Дискова херния - 14

• 195 130
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро, банда!

Влизам да измрънкам, че вчера се събудих с адската криза от дясно. Нищо не съм правила, обличам се, не съм вдигала тежко, не съм работила нищо физическо. Направо ми дойде като гръм от ясно небе. И явно съм забравила колко боли, защото направо ми се отели вола... Боли ме кръста, корема в дясно, дупето и целия крак. Нещо много съм я разсърдила, ама не разбрах как. Ходих да ми бият един Дипрофос, изписаха ми и лекарства, но не съм ги купувала, защото приемам друго лекарство, което май е несъвместимо. В понеделник ще се обадя да питам. Мажа с дяволски нокът. Спах добре и сега сутринта беше по-добре положението, докато не кихнах и не видях звезди от болка  Crazy Ще правя 2 дни упражнения и ще видим какво ще стане.
И ми се потвърждава теорията, че при мен кризите се провокират от стрес. Вероятно не звучи логично, но от години си правя наблюдение и винаги са предхождани от силен стрес. И сега е така...

# 361
Алечка, за стреса съм съгласна. И аз имам такива наблюдения, но промяната на времето на мен същи ми влияе.
Аз лично не те съветвам да правиш упражнения в острия етап на кризата. От мой личен опит, при мен с упражненията в остър период става още по-лошо. Трябва му покой в момента на нерва.
Но, пък всичко си е строго индивидуално. Знае ли човек?

# 362
Аз се сдобих с малко литература и да - в едната книга категорично пише, че психиката и напрежението влияят върху болките в гърба. Лятото аз така я получих моята криза. А Сара Кий пък в Библията....от първата страница пише, че упражнения /определени/ се правят и в острия период - на 2 часа, за да не се блокира съвсем мястото. Аз по време на моята криза не разполагах с тези книги и си лежах, но сега ако не дай си боже имам нова - така ще процедирам.
А какво мислите за това http://medline.bg/index.php?p=5&l=1&id=94
Слагат лекарството малко и на точното място под рентгенов контрол. Дали някой в София практикува това?

# 363
Нели, и промяната на времето отчитам като фактор, разбира се. За упражненията -  ще си правя на своя глава. Пробвала съм и друг път когато е имало наченки на криза, спасявали са ме. След операцията 2-3 пъти се е случвало да се мъчи да ме схваща на дясно, все така съм се оправяла. Сега просто абсолютно без предупреждение се събудих крива иначе щях да си ги започна ако имаше признаци. Така и така не мога да пия лекарства, ще опитам. Аз правя на Маккензи точно тези, които са при схващане и няколко от йога, пак за криза. Ако усетя, че не мога ще спра.
Милитана, и аз поддържам същата теория за упражненията. Преди операцията си лежах като пич по 2 седмици и нищо. След нея много се бях ядосала, като тръгна да ме схваща другата и реших, че така ще я боря. Имаше ефект. Сега ще видим какво ще стане.

И дебело подчертавам, че изобщо на никого не го препоръчам!

# 364
За съжаление опитът го придобиваме на принципа проба-грешка. Няма универсално решение. На едни едно помага, на други друго.

# 365
Наистина е така, няма универсално решение за нашия проблем, то ако имаше нямаше толкова години да пишем в тази тема...

Татко, например, се оправя само с лежане и лекарства за няколко дни.

# 366
Някой  беше попитал  за матрак - аз  си взех  преди 5 г.  латексов на  Екон . Хомогенен  материал /тежичък е / върху   рамка от ламели .
https://ekon-bg.com/bg/
Спала съм и на  разни други  прехвалени , нона този ми е най-добре .

# 367
Здравейте, след спортна травма вече близо шест месеца изпитвам болка в кръста, която радийра понякога по самият крак. Първоначално много остра, постепенно тя се превърна в тъпа и по-скоро чувство на скованост и слабост, която се засилва след физическо натоварване.  Ходих при невролог, който ми изписа НСПВ, Милгама и почивка, но нямаше ефект. Заради продължителността и симптомите имам съмнения за дискова херния.
Въпросът ми към вас, като хора с борещи се с това заболяване , къде в София най-добре то би било диагностицирано, като под това разбирам провеждане на преглед с ядрено-магнитен резонанс( платено, защото едва ли касата ще отпусне за моя случай)? По-назад в темата видях споменато болница св. Иван Рилски, там ли са добрите специалисти, защото аз се бях насочил към Токуда? Благодаря ви предварително.

PS Съжалявам, ако на моят въпрос е било отговорено по-обстойно в предишните теми, но не успях да намеря.

