При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 69 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Привет и от мен.
Покрай емоциите с първокласника, направо забравих, че съм бременна.
Насрочихме дата за секциото - 18-ти октомври. Минах и на очен преглед, слава Богу, дупката в ретината, не се е увеличила.

Ходя всяка седмица на тонова, приготвила съм всичко вкъщи и чакаме Simple Smile

Относно стерилизацията, аз пробвах със сина ми в тенджера и накрая си взех парен стерилизатор на Авент.
За 6 шишета, общо взето, вечер ги измивах, стерилизирах и на другия ден си имах шишета за всяко хранене. Признавам, че ми беше много удобно, сега ще повторя схемата.

# 511
За стерилизирането за сега ще разчитам на добрата стара тенджера, пък ако виждам, че не става - тогава ще си взема и стерилизатор.  Simple Smile

leila16 - добре дошла сред нас  bouquet

# 512
 Много благодаря, Chuby  Heart Eyes
 Аз също съм решила да пробвам на първо време с тенджера, купена специално за това ( още повече, че още не е ясно точно как ще става храненето ), а после според зависи. Blush

# 513
Добре дошла Leila! Желая ти лека бременност до финал:)
Би ли разказала повече за следенето на бременността и раждането в Швейцария?

# 514
Днес бях на преглед при акушерката оказа се че не е спукан околоплодния мехур, най-вероятно е било урина. ooooh! Аз тайничко се надявах да са водите,но май бебчо не бърза. Акушерката каза че е слязъл много ниско това може би е показател за скорошно раждане.
На новата мама добре дошла. А за стерилизиране купих стерилизатор беше цял комплект със шишенцата,а и беше намален на половин цена та ми излезна много изгодно Crazy

# 515
Just Raffy, и аз днес ходих на преглед със същото съмнение, но прегледа ми беше много странен, но заключението беше, че не са водите.
Май, ще почакаме още  Rolling Eyes

# 516
 Благодаря ви,момичета!
 Като цяло и тук - в Швейцария, са доста умерени, макар и много прецизни, подобно в повечето европейски страни, доколкото съм се интересувала.  Прегледите са всеки месец, дори и в края на бременността. Не са всяка седмица като в България. Дори на последния ми преглед  ( 21.09.) на въпроса ми "няма ли пак да се видим?", докторката спокойно ми отговори, че няма много време до раждането.  BlushТонове досега никой не е споменал и не са ми пускали. Преди всяко влизане при доктор ( имам предвид след 5-6 месец ) пускат урина и кръв - понякога е венозна, понякога е само от пръстта. Резултата от урината преглеждащият има веднага и може на момента да предпише нещо, ако се налага. А ако има по-сериозни изследвания и тези от кръвта, ти се обаждат щом има проблем. Може да се избира начина на раждане, горе долу като в България. Не знам какво друго би ви било интересно.
 Сетих се да допълня, че ме гледат само с коремен ехограф, с изключение на първия път - за установяване на бременността.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 20:37 от leila16

# 517
Здраейте дами!
Аз вчера на обяд дойдох в болницата за тонове, но и засилено воднисто течени, което се оказаха води, а и на тоновете се видяха регулярни контракции и през нощта под зоркия поглед на таткото се роди дъщеря ни! Сега се гледаме двете умно и се захранваме.
Искам да кажа на всички ви - успех и стискам палци!
Към дамите, които ще раждат по естествем път - слушайте доктора и акушерките и без страх  Wink

# 518
Pure_nature, честита рожба Hug

# 519
Честита ти радост, Pure nature !!!

# 520
Здраейте дами!
Аз вчера на обяд дойдох в болницата за тонове, но и засилено воднисто течени, което се оказаха води, а и на тоновете се видяха регулярни контракции и през нощта под зоркия поглед на таткото се роди дъщеря ни! Сега се гледаме двете умно и се захранваме.
Към дамите, които ще раждат по естествем път - слушайте доктора и акушерките и без страх  Wink
Честито бебенце да ти е живо и здраво. А на теб бързо възтановяване  Flutter

# 521
Pure nature честито бебе ,мерси за съвета към жените с естествено Simple Smile

# 522
Пюр,честито бебче bouquet
За зърна и тенджери си говорим вече а Joy
Моето бебешорче..много силно суче ,разрани ги няколко пъти(захапва само зърното) .В болницата ми ги обработваха с някакъв лазер.Вече не му давам да суче:(,много ме боли и той заспива..та нищо не яде.С помпата се родих,ама не стига за всяко ядене ..та давам и АМ.
Иначе тенжерка и аз ползвам,ами най удобно ми е Grinning
Микровълновата разкарах преди 6години,и никога не ми е липсвала(четох доста и не искам и да чувам за този уред Mr. Green )
Нещо за кърма пиете ли.щ?Аз се наливам с разни чайчета и сокчета за кърмачки Whistling
Днес се мерих ,от качените  9 кила ,3 си нося Simple Smile
И всичките са  на корема :shock
От както родих ..само ям ..гладна съм бре и все жадна Thinking

# 523
Здраейте дами!
Честито да е живо и здраво детенцето! bouquet

# 524
Здраейте дами!
Честито бебче!
Относно жаждата,съвсем нормална е.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт