При ЧХГ 59,24 личната ми потвърди, че има бременност?!

• 5 412
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
.......... Първото ЧХГ ми го направиха на 29-ти и вече е минало доста време от тогава. ........
. Много се надявам да не е извънматочна... .....   

Щом от 29-ти до сега нямаш никакви болки, значи не е извънматочна!

viva_style всъщност имам болки, но са като преди цикъл (моят е доста болезнен по принцип) и се появяват от време на време, най-често след като ходя до тоалетна например. Четох напред-назад и до колкото разбирам ако стане проблем болките ще са много по-силни и остри, затова и още си трая. Поуспокои ме, де, за което благодаря  Two Hearts

# 16
  • София
Този тип болки са нормални за бременност. Има калкулатори онлайн, който като въведеш датите на изследванията правят приблизителни изчисления дали се е удвоявало ЧХГ ок. Аз не бих пътувала, ако не е наложително, а бих останала да давам ЧХГ до дупка. Здравето ти е преди всичко.

# 17
kate_hecate e напълно права. Да пътуваш при съмнение за извънматочна е рисковано и опасно. Ако се спука тръбата болката често не е просто да те присвие и да тичкаш към болница, а момичетата припадат обикновено. Коремът започва да се пълни с кръв, която после трябва да бъде премахната и допълнително създава рискове от перитонит и чревни възпаления. Целта на подробното описание не е да те плаши, а да си наясно, че трябва да си в близост до болница и да си подготвена АКО е необходимо да се направи интервенция.
В случая обаче авторката разчита на късмета си - даже не си пусна второ изследване,  осланяйки се на надеждата, че е нормална бременост.

Не знам защо това ми звучи като обвинение, the Дорис.  Мислех да не отговарям след коментара на kate_hecate,  защото осъзнавам, че АЗ поисках съвет и реших да приема и добрите и лошите коментари спокойно, но това е вече втори такъв и мисля, че е редно да помислите и за моята гледна точка.

Писах тук с молба за информация и съвет, но не смятам, че е редно да ме обвинявате ако реша да не следвам всичко написано. Имаше толкова много мнения и версии – кажете ми честно как аз да реша коя от вас най-вярно оценява ситуацията ми и да последвам нейния съвет? Имайте предвид все пак, че се споменаха версии и като тумор, което аз подминах, макар и да не ми е излязло от главата.

Вярвайте ми премислила съм всичко написано и на база на него избрах да не бързам да си поставям диагноза и все пак да последвам съвета, на тези от вас, които ме насочиха към това да си направя бета ЧХГ тест, но без да бързам. Разбирам рисковете и съм си наредила така нещата, че ако стане нужда да мога и то не сама (има кой да ме закара) много бързо да стигна до болница, ако е необходимо.

Все пак ходих при двама специалиста, които и двамата  ми казаха, че според тях бременност няма под никаква форма, и не ми назначиха други изследвания, докато не мине още една седмица. Това ми вдъхва увереност да реша да не позволявам на паниката да ми влияе на живота и да ме кара да си променям плановете.  Видяла съм твърде много мои близки приятелки, които се вманиачават в това да имат дете и то не става и не става и като се успокоят и то само си идва. И си казах, че няма да съм така, макар че в началото всеки месец при един ден закъснение си правих тест, докато веднъж не ми се случи 2 месеца и половина да не ми дойде и бях сигурна, че е станало - е, не беше. В момента, в който си направих тест и беше отрицателен ми стана супер криво, а на следващия ден като се успокоих и ми дойде.

Има три най-вероятни възможности - да не съм бременна изобщо, да съм бременна нормално или да имам извънматочна бременност. Аз съм приела първата, без да разчитам на какъвто и да е късмет, но имам едно на ум и за третата. Когато първата лекарка ми каза по супер груб начин, че не съм бременна, от усмивка на лицето ми се появиха сълзи в очите ми. За да не преживявам пак такова разочарование съм напълно готова да ми кажат, че е извънматочна, и ако е така знам, че ще трябва да реагирам много бързо без да имам време да страдам по повода. Затова не го изключвам. Но ако зависи от моето спокойствие да ми дойде цикъла най-накрая или ако всичко е наред и имам нормална бременност първите дни на детето ми да са спокойни - избирам да не се вманиачавам. Вярвам, че човек може да привлече с ума си такива неща, които иначе никога не биха му се случили и не искам да привличам лошото.

