явно не е панацея. И това с инжекциите е много важно! Благодаря, ще знам занапред.

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 17:04 от bubkab

# 626
marchеva14    усмихна ме с този "пътепис"  Благодаря  Hug

Ако трябва да дам 350- 400 лв за нЕкакви процедури, миии не!
За толкоз пари знаете ли колко пача ще изям  ooooh!  обожавам я- и студена и топла.

# 627

На д-р Йоткер желатина е свински.

# 628
Ами според мен има значение и как усвояваш,пача и аз не бих яла ама нали пием колаген все пак.Иначе ГУНА един доктор-физиотерапевт на мен ми предлагаше да ми ги слага и инжекционно във Варна,така ефекта бил по-добър, ама хайде не благодаря! Stop Доста им е висока цената на тези инжекции и имам чувството,че умело се пробутват с цел печалба.

Буба,моя приятелка е във Франция и са й изписали за месеци колаген инжекции,ще се чуя с нея и ще ви пиша как протича там лечението й и има ли ефект.

# 629
+1 за Сириус Д. Взимам го от 20 дни, преди години ми помогна доста за колит, свързан с автоимунно заболяване. Относно цената - висока е и за мен, затова сме се събрали няколко души и поръчваме количества на едро. Така излиза по-малко солено. Ефектът върху кожата също си заслужава - става като след процедури с филъри Grinning Съчетавам с Боуен терапия и ниска доза Налтрексон. Спрях НПВС, сега чакам и хрущялите ми да се регенерират Grinning
Иначе, Дискусът в крайна сметка много ми влоши състоянието и последствията ги борих дълго. В клиниката на Царско село правих Гуна и лазер, при мен резултатът беше повече от добър за жестоко възпален седалищен нерв, който 6 м. ме беше сковал до невъзможност да се движа.

Общи условия

Активация на акаунт