Дискова херния - 14

• 195 532
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Голям абсурд. Нямах представа, че се пътува така сложно до там. Да се чуди човек за какво им е автогарата като слънце, която е сравнително наблизо до санаториумите. Миналата година все се канех да ходя на санаториум и все ме наболваше кръста. Накрая издебнах момент, когато бях добре и тръгнах. От стягането и мъкненето на багажа пристигнах сгъната на две. А уж не трябвало да сме в криза на балнеолечение Simple Smile
Аз точно от това се опасявам.

# 211
  • гр. София
По-малко багаж,това е. И без друго обстановката там не предразполага към голямо контене. Има магазинчета за всичко.

# 212
Вичко казано до тук е на 100% вярно за Павел баня. Резервациите по НОИ стават още в със стартирането на програмата за рехабилитация и отдих. В продължение на 10 дни звънях по 20-30 пъти на ден и успях да се свържа само веднъж !!! Или постоянно дава свободно или постоянно заето. Добре, че една позната беше направила 3 резервации (назнайно как), но другите двама се отказали, та ние с жена ми извадихме късмет.
По отношение на транспорта също сте абсолютно прави. Трудна работа. ЖП гарата е в едни джендеми на километър от главния път, а от него до Павел баня е още 5 км. Пеша не става!
Има маршрутка, но ако пътувате с влак, задължително се свържете с фирмата предния ден за да знаят, че има пътник. Така ми казаха на мен, щото я имало някой, я не.
Телефон на фирма Детелина, обслужваща линията ЖП гара - Автогара Павел баня: 088 933 0303.
Служителят, който отговаря за линията е малко дръпнат, но отговорен. Казва се Иван. Позвънете на него най-добре, за да знае, че от влака ще слиза някой. Ако ще чакате на разклона при бензиностанцията, също се уговорете да ви вземат от там. Телефонът на Иван е: 088 833 1074.
Автогара Павел баня: 0436120 45, 088 790 0563.
Информационен център Павел баня: 0436/121 48. Не са много полезни, но за всеки случай.
Давам ви и телефон на частно лице, което беше оставило в града обява за транспорт с частния си автомобил - комби. Казва се Владо - 0895 561 518. Не съм го ползвал, но в Баня карловско така се придвижвам от гарата до хотела - пак с чатно "такси". Имайте предвид, че и на двете места няма таксита. В Павел баня, ако си много на зор може да си повикаш от Казанлък, но струва 20-25 лв. да дойде до Павел баня.

# 213
Малее, то и от ж п гарата си било приключение да се стигне до града! Тук пише, че имало вече таксита в ПБ, ама дали е вярно http://www.kazanlak.co/ot-regiona/item/4940-taksita-tragvat-v-pavel-banya
Днес цял ден се опитвам да се свържа с Кумакс, фирмата, която превозва от София, безрезултатно. Ще им пускам мейл, да видим. При всички случаи остава вариантът през Казанлък, ама защо 50 км ще изминавам излишно, а Павел баня ще я подминават рейсовете newsm78? Честно, ако знаех, че е такава сага с транспорта, поне за Велинград щях да опитам да резервирам.

# 214
  • гр. София
 Shocked Не може да бъде... А сега ще Ви скандализирам като Ви кажа, че всеки ден от центъра тръгва автобус за Истанбул! Идея си нямам как го напълват и откъде накъде само за там има автобус от удобно място...

# 215
Shocked Не може да бъде... А сега ще Ви скандализирам като Ви кажа, че всеки ден от центъра тръгва автобус за Истанбул! Идея си нямам как го напълват и откъде накъде само за там има автобус от удобно място...
Въобще не се чуди. Аз като бях тази пролет имаше страшно много лекуващи се от Турция. Идват тук, понеже им е страшно евтино, а водата е рядко срещана като състав на Балканите. Повечето са с роднини от кърджалийския регион. Затова и най-удобните автобуси са до Кърджали/Момчилград/Джебел. Имаше и сърби, македонци и т.н.

