Всичко за всички марки гел лакове - 10

• 126 631
  • 831
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Благодаря ви за бързите отговори!
Ето я лампата, в сайта на Блускай са я махнали, май са я заменили с новия модел: https://www.amazon.co.uk/I-Dragon-Diamond-Curing-Machine-Polish/dp/B01AELZ4I2

Веднъж пекох по 2 минути и отгоре (реших, че може да е заради това) и тогава не само, че стана по същия начин, ами и след като махнах лепкавия слой, ноктите станаха матови. 

Наистина ще ви послушам и ще купя друг топ, само се чудя на коя марка. Четох ви от предишните страници, че СНБ не са добър избор, а Гелиш не можем да поръчаме.

Това прилича на UV лампа не на LED. Има ли по стените лед светлинки, не мога да преценя по картинките.
Аз съм доволна от този топ. Дава добър стъклен финиш.
http://www.beauty1bg.com/produkti/super-nail-pro-gel-uv-top-gel-14-ml

Баш на недопечена история прилича
. база и топ пека по 1мин. с 24 ватова лед лампа.Ако слагам декорации втория пласт топ пека 2 мин. Не пестете  печенето няма да ви почернеят ръцете. Laughing

С UV чернеят и още как, първата ми лампа преди повече от 5г. беше UV, ужасни ми ставаха ръцете от нея... то си е солариум.
Стига глупости, как ще ви почернеят ръцете, вълните са съвсем различни...
Четете внимателно и после говорете, че са глупости от UV лъчите се почернява, от ЛЕД светлината, не!
http://www.self.com/story/gel-manicure-uv-nail-lamps-and-skin-cancer

# 586
  • на брега на морето
И моите не почерняват. Бели- бели са ми, особено сега зимъска. Grinning

# 587
  • София
И моите не почерняват. Бели- бели са ми, особено сега зимъска. Grinning

Зависи, колко често я използваш. UVто си е слаб солариум, остави си ръката 10мин. под лампата и си я сравни с другата Simple Smile

# 588
  • Варна
 УВ не съм ползвала никога...освен при маникюристката преди години когато носех гел.  Имала съм 3 лампи последната,от които е комбинирама УВ/Лед.....ама не забелязвам да ми чернеят ръчичките Laughing. То за по няколко минути на 2-3 седмици едва ли ще забележа разлика де ама знам ли  newsm78

# 589

Цитат
Мацa Пухкавелова
До сега съм се лакирала с няколко вида марки, включително и на самите Блускай, иначе от ДМ купувани също.
Имам следния проблем - слагам база, после два слоя гел лак и всичко е супер. Но когато сложа топа и го изпека, целите ми нокти стават на бабуни - абсолютно неравни. Не знам какво правя грешно.
аз имам ultra shine в старото шише на блускай, много труден топ, ако има мехурчета при нанасянето после стават на дупки при изпичането, един вид нанасяш и веднага печеш, много хубаво трябва да се разтели отгоре иначе става на бабуни самият топ е такъв. Най-лесният вариянт е нов топ на друга марка.  Peace

Ето къде бил ключа от палатката! Точно на дупки става. Много благодаря за информацията! Simple Smile

# 590
Сега изникна друг въпрос. Simple Smile На Bluesky има два вида топ лак - velvet matte и ultra shine. Има ли разлика в издръжливостта или разликата е само в ефекта?

Три са топовете, единия е с по-слаб блясък. Имам два - ултра бляскавия и матовия. Разликата е, че при повечко миене на съдове, матовия малко по малко се заглажда, но не пада. Ултра бляскавия няма мърдане.

# 591
Скрит текст:
Благодаря ви за бързите отговори!
Ето я лампата, в сайта на Блускай са я махнали, май са я заменили с новия модел: https://www.amazon.co.uk/I-Dragon-Diamond-Curing-Machine-Polish/dp/B01AELZ4I2

Веднъж пекох по 2 минути и отгоре (реших, че може да е заради това) и тогава не само, че стана по същия начин, ами и след като махнах лепкавия слой, ноктите станаха матови. 

