Дискова херния - 14

• 194 757
  • 749
  •   2
Отговори
# 660
Нещо съм се шашнал да не съм се сдобил и с шиина херния. От упражненията за корем все шията ми е наклонена към тялото и някои път съм усещал дискомфотр, спрях да правя това, но смущенията се позасилиха и ми изпъкна нещо като цицина в областа на шията като си наведа главта. Гледам на много хора е така , но аз го нямах това изпъкване преди тия упражнения. Въртя си главата във всички посоки навеждам я на долу горе дясно, но в ляво мога до едно положение и почва болка. В една позиция ако си държа главата по дълго време започва лека болка, смущение.За сега рамена ръце глава не ме боли, нямам изстръпвания, но продължава доста време вече. Като съм навън никакви смущения кажи речи. Най-вече легнал, но си смених възглавницата. Какви са точно симптомите за вратна херния? Да не съм разместил нещо с тия упражнения и сега да притиска някой нерв.

# 661
Здравейте, имам налична една кутия дискус композитум с калмия, ако желае някой да ми пише Simple Smile

# 662
  • София
Привет на всички   Hug  Една приятелка ми изпрати днес инфо за някаква СКЕНАР терапия - някой да е ползвал това чудо за нашите проблеми ? Или да има отзиво от приятели и познати ?

# 663
  • София
Привет на всички   Hug  Една приятелка ми изпрати днес инфо за някаква СКЕНАР терапия - някой да е ползвал това чудо за нашите проблеми ? Или да има отзиво от приятели и познати ?
Голяма измама, ако ти се дават пари нахалост - върви.

# 664
  • София
Голяма измама, ако ти се дават пари нахалост - върви.
[/quote

Ясно, Марчева, мерси :-*

# 665
здравейте,много искам да знам отговора на един прост въпрос,надявам се от вас на такъв,защото от доктори не получавам точен конкретен,а именно-при сегашния ми начин на живот,който включва вдигане на тежки предмети,преди няколко дена носих дивани  Simple Smile,нося дърва и др.,ще увредя ли още повече нерва и мускулатурата на крака си?Платих си осигуровките,личния ми лекар е на мнение само в краен случай за операция,упражнения,йога,току що се връщам от невролог и ЕМГ-ЕЛЕКТРОМИОГРАФИЯ,нейния отговор,понеже в момента нямам силни болки,балнолечение ,мануална терапия и физиотерапия,а когато усетя проблем,т.е. да не се усещам кога ми се ходи в тоалетната и изтръпване в краката,тогава операция.Странно ми е,това е и резултата от изследването1ЕМГ данни за мултисегментна предно-коренчева увреда L4-S1.Изразени денервационни промени за L5 BILL С подчертана латерелизация в дясно.Непълноценна реинервация
1.2 Установява се и задно коренчева увреда S1 S2 BILL
2 Нормална проводимост по двигателните и сетивни нерви на долни крайници.
Спомена че може да си докарам и шийна херния освен тази която имам а тя е на L4 L5 медианна и е двустранна,досега имах проблеми с десния крак,а сега се появяват признаци и в ляво,поздрави на всички.

# 666
Вал, на моя съпруг невролозите му казаха да не вдига повече от 10 кг. Има две хернии в поясен дял.
Наложи се да си смени работата....

# 667
Вал, на моя съпруг невролозите му казаха да не вдига повече от 10 кг. Има две хернии в поясен дял.
Наложи се да си смени работата....

Благодаря Буби за бързия ти отговор,аз все още съм на мнение за операция,но изчаквам.Весели празници от мен!

# 668
Вал, да, за съжаление има вероятност вдигането на тежко да се отрази зле на хернията ти. И има вероятност заради постоянното натоварване да не може да се успокои положението толкова време (казваш година и половина).

Операцията може да е хубаво нещо, но дори и напълно успешна не го мисли, че е финално решение на проблема. Операцията може да отстрани хернията - това премахва болката, премахва и напрежението на нерва, но този диск вече е по-тънък, наранен е, възможно е да има нараняване на нерва, което минава много бавни и мястото ще си ти остане слабо място за цял живот. Важно е много пазене първите месеци след операция, но и след това също си трябва да се внимава.

Това, ако операцията е 100% успешна, понякога дори с операция, болката може да остане по една или друга причина. Затова и много лекари ще ти препоръчат да опиташ консервативно лечение и операция само в краен случай.

# 669
  • гр. София
Честита Нова Година!!! Да сме здрави, весели и успешни! С добро настроение и без болки! Hug

# 670
 santa2 ЧНГ на всички "дискоманиаци" ! Да можем с усмивка  да понасяме  болките , а те да са по-лекички !
Успех на  всички , които са решили  да се оперират  Peace !
Аз през пролетта пак  ще  опитам упражнението с Дискуса , дано този път да си намеря  директно от Германия  Praynig Ще трябва  и  някаква  физиотерапия  да си  назнача - стандартното  с Направление 3 и някой и друг тангентор  и  кални вани .

# 671
  • София
За много години!  Hug
Да е живот и здраве, другото ще си го купим.  Simple Smile

# 672
  • На планетата земя
За много години на всички,бъдете живи и здрави и с по-малко болки,на тези дето са в ремисия да е по-дългичка.Как сте в тези студове,тормози ли ви ДХ?Още малко и идва време за санаториуми отново. Simple Smile

# 673
За много години! Пожелавам ви здрава и хубава година!
В този студ и сега съм навита за хотел с топъл басейн Simple Smile Но ще изчакам до пролетта, нали уж на пролет и есен е най-добре Simple Smile

# 674
За много години ,хубава ,спокойна и без болка 2017 пожелавам на всички!

Общи условия

Активация на акаунт