# 216
Благодаря ви, момичета!
Нели, съвсем пресни са. На втория учебен ден един идиот ме блъсна отзад на връщане от училището на детето. Не ми се мисли какво щеше да бъде ако и то беше в колата. Никакъв спирачен път нямаше.
Точно преди година правих на цял гръбнак заради болките в гърба и на шията всичко беше наред.
Какво значи раздуване на диска? То дали ще спадне след време?
Ходих на неврохирург, но забравих да питам. Иначе каза, че херниите не са големи.
Една приятелка каза да пия колаген. Имате ли впечатления дали има смисъл и каква марка?

# 217
  • гр. София
Пролетен дъждец, питай за упражнения. Незнам кога и какви, но един познат се е оправил с това. Неговата херния е от бокс, но казва че вече няма оплаквания.

# 218
Симеоне,
Къде изчезна? Сподели как е положението при теб след физиотерапията!
При мен се оказва, че има ефект. Поне съм спрял медикаментите и засега мога да ходя пеша до физиотерапията и да се върна (разстоянието не е много, но съм благодарен и на това). След консулти с още 4 броя видни неврохирурзи се оказва, че на практика имам предпоставки за нова операция, но трима от тях препоръчват да не бързам и да се опитам да се измъкна без операция. С физиотетапии, водолечения, рехабилитационни техники и т.н.
ркк_е,
Благодаря, че сподели инфо за физиотерапевтичните процедури и за Павел баня. Казваш, че си била на системи. Какво съдържат тези системи?

# 219
Здравейте,
следващата седмица ми предстои операция на дискова херния на нива л5-с1.
Може ли някои да сподели малко информация и най-вече - кога може да се става от леглото след операцията т.е. има ли нужда от поставянето на катетър или макар и трудно може да се стане още същият ден?
Благодаря предварително

# 220
Здравей,
Успех с операцията! На мен не са ми поставяли катетър. Изправиха ме на другия ден с рехабилитатор. Изписаха ме на третия ден след операцията. Предполагам, все пак, че е индивидуално.

# 221
  • гр. София
На мен ми сложиха катетър, но го направиха, докато бях под упойка. Махнаха го на другия ден преди раздвижването, като не ми е пречел особено. Болки след операцията почти нямах, включиха ми и система с обезболяващи, раздвижването става бързо, но е на другия ден. После се изисква доста пазене. Успех!

# 222
Здравей Iv_bg,
На мен ми поставиха катетър след като ми поставиха упойката, но на сутринта след операцията го махнаха. Така или иначе, ден преди операцията не ядеш и не пиеш, така че ги питай дали може да не ти поставят. Ставането след операцията зависи от това кога е правена, сутринта или след обяд. Свързано е с това да имаш повече време да излезеш напълно от упойката, ако си с пълна упойка де. Моята операция приключи към 17.30 и затова станах на следващия ден. Трябва да ти обяснят, но да знаеш, че не трябва да се усукваш докато си в леглото при ставане. Ако ще ставаш наляво, се преместваш както си по гръб в десния край на леглото, завърташ тялото наляво, без усукване, сгъваш краката, повдигаш се с помощта на ръката и едновременно пускаш краката от леглото. Не трябва да се седи дълго. Леко подпираш с ръцете, да не пада цялата тежест на гръбнака. След това ставаш на крака бавно. Лягането е по същия начин в обратен ред.
При мен нямаше рехабилитатор. Така ми обяснини и показа мед  сестра. Изписаха ме на третия ден.
Желая ти успех и бързо възстановяване!

# 223
  • гр. София
При първата операция не ми бяха сложили катетър и не искам да си спомням какъв ад беше. Бях първа операция във вторник сутринта, но по разпореждане на хирурга ме вдигнаха чаааак в четвъртък по обед. Няма такъв кошмар просто Sad При втората бяха сложили катетър. Пак бях първа операция за деня, вдигнаха ме на следващия ден следобед. Накарах ги да махнат катетъра, веднага щом разбрах, че скоро ще ставам и изненадах док, като си станах сама. Ми така де, той ме забрави, а процедурата си я знам Simple Smile

# 224
  • гр. София
Леле, вие сте били супер и за изправянето и за изписването... Първа операция - приеха ме в понеделник, оперираха ме вторник, изписаха ме следващия понеделник. Втора операция - прием в поняделник, операция в петък, изписване в четвъртък! Почват да ми се губят някои неща, добре че има опция за редакция Grinning

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 19:14 от ppk_e

Общи условия

Активация на акаунт