Оценявам всичко написано и съм много благодарна на всички, които се включиха. Ще продължавам да чета всичко и ще си кажа какво е станало, когато имам новини, но моля не се сърдете ако не се съглася с всичо. В крайна сметка отговорността при мен е много по-голяма като взема дадено решение от колкото вие като ме посъветвате, защото на вас никой няма да ви търси сметка, че сте казали едно или друго, а аз ще трябва да живея с решенията си. Накрая някои от вас ще се окажат прави, а други не, но аз няма да се сърдя нито на едните, нито на другите, защото втози момент всички сте ми помогнали да намеря спокойствието, което ми е нужно.

# 18
Момиче, ти на колко години си? Звучи като някоя 16- годишна тийн?
А за високо ЧХГ и рак, важи за мъжете, но не и за жени!
В крайна сметка бременна ли си или не?

# 19
Момиче, ти на колко години си? Звучи като някоя 16- годишна тийн?
А за високо ЧХГ и рак, важи за мъжете, но не и за жени!
В крайна сметка бременна ли си или не?

Ха сигурно така звучи наистина когато човек се опитва да е тактичен и внимава да не обиди никого, но явно в тоя форум това не е от значение.
За рака - това което казвате само потвърждава, че би било грешно от моя страна да следвам директно който и да е съвет написан тук, защото подобни "специалисти " само пускат мнения без  да имат/дават пълната информация.
Не знам дали съм бременна и ще изчакам някой с квалификация да ми потвърди, а не да се самодиагностицирам да база на тестове, които сама съм си назначила.
А вие трите с последните си коментари само ми създадохте повече нерви и от самата ситуация в която съм. Отказвам да давам отчет на хора като вас и смятам че дори това че сега отговарям ви е в повече внимание от колкото заслужавате. Спрете да се храните с чуждите тревоги.

# 20
Трябваше да пуснеш темата в проблемно забременяване (надявам се това не те засяга), там щяха да се отнесат по-внимателно към твоя проблем.

# 21
Не искам да те засягам , но избора ти да пътуваш вместо да обърнеш внимание на случващото се с теб ми е меко казано странно. Тук не става въпрос за вманиачаване , а да се изясни ситуацията навреме.
Пожелавам ти да е една нормална бременност и всичко да е наред!

# 22

Ти пусна темата само да споделиш. Независимо, че всички те посъветваха да пуснеш изследване след 48 часа не го направи. Пишеш, че искаш да пътуваш. Въобще не ти а всички ние, които отделихме от времето, вниманието и грижите си трябва да сме засегнати, че само сме си загубили времето.

Явно вие вече сте си съставили мнение за мен и за случващото ми се, което смятам не е редно предвид, че дори не ме познавате толкова добре.  Не съм някаква разглезена тийнейджърка, която я е страх да сподели с родителите и приятелите си. На 30 години съм и имам достатъчно хора към които да се обърна за това. Пуснах темата до някъде защото търсех успокоение - надявах се някой, който вече е минал през това прочитайки всичко да ми каже, че при тия симптоми и данни наистина няма как да има извънматочна бременност, защото първото, което прочетох за нея след като ми казаха, беше директно че се отстраняват тръбите и това и днес не може да ми излезе от ума.

Писах обаче и защото търсех отговори на няколко въпроса, които за съжаление не намерих тук и вече и съжалявам, че писах, защото ги открих в други теми където просто четях без да получавам лични обвинения, че подхождам лекомислено към здравето си. 
1. Исках да знам как да различа болката от евентуално спукана тръба от предменструалната, за да знам кога трябва да тичам към болницата.
2. Също така ми изписаха Дуфастон, да, но и двете докторки казаха, че е за да стимулират цикъла, а не за да задържам нещо, което според тях не съществува. От там и другият ми въпрос - ако изкървя как да знам кое е цикъла и кое е състояние заради което трябва да тичам към болницата, ако изкървя.
3. И последното беше дали тази течност зад матката е сигнал за т.нар. абдоминална бременност, за да знам дали все пак ще трябва да мисля за тия тръби и кое е "по-малкото" зло.

