Бременност и прегледи... МОЛЯ..

• 3 195
  • 10
  •   1
Отговори
Зравейте...Надявам се темата да е подходяща за тук... Бременна съм и по мои изчисления(прочетах и в интернет) съм в 6тата седмица, а скоро вече в седмата... Не съм ходила още на лекар, поради това, че от скоро живея в София и нямам личен лекар там.. Тези дни си отивам в Пловдив и там ми е личната лекарка... Проблем ли ще е да си взема от нея направление и да отида на преглед и след това да си сменя личния лекар и от там ново направлление ли ще ми трябва и ще имам ли право на такова??? И последен въпрос-бременната жена при  установена бременност от лекаря, едно и също направление ли използва по време на цялата бременност?  bouquet Благодаря за отговорите..

# 1
  • София
Вземаш направление от ЛЛ и се записваш на ЖК в София.
ЛЛ можеш да смениш по всяко време, ако сменяш местоживеенето (какъвто е твоят случай).

Успех!

# 2
Вземаш направление от ЛЛ и се записваш на ЖК в София.
ЛЛ можеш да смениш по всяко време, ако сменяш местоживеенето (какъвто е твоят случай).

Успех!

И все пак не ми стана ясно дали с направлениетоп от личния ми лекар в Пловдив, мога да отида на гинеколог в София???

# 3
  • София
Да, можеш.
Избери си гинеколог, когото ще ти е удобно да посещаваш по време на цялата бременност, при него ще те запишат на женска консултация.

# 4
Независимо къде и кой ти е личния лекар имаш право на 1 направление за завеждане на бременност и веднъж имаш право да си смениш гинеколога, т.е  2ро направление по програма Майчино здравеопазване. Иначе направление само за преглед при гинеколог, можеш да си взимаш когато желаеш. На първо време си вземи просто за преглед, защото още е рано да ти се заведе бременността. Това става около 13 г.с.
Лека бременност  Peace

# 5
И аз скоро ще се ориентирам към лекар, защото на 90 процента е сигурно, че съм бременна. Simple Smile Ще изживявам всичко отново, след последното изживяване преди 18г. Simple Smile

# 6
Преди една седмица бях на гинеколог в София ( с направление от Пловдив ). Видя се околоплоден сак и мнооого малка точица, която имаше пулс.. Малко ме притесни фактът, че лекарката каза, че "бебето" трябвало да е по-голямо, но каза, че може да съм забременяла с късна овулация.. а и друго.. не ми се пишкаше.. а нали  за да се вижда добре уж трябвало да ти е пълен мехурът..При вас как е?И според вас има ли за какво да се притеснявам?  Thinking Cry

# 7
  • София
Когато точката е още много мъничка, всяко трепване на ръката при маркиране на размера дава разлика части от милиметъра, което автоматично значи различни показатели. Може да е грешка при измерването, може да е късна овулация... Щом се е видял отчетлив пулс, нямаш причина да се притесняваш.

# 8
И аз съм с късна овулация. Бебчо си тръгна с 5 дена назад и така си върви до 19 г.с., в която съм в момента. За сега няма повод да се притесняваш. Както каза и Атти - щом има сърдечна дейност всичко е наред. Стискам да имаш леко бременеене до пухкав финал!  Hug

# 9
Благодарч Ви за бързите отговори  Mr. Green . Сега съм по-спокойна, а и след около 2 седмици съм пак на преглед.. ще пиша как е минал.

# 10
  • Германия
Късмет petq123456 ! Ние сме в 8 седмица, в началото е нормално първото ми забременяване беше с късна овулация, но поради лични причини се разделихме с бебчо. Сега чакаме малчуган, всички в родата казват че ще бъде момченце. Лично аз също се надявам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт