Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 36 639
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
По принцип е пожелание, но ако АГ прецени, че трябва да се изследва на 100% е друго. При първата Б ми каза, че не може да ме накара на сила, но е добре да отида и аз отидох самоинициативно, като ден по-рано АГ ми направи снимка, която трябваше да нося, за да не плащам допълнително за нея. Задават ти въпроси от рода: пушиш ли, имало ли е в семейството случай с Даун и така..

ПП: само аз ли не си виждам поста, където обясних разликата между БХС и ФМ?!

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 14:29 от Flower ツ

# 601
  • София
Вчера се установи, че едното близначе не се е развило и няма пулс, другото бебе е добре и има пулс. Много нещастна се почувствах, бях се настроила за близнаци. Все още не съм се записала на женска консултация. Записах час за фетална морфология във Вита при Славкова, но при това положение не знам дали ще правя БХС. Също се чудя дали да правя неизвазивен скрийнинг тип Пренатест. Сега чета навсякъде, че може да даде фалшив резултат при "синдром на изчезващия близнак", а и плодния сак още си е там. Малко съм притеснена дали всичко ще е ок.
На всичкото отгоре от грандиозния запек се сдобих с хемороиди супер рано, док. ми препоръча някакъв билков израелски гел,  но каза, че освен Фрутилакс и него друго не мога да взимам.
Днес се върнах на работа и не съм на себе си, мислено хич не съм тук. Много съм разстроена.
Някой ако може да ми препоръча къде мога да се запиша на ЖК в София - Център или района между Младост- Студентски град с направление, където да са по-компетентни с такива случай и да ми дадат болничен евентуално, ще съм благодарна.

# 602
Съжалявам за близначето Sad със сигурност не ти е до работа сега. Предната бременност се следих в студентска поликлиника и беше ок, но са си акушерски неща, тегло, ръст. За по сериозните неща си ходех на частно. За разхлабващите храни бих казала супи и сини сливи с вода и круши с вода, може и грозде. Овесените трици също. Но имайте предвид, че прясното мляко понякога запича. По-добре с вода и плодове. Без много хляб и бисквити. Аз имам обрания проблем, но е нормално. През този сезон се храня предимно със сливи и грозде. Кажете къде фм в София няма голям наплив.

# 603
  • Вестерос
мерсии  Hug

Кате съжалявам  Hug

# 604
  • София
При кой си била в Студентска поликлиника? Аз не очаквам нещо повече, мисля да си продължа да се следя и на частно, но сега съм много объркана и ми се иска, ако мога да се възползвам от каквото ми се полага от здравна каса и най-вече някой, който да ми дава болничен.
При мен никакви храни не помогнаха - ям грозде с прясно мляко и пак нищо.

# 605
  • София
Здравейте, момичета  Hug

Днес бях да си видя човеченцето, че от 3 седмици не го бях виждала. Расте и хубавее  Grinning Само че не пожела да се помръдне. В 10 г.с. съм. Явно ще е някой мързелан. Надявам се при Марков поне след още 3 седмици да го видя в движение.
Някой беше писал, че има час при Марков за 20-21 септември. На мен ми бяха казали, че го няма до края на месеца и затова си запазих час чак за началото на октомври, когато ще съм съвсем в края на допустимия период.
За ЖК ще изчакам още 10-тина дена. Не бързам и с изследванията.

Nerreida, честита годишнина!  bouquet Хубав празник ти желая с по-малко неразположения!
Didimihaylova, честито сърчице! Голяма емоция е, а Simple Smile И не мисли за другото, важното е това да е здравичко Simple Smile
На болните мами и дечица - бързо оздравяване и по-малко лекарства!

# 606
  • Бургас
Моят час за ФМ е за 23.09 и се оказва, че в Бургас лабораториите няма да работят, т.е няма кой да ми вземе кръв за БХС-то. И какво да правя сега? Tired

Кате, съжалявам за едното бебче  Hug  Sad

# 607
В какъв смисъл "няма да работят"? Ако е заради почивните дни, БХС го направи по-рано.

# 608
Здравейте!
При мен днес е мноого заспало, няма и много работа в офиса, май бях откаарла за малко по едно време....
Flower, аз знам разликата м/у двете, но наистина не ти виждам поста  newsm78
kate_hecate, и аз много съжалявам, че е е получило така, но ти се усмихвай на здравичкото - явно ще е юнак за двама!
Аз не се боядисвам, но тъкмо си мислех с безамонячна боя да се променя малко  Flutter
Лакът и кола маската не виждам причина да пречат /правих си кола в деня, преди да вляза да раждам предният път/.
Но! Забранено е с лакирани нокти да влизате в родилно! За раждането трябва да си го знаете. Рано, но да съм ви казала  Simple Smile
Ох, остана още малко, искам да се прибирам и да спя....
Лека вечер на всички!

# 609
  • Бургас
В какъв смисъл "няма да работят"? Ако е заради почивните дни, БХС го направи по-рано.
А с кръвта не трябва ли да приложа и ехографското изследване. Реално на практика не ми е ясно как се случват нещата.

# 610
kate_hecate, за доктор, който да дава болничен мога да препоръчам д-р Радев от 15-то ДКЦ в Дианабад.
При него се следих втория път и хем съм човек, който да пукна на работното място не си взимам болничен, ме убеди да си взема 1 седмица последните месеци, в смисъл че сам ме навиваше и викаше "ако искаш болничен, ще ти дам" Simple Smile.
Съжалявам много и аз за бебето bouquet bouquet bouquet

# 611
А с кръвта не трябва ли да приложа и ехографското изследване. Реално на практика не ми е ясно как се случват нещата.
За БХС трябва да се измери едно разстояние при бебо, т.е. транснухална гънка. Тя естествено се вижда на ултразвука. Заедно с нея и кръвната проба се изчислява риска. Ако нямаш снимка от лекаря си, както правят повечето, ще ти направят на място преди БХС. Ако имаш обаче направена същия ден снимка от лекаря си с измерено това разстояние, само ще ти вземат кръв и ще попълниш въпросник. Също, ако си била същия ден на ФМ, което е изцяло ултразвуково изследване, и се гледат около полови час вътрешните органи на бебо, мерят се, и се прави измерване на въпросната гънка, даваш конкретната снимка от ФМ и пак на БХС ти взимат само кръв. С две думи, имаш ли снимка с измерено разстояние до 36 часа преди БХС от АГ ти, или от ФМ ти взимат кръв. Ако нямаш снимка, ти я правят там, но само измерване на гънката, нищо повече не гледат.
Ако ти е 2 в 1 ФМ и БХС ще имаш всичко.
Надявам се, че бях изчерпателна. Laughing

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 15:58 от Flower ツ

# 612
При кой си била в Студентска поликлиника? Аз не очаквам нещо повече, мисля да си продължа да се следя и на частно, но сега съм много объркана и ми се иска, ако мога да се възползвам от каквото ми се полага от здравна каса и най-вече някой, който да ми дава болничен.
При мен никакви храни не помогнаха - ям грозде с прясно мляко и пак нищо.

kate и аз ипаробвах всички храни гроздето и с прясно мляко и без не ми дейтсваше, но крушите на гладно сутрин  ми подействаха, и също кари мисля че беше писала доматена супа, и тя много добре действа, също и си правих чушки с доматен сос (извинявам се че споменавам конкретно ядене) но пак предполагам заради доматения сос ми действат, сега смятам да си ги включа във седмичното меню.

Съжалявам много за близначето Sad

# 613
Здравейте. На мен ми се струва , че от време на време изчезват постове.  newsm78Странно.
Аз сготвих една леща, не става все да се лежи #Crazy гаденето продължава ежедневно... А главата пак ме заболя Sick само на мен ли тия два дни ми е все зле? Cry
Ужасно съжалявам за загубата на близначето, но бъдете позитивни и нека другото бебче расте здраво. bouquet

# 614
  • Пловдив
И аз да пожелая на здравото близначе да ви радва като за двама  bouquet

Кари, аз от днес съм пак на работа. Определено лежането не ми хареса. Дано вече всичко да е наред и да не ми се налага. Ти до кога си вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт