Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 36 701
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета! Трудно ми е да ви следя, много бързо ги изписвате темите Simple Smile 

По въпроса със запека - сутрин на гладно топла вода или чай, топла течност. И знам, че е добре да я изпиеш прав, за да премине по-добре през червата. Звучи малко налудничаво, но смятам, че помага. Също така движение, понякога лежането е пръв приятел на запека. Знам, че е наложително при някои от вас, но ако докторите разрешават поне кратки разходки, ще се раздвижват и червата. Успех с WC, че е много неприятно... Hug

# 511
  • София
Мерси момичета за съветите - днес след работа щя се запася с круши, кивита, свещички, дуфастон и какво ли още не. Утре заминаваме за Гърция и дано запека не продължи и там.

Пожелавам на всички безпроблемна, лека и слънчева седмица.

# 512
Ох, момичета, така ми се разхлопа сърцето, че не е истина... Много ми стана неприятно, че колегите обсъждаха кой кога ще почива /вземаме си по един ден през седмицата/ и не ме включиха изобщо в дискусията. Пък аз за 15,09 искам да съм на линия за тържеството в градината. Нацупиха ми се ,като казах, и много неприятно ми стана. Уж можело... сега питах и шефа, ама той по принцип мен много обича да ме "реже" и пристъпих със страх към разговора. Пък как ще се разбера с него, когато трябва да му съобщя новината и предстоящият скоро болничен, направо не знам! И сърчицето ми направо ще изскочи  Sad

# 513
  • Пловдив
Орион, дишай и не позволявай работни емоции да повлияват на душевното ти равновесие. Жалко, че има екипи, които не познават "екипната работа". Не е редно едни да почиват когато им е удобно, а други дори да не са включени в сметката. Кураж за неприятния разговор, който ти предстои с шефа ти.  Hug

# 514
  • София
Мами,един въпрос-предстои ми започване на 1ва работа на граждански договор.Има ли смисъл да я започвам, тъй като до колкото знам гражданския договор няма никакви предимства ,спрямо трудовия?

# 515
Ако можеш да си докараш парите и без договор - давай. За майчинството има значение само какви осигуровки си плащала, т.е. върху каква сума. И също - да си на трудов договор като стане време за излизане в 45-дневния болничен. Това е, което аз знам от едно време и си спомням, но можеш да попиташ и в Майчинство - счетоводно. Мисля, че имаше линк към темата на първа страница.

За прегледите, и на мен това ми е вечната грижа този път - какво ще видя и не може ли да е повече, по-често, по-яко. Предния път бедни, безпарични, гледаха ме на някакъв допотопен само и се радвах на каквото има. Даже само една снимчица си имам на сина ми от тогава. Но сега... Наточила съм се за фотоалбум, ако може.  Joy

# 516
  • София
Специално за парите по време на майчинство се гледат доходите година назад и към момента н араждане трябва да имаш трудов договор.
При гражданския мисля, че могат да те освободят и нямаш "защита" като при постоянен.
Но карам на спомени какво съм прочела тук там...

# 517
  • София
Да,да и аз така знам, проблема е че нямам никакъв трудов и осигурителен стаж и се чудя има ли смисъл да я започвам тази работа

# 518
  • Бургас
Специално за парите по време на майчинство се гледат доходите година назад и към момента н араждане трябва да имаш трудов договор.
Май се гледат доходите 2 години назад.

# 519
  • Вестерос
Да,да и аз така знам, проблема е че нямам никакъв трудов и осигурителен стаж и се чудя има ли смисъл да я започвам тази работа
На колко години си и учиш ли редовно случайно? Докато се учи редовно- до семестриално завършване в университет или до навършването на 25 години държавата те осигурява.

# 520
  • София
Завършила съм за съжаление и си търся работа Simple Smile)) Просто едното събитие изпревари другото,не че чакам нещо от държавата,ама ако ми се полага ще си го взема 😀

# 521
Аз също съм без стаж.Една приятелка се договори да я водят на работа като счетоводителка и плаща само 20лн на месец.Сега си взима 420лв майчинство.Знам,че докато направя 1г си взимам по 100лв,а след това по 400 и нещо.

# 522
  • Вестерос
До 1 години се плаща 90% от заплатата, на която те/се осигуряваш  Thinking

# 523
Здравейте, момичета! И аз се чувствам ужасно, ама трябва да стискам зъби.
За майчинство се гледат доходите за 2 години назад, като първата година се изплаща 90% от средно-дневното брутно възнаграждение за последните 24 месеца, а  втората година е 340 лв. Защитени сме от закона ако сме на постоянен трудов договор. Ако сме на трудов договор, но с изпитателен срок, работодателят може да ни освободи (там вече е въпрос на съвест от негова страна).

# 524
Тръгнах да ви чета, прочетох една страница и заспах. Днес бяхме на детски рожден ден на едно приятелче на Ади и се изморих страшно много, преди това пък ходихме за изследванията за яслата и милата много плака. Тази седмица ще ми е бая натоварена с наближаващия рожден ден, с тръгването на ясла и прегледи иииии пожелавам си сили.
За запека другите са казали май всичко, което и аз знам, че помага. Аз за мое щастие нямам този проблем. Единствения ми симптом е постоянната умора и желание за сън Grinning

Общи условия

Активация на акаунт