Наистина ще ви послушам и ще купя друг топ, само се чудя на коя марка. Четох ви от предишните страници, че СНБ не са добър избор, а Гелиш не можем да поръчаме.

Това прилича на UV лампа не на LED. Има ли по стените лед светлинки, не мога да преценя по картинките.
Аз съм доволна от този топ. Дава добър стъклен финиш.
http://www.beauty1bg.com/produkti/super-nail-pro-gel-uv-top-gel-14-ml

Баш на недопечена история прилича
. база и топ пека по 1мин. с 24 ватова лед лампа.Ако слагам декорации втория пласт топ пека 2 мин. Не пестете  печенето няма да ви почернеят ръцете. Laughing

С UV чернеят и още как, първата ми лампа преди повече от 5г. беше UV, ужасни ми ставаха ръцете от нея... то си е солариум.
Стига глупости, как ще ви почернеят ръцете, вълните са съвсем различни...
Четете внимателно и после говорете, че са глупости от UV лъчите се почернява, от ЛЕД светлината, не!
http://www.self.com/story/gel-manicure-uv-nail-lamps-and-skin-cancer

В тоя линк дето си го дала никъде не пише, че ръцете почернявали. Пише за рак на кожата, което естествено е малко преувеличено според мен. Но пише и, че ЛЕД лампите излъчват също толкова УВ радиация, колкото и УВ, просто е по-силна и за по-кратко време.
She adds that it’s a common misconception that LED nail lights emit less UV radiation than fluorescents.
"UVA irradiance or strength emitted by nail lamps whether fluorescent or LED is at least four times stronger
 than UVA from normal sunlight," Adigun says.

Лъчите от УВ и ЛЕД лампите не са "почерняващи", те са UV-A и реално не са толкова вредни, докато в солариум и на плажа са UV-B които са по-вредни и водят до слънчево изгаряне.
Скрит текст:

# 592
И аз го прочетох, но не ми се влизаше в спорове. Освен това, което Yani е написала, ще вметна, че ако беше чак толкова опасно, досега за толкова години, все някоя по-умна глава от нас, щеше да алармира, и то на база солидни проучвания.

# 593
  • София
Казах само, че UV лампата е на принципа на солариум, ако прекалиш с печенето, ръцете придобиват лек загар, на което ми беше отговорено, че са пълни глупости и вълните били съвсем различни.

Което за мен е пълна глупост! UVto си е UV, излъчва еднаква UV светлина.

# 594
 Laughing Laughing Laughing тъй, тъй...

# 595
Сега изникна друг въпрос. Simple Smile На Bluesky има два вида топ лак - velvet matte и ultra shine. Има ли разлика в издръжливостта или разликата е само в ефекта?

Три са топовете, единия е с по-слаб блясък. Имам два - ултра бляскавия и матовия. Разликата е, че при повечко миене на съдове, матовия малко по малко се заглажда, но не пада. Ултра бляскавия няма мърдане.
Благодаря  Hug

# 596
Казах само, че UV лампата е на принципа на солариум, ако прекалиш с печенето, ръцете придобиват лек загар, на което ми беше отговорено, че са пълни глупости и вълните били съвсем различни.

Което за мен е пълна глупост! UVto си е UV, излъчва еднаква UV светлина.

Дай някакъв нормален линк да прочета, иначе мисля че няма такова нещо.
Навсякъде пише, че УВ и ЛЕД лампите излъчват UVA, а солариумите - UVB, които са по-вредни.
Но UVA също са вредни, доказано е че ако се използва 2-3 пъти в месеца лампа може да доведе до преждевременно стареене на кожата на ръцете.
http://www.skincancer.org/media-and-press/press-release-2013/nail-lamps

# 597
Някой използвал ли и гел лаковете pretty?

# 598
  • на брега на морето
Някой използвал ли и гел лаковете pretty?
Аз, не съм много доволна. На картинката показват едно- на практика е друго. Трудно се нанасят. Peace

# 599
До нас видях едни китайски лакове на Jessie по 6лв. Някой използвал ли е подобни? Чудя се дали да взема един за проба.
В олх продават лакове на Opi по 20лв. Дали си заслужават? Ясно ми е, че са ментета

Общи условия

Активация на акаунт