Е, вместо отговори получих съвети, за които съм благодарна, и както писах и по-рано - ЧХГ ще си направя точно на време за прегледа ми в събота, когато по моите сметки вече би трябвало и да се види нещо ако има изобщо. Избрах да пътувам , защото преди да тръгна никой не ме беше наплашил , а и пак ще кажа - имах мнението на двама лекари, че бременност НЯМА. За мен съм направила всичко, което е трябвало, за да си запазя акъла. Не съм лекар и като видя ЧХГ-то по-рано какво? Ще си поставя диагноза и ще ходя по лекари докато някой не се съгласи с нея, защото аз знам най-добре ли? Може би е безразсъдно - ок, ще си понеса последствията, но не смятам,че е редно да ме нападате агресивно и да ми държите сметка за направения избор. И в крайна сметка тука поставяме под въпрос мнението на лекари, които с това се занимават цял живот, а мнението на непознати очаквате да го взема веднага предвид?!

И без да се опитвам да съм груба вие какво очаквате да стане като ме обиждате - мислите, че така ще ме "вразумите" или просто държите да си го кажете ей така, че да ви олекне на вас, нищо че товарите мен. Когато поисках съвет/ информация бях с ясното съзнание, че не всичко ще ми хареса и даже сигурно ще ме объркат разностранните мнения. А вие като давате съвет - имайте предвид и бъдете готова за това, човекът на който го давате да реши да не се съгласи с вас и да не го последва. Така работи светът.

Съжалявам за изгубеното ви време ако така го приемате. За да не продължаваме сагата аз ще спра да пиша, а вие си насочете всниманието към по-заслужили теми или потребители.

# 23
PifSony, съжалявам, че се получи за поред път, човек да получи ненужна грубост, вместо помощ  Hug Hug Hug.
Стискам палци всичко да е наред с теб, да има бременност, лека и успешна  bouquet

# 24
PifSony, съжалявам, че се получи за поред път, човек да получи ненужна грубост, вместо помощ  Hug Hug Hug.
Стискам палци всичко да е наред с теб, да има бременност, лека и успешна  bouquet

Благодаря!

# 25

Да, то стискането на палци най-помага на хората. И създаването на инсинулации ...

# 26
  • Стара Загора
Както са ти казали по-горе над 1000 бета чхг може да се види вече с вагитален ехограф плодния сак.
Над 20 чхг стойност се смята вече за положителен резултат. Успех

# 27
  • София
Аз не считам, че който и да е от нас е бил груб с авторката. Просто същата иска съвет, а после не желае да го приеме и го приема за обида. Според мен същата си е съвсем нормално бременна, но това трябва да се потвърди, а не някакви некадърни лекарки да й предизвикват изкуствено ранен аборт с Дуфастон, както е случаят според мен. Аз ти писах от позицията на човек, с извънматочна, отстранена тръба и 9 годишна борба след това за забременяване и за щастие в момента съм бременна - през какво съм минала, аз си знам, но повярвай ми вече имам доста повече знания за репородуктивната система от някоя квартална гинеколожка - съвесем нескромно, но това са си 9 години усилено четене, споделяне с други желаещи да станат мами, висене по специализирани клиники и т.н. Всичко това ми се случи още на 23 и подходих доста по-зряло от теб на 30. Аз не считам, че сме писали тук, за да сме груби, а за да те вразумим наистина и да потърсиш друг, по-способен специалист.
Болката при извънматочна обикновено се локализира в проблемната тръба и както казах е остра, при спукване е нетърпима, докато болките като пред цикъл с това ЧХГ, обикновено е знак за нормална бременност. С този резултат няма вариант да не си или да не си била бременна, повярвай ми. Въпреки това, при много ранна бременност и недоказана такава, аз не бих пътувала, от позицията на препатил, но това е твой избор. И ако го искаш това дете, не спирай Дуфастона, за нищо на света!
Желая ти всичко най-добро и искрено вярвам, че си си ок и нормално бременна и понеже знам, че това е най-хубавтото нещо, което може да се случи на една жена, в момента ми се струва, че мен ме е по-гружа за тази бременност от теб. Информирай се малко повече и не вярвай на всеки с диплома.
С това приключвам и повече няма да пиша в тази тема.

# 28
При цикъл първо боли после кърви, при извънматочна първо мтооого боли после кърви

# 29
  • Стара Загора
Само да питам как е възможно да предизвика аборт дуфастона? Нали е прогестеронов препарат обикновенно дори е превенция на бременноста?!?!!!!

Общи условия

Активация на акаунт