# 368
Здравейте, след спортна травма вече близо шест месеца изпитвам болка в кръста, която радийра понякога по самият крак. Първоначално много остра, постепенно тя се превърна в тъпа и по-скоро чувство на скованост и слабост, която се засилва след физическо натоварване.  Ходих при невролог, който ми изписа НСПВ, Милгама и почивка, но нямаше ефект. Заради продължителността и симптомите имам съмнения за дискова херния.
Въпросът ми към вас, като хора с борещи се с това заболяване , къде в София най-добре то би било диагностицирано, като под това разбирам провеждане на преглед с ядрено-магнитен резонанс( платено, защото едва ли касата ще отпусне за моя случай)? По-назад в темата видях споменато болница св. Иван Рилски, там ли са добрите специалисти, защото аз се бях насочил към Токуда? Благодаря ви предварително.

PS Съжалявам, ако на моят въпрос е било отговорено по-обстойно в предишните теми, но не успях да намеря.
ЯМР в Токуда, Пирогов, Иван Рилски, има едни други частни центрове Спектър - това май са по--новите апарати, много зависи кой ще ти го разчете. Лекарят - специалист по образна диагностика е много важен, обаче върху това нямаш влияние - въпрос на късмет. И вече след изследването търсиш добър невролог за лечение, евентуално неврохирург, ако неврологът те насочи.

# 369
Здравейте, след спортна травма вече близо шест месеца изпитвам болка в кръста, която радийра понякога по самият крак. Първоначално много остра, постепенно тя се превърна в тъпа и по-скоро чувство на скованост и слабост, която се засилва след физическо натоварване.  Ходих при невролог, който ми изписа НСПВ, Милгама и почивка, но нямаше ефект. Заради продължителността и симптомите имам съмнения за дискова херния.

Един от най-добрите в България лекари за разчитане на ЯМР е доц.Андрей Иванов, завеждащ катедра образна диагностика във ВМА. Можеш да направиш ЯМР в Токуда, Пирогов, ВМА, но иди той да ти го разчете дори и като второ мнение. Доц. Иванов ме предпази от ненужна операция, след като трима доктори ми казаха, че спешно се налага. ЯМР ми беше от Пирогов. Водихме племенницата на ЯМР при него във ВМА, след като падна и напука прешлен. Отдели и много време, лично той я гледа и даде всички ПРАВИЛНИ обяснения и насоки. За невролог ти препоръчвам доц.Иван Стайков, завеждащ клиниката в Токуда. Успех!

# 370
Само да допълня, че за доц. Стайков се чака много. Понякога месец или повече. Така че, си запази час от сега или ако е много спешно виж кой ден преглежда и иди да говориш с него да те види след като свърши със записаните. Ако проблема е спешен и сериозен и не трябва да се качва веднага в клиниката, ще те прегледа.

# 371
Във ВМА ЯМР беше доста стар и често се разваляше. Първо се поинтересувайте дали са го сменили, ако решите там.
В Ив. Рилски и Пирогов са добри, но понякога зависи и кой снима.

# 372
Влизам да дам отчет. Вчера ударно разтягане. Вечерта изкарах 7 часа на кръчма  Laughing ХорА не съм тропала, но си изкарах спокойно на стола. Спах добре. Днес почти никаква болка, боли ме по нерва, но е леко и търпимо. Вероятно Дипрофос-а с упражненията свършиха работа. Обаче тоя Дипрофос май ми разбута друг проблем, който отдавна лекувам и сега ме е яд, че го сложих. Но много се уплаших, а беше наложително да съм на работа в петък (не, че в петък имаше някакъв ефект от него де). Та така, продължавам и днес с упражненията.

# 373
Алечка, радвам се, че днес си по-добре. Щом си била на кръчма, не те мислим вече. Да ви питам - ползвате ли лумбалните колани и кои? Аз упорито се съпротивлявах да нося, обаче последните месеци не спря да ме боли при движение или стоене на крака повече от 30 минутки. В Павел баня си купих един, турски, добре изглеждаше със 6 банела, метални, 2 от тях се махат при нужда. Отначало нямаше ефект никакъв, сега с почуда установявам, че като го понося по-дълго време, ми се удължава времето на крак без болка. Та въпросът ми е - носите ли и кои ще ми препоръчате, ако случайно турският ме предаде като трайност, иначе комфортът, който ми дава и изработката са чудесни. Наясно съм, че трябват упражнения за мускулатурата и разтягане, защото иначе е лошо.

# 374
Аз носех много колан преди операцията. Само така успявах да изкарам на работа. Моят май беше гръцки, с банели.

Общи условия

Активация на акаунт