Дискова херния - 14

• 198 904
  • 749
  •   1
Отговори
# 720

Бихте ли споделили при кой кинезитерапевт сте ходили. Аз ходих в един център в Овча Курел и уж масаж то се оказа мануална терапия и така ме изпука и след това имах болки.

# 721
При ДХ, кисти на Тарлов (сигурно и при други проблеми) НЕ се прави изпукване в засегнатите области!!!
Прави се масаж на меките тъкани, за да се подобри храненето на нервите и да се отпусне мускулния спазъм.
Моя колежка ходи точно в Овча купел в болницата и след псевдо масаж имаше синини почти до черно...

# 722
  • На планетата земя
Не само,че не се прави изпукване,ами са противопоказни за нас каквито и да било тракции,намествания,екстензии,силови масажи и т.н. изненадана съм,че все още има хора,които се подлагат на такива неща и после се оплакват,че са станали по-зле.

# 723
Не ми беше казано, че ще ме изпукват. Казаха, че ще ми правят масаж Sad

# 724
Имплант от кост - това звучи като операция за слепване на дисковете, общо взето се маха диска, слагат се костни стружки (взима се малко от бедро) и двата диска се слепват. Но е доста по-сложна операция, с повече рискове и възстановяването отнема доста повече време от стандартната отворена операция  за премахване на херния (6-8 седмици за стандартна, мисля че за слепването е 6 до 18 месеца). И накрая имаш слепени дискове, което пък води до проблеми на съседните нива. Моето впечатление е, че този метод не се прилага при първа операция, обикновено няколко операции на едно и също ниво и последен избор е слепване.

В крайна сметка са го оперирали близкия ти, но не този лекар, така ли?

Благодаря! Значи не е така, както са му го представили на него. Питаха ме, понеже съм препатила и аз препоръчах да се видят и с други неврохирурзи и че този за мен не е ок. Така и напаравиха и вчера е опериран във ВМА.

Arven_89, благоадря и на теб! Аз решението му за операция не съм го коментирала, исках да знам дали не съм дала грешен съвет като съм препоръчала друг неврохирург.

# 725
Имплант от кост - това звучи като операция за слепване на дисковете, общо взето се маха диска, слагат се костни стружки (взима се малко от бедро) и двата диска се слепват. Но е доста по-сложна операция, с повече рискове и възстановяването отнема доста повече време от стандартната отворена операция  за премахване на херния (6-8 седмици за стандартна, мисля че за слепването е 6 до 18 месеца). И накрая имаш слепени дискове, което пък води до проблеми на съседните нива. Моето впечатление е, че този метод не се прилага при първа операция, обикновено няколко операции на едно и също ниво и последен избор е слепване.

В крайна сметка са го оперирали близкия ти, но не този лекар, така ли?
Благодаря! Значи не е така, както са му го представили на него. Питаха ме, понеже съм препатила и аз препоръчах да се видят и с други неврохирурзи и че този за мен не е ок. Така и напаравиха и вчера е опериран във ВМА.
Arven_89, благоадря и на теб! Аз решението му за операция не съм го коментирала, исках да знам дали не съм дала грешен съвет като съм препоръчала друг неврохирург.
Оказа се, че дъщеря ми е с ДХ на шийните прешлени, също и предлагат операция за смяна на шиен прешлен с неподвижен или подвижен(нещо такова разбрах), не спешна, но във времето щяло да се наложи. Аз съм в тих ужас от възможността да се парализира от тази операция(или поне така си мисля, че има вероятност да се случи).  ooooh!

Алечка, кажи кой е този лекар, ако го знаеш, за да не попаднем на него. Ако искаш пиши на лични.

# 726
Момичета , заболяме ДХ-то  само като  чета тук /всъщност се борих с пералнята , която  се беше  "изпуснала"  и от  бутането и почистването  , веднага  ме заболя по оня начин... Crossing Arms Whistling /.
Не ставам  за работа в чужбина  като  бабо или бебе-гледачка  :lol
Нямаме ли нови отзиви за Дискус-а ? Аз  през пролетта може би пак ще  опитам , този път ще видя  дали  ще си намеря 20 ампули от Германия  newsm78

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 20:53 от Ели-фен

# 727
Днес ще получа Дискус и го започвам. Ще пиша за резултати.

# 728
 PeaceУспех с Дискуса !  Ние  едновременно  си  правихме  инжекциите / 3 колежки/  , приключихме ги  преди около месец и сега  се наблюдаваме  и надяваме да изкараме зимата  Praynigпо-леко .
Днес ще получа Дискус и го започвам. Ще пиша за резултати.
  Ок къде  си взехте  Дискуса ?

# 729
# 730
  • На планетата земя
Има ли паднали в този лед?

# 731
Има ли паднали в този лед?

Laughing За сега  греба по  леда  с "котки" за лед , монтирани  на едни зимни маратонки .
http://samozdrav-bg.com/index.php?route=product/product&product_id=838

# 732
Здравейте на всички искам да попитам може ли да се слагат инжекциите  Discus Compositum n mit kalmia на вече опериран от дискова херния. Предварително благодаря.

# 733
Здравейте, чета тук мненията ви от доста време и ме интересува, някой с ишиас?! За 4 години съм правила какво ли не, сега ми препоръчаха акупунктура. Някой правил ли е и има ли резултат?Благодаря ви

# 734
Здравейте, чета тук мненията ви от доста време и ме интересува, някой с ишиас?! За 4 години съм правила какво ли не, сега ми препоръчаха акупунктура. Някой правил ли е и има ли резултат?Благодаря ви
Аз съм с ишиас, от осем-девет месеца активно ме боли. Засега правя физиотерапия. С променлив успех, но продължително и сигурно непрекъснато ще трябва да ходя на поддръжка. Не съм правила акупунктура, ще ми бъде полезно ако някой успешно е преборил ишиаса с това.

Общи условия

Активация на акаунт