Юлчето порасна вече, стана палаво човече!

• 85 006
  • 589
  •   1
Отговори
# 105
  • до едно тепе
Отдавна не съм се разписвала. Blush
Откак проходи малката няма и минута спокойствие. Обикаля, твори бели и се катери-съответно и тупва чат пат(от една лежанка). Яде когато поиска и настървено ни преследва, ако ние ядем нещо, което не е за нея. Все още ограничавам някои храни заради потенциалния риск от алергии. Ноо поне свикна с мисълта,че ще трябва да яде и твърда храна и започна да похапва повечко. Кърмим се вече само нощем и сутрин.Пропи адаптирано мляко от чашка със сламка. От шише с биберон не иска да пие абсолютно нищо. Има 8 зъба и постоянно рови в устата. Понякога показва вътре и мрънка. Показва ако се удари някъде и дава да целувам. По цял ден търси батко си и татко си. Гърнето си го разнася и си посядва, реди и мечоците(плюшени) на него с викове със заповеден тон акоооо, обаче ако я сложа без памперс скача след 2 секунди и хуква нанякъде по голо дупе. Постоянно вика дай дуа(дай това) и сочи нещо качено нависоко, за да не го докопа hahaha Навън като излезем по площадките калпазанства отвсякъде. Скубе фиби и чокота наред, обаче и преследва всички да ги гушка или с викове гъди гъди. Абее образ голям е определено. И изоообщо не ми е скучен деня. Joy

# 106
На Маги и избиха два кътника наведнъж. Определено го усетихме този път зъбоникненето. Все едно друго дете,дано се поуспокои вече. Абсолютен сладкиш ми е! Много е сладка,забавна,само,че като иска нещо е само на ъ-ъ и то непрекъснато. Някой път е в състояние да ме подлуди. Не дава да я гушкам и мачкам,а мисли ли каква топчица е сладка?
С ваксините и консултациите сне много назад. Несериозна съм в това отношение, но пък гледам детето си расте,наддава стабилно...и ще изляза някой ден от работа и ще я заведа,обещавам  Embarassed

# 107
Здравейте момичетаааа Hug как сте? Как са бебоците? Аз си изкарах страхотно на почивката , но 15 дни без Габи бяха цяла вечност.
Сега вкъщи не мога да й се нарадвам. Много ми е сладкаааа. Прави неща които не е правила преди тези 2 седмици.
Започнала е много да говори, разбира всичко което й кажа. Боклуците хвърля в коша, мръсните дрехи в пералнята , мръсните памперси и тях в коша носи. Когато я питам нещо дали иска ми отговаря с да или не. Носи ми чорапи да й ги обуя , защото ги е събула. Помага ми да простирам. Имаме куче което се казва Кора и тя се опитва да й каже името й казва Коа  Heart Eyes. Прави едни много сладки кифкенски муцунки. Когато нещо падне казва АУуу, а когато нещо е топло казва ох-ох. Онзи ден й давам да си пийне от моя чай и тя пие и казва ох-ох , но й хареса и искаше още.
Друго което прави освен да разхвърля е и да подрежда. Когато си разхвърля играчки след като приключи с играта ги прибира обратно в кашона с играчки ,е, не винаги, но се случва честичко да го прави. Вади и мокри кърпички и почва да бърше прах. От както я оставихме обаче не ни изпуска. Плътно до нас ходи , а ако някой от нас излезе започва да плаче явно мисли , че пак ще я оставим.

Със зъбите сме много зле. Има само 7 зъбчета. Имам чувството че до 5 годинки ще ги вади тези зъби. Кака й по това време ги беше наредила всичките , а тя едвам едвам 7 има. 4 отгоре и 3 отдолу. Сега е тръгнал един пътник отгоре и я мъчи. Напипвам го , но още не е пробил най горния слой от венеца.

Още се буди нощем да папка мляко.

С гърнето сме до никъде. Пишка в него ако я сложа да седне и пусна сешоара да й духа на крачетата иначе става от него като ужилена. Използва го да се качва на бюрото и да бърка в аквариума.
Ако завари банята отворена рови и в тоалетната , че даже веднъж я заварих да пие вода от там  Sick

Също така забелязах и че крачето й почти се е изправило от само себе си. Има съвсем още малко кривене което трябва хубаво да се загледаш, че да го забележиш.
Ох май се олях в писане. Оставям ви и чакам са пишете как да вашите бебочета  Hug

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 10:58 от stefyyyy

# 108
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте и от мен Simple Smile
Днес най-накрая можеше да се играе навън и Венци беше особено щастлив.
След 2 пъти по 10 дни сополи сега сме здрави, уж. Имаме 10 зъба (8 резци и 2 предкътника, новопоникнали).
В момента Венци играе главно с конструктура и едни пъзели с животни. Не ги подрежда, а носи животните и ги имитира. Играе и с книжки по същия начин. Навън ритаме топка, пързаля се вече сам от повечето пързалки и на клатушките.
Две седмици ходихме пеша до кухня (около км) и обратно, че количката беше за ремонт. Научи се да ме държи за ръка и ходим сравнително бързо като не се разсейваме по котки, кучета и баби.
Гърнето съм го зарязала, защото сега се учи да говори и друго не иска да прави. От време на време проявява желание да се храни сам с лъжица (получава се при гъсти неща) и така.
Лека вечер и много целувки (:*; :*; :*) на малчовците. А и само да добавя 11 кг и 100 гр на 81 см.

# 109
  • София
Здравейте,момичета!
И аз отдавна не съм писала,нно ви чета!
Ние сме само с 2 зъба,долни.
Определено спряха да я мъчат,спокойна е и не мрънка.
Напоследък спи по цяла нощ, буди се към 8,30 та си поспиваме вече... Отбих я преди два месеца,много безболезнено и без особени драми.
Ходи стабилно сама, ръка дава само ако има препятствие(тротоар,стълба). Като тръгне нанякъде не се обръща да ме търси, прави се ,че не ме чува като я викам и си ходи където знае.
Храни се добре, аз си готвя,но не ѝ давам все още от нашата храна. Отсипвам за нея преди да сложа подправките, но не със всички манджи става така.
Спи с тънка нощница и с чувалче,че все се отвива.
Последната и най - забавна игра е да се увива с някоя моя дреха, по 5 минути я върти докато я нагласи,става и тръгва,съответно се спъва, развлачва я... После пак я гласи и така... =)
Ние изоставаме с 1 ваксина, ще ходим скоро,че да не я хване някой вирус пак и да я бавим още.
Не мисля за ясли,работа и прочее. Искам да съм с нея,колкото се може по-дълго,ако обстоятелствата го позволяват.
Бъдете здравички  Hug

# 110
Здравейте и от нас! От два дни Крис е с вирус-разтройство и малко повръщане. Баща му го донесе,аз го минах за ден,но малкия вече два дни се мъчи.С една ториба лекарства е и на лечебна хумана и няма спиране-ужас е и дупето му-огън червено.Със зор записахме 10 кг,ама сега ще дръпне назад съвсем. Иначе има 8 зъба и от време на време симптоми за набождащ кътник. Гърнето тотално го спрях,защото не стои и 2 секунди на него.Иначе започна много да бърбори,иска да повтаря всичко.Казва ми мама Мими😀Когато му давам храна,в която има по-едри парчета ги плюе.Не знам дали скоро ще свикне да дъвче всичко🤔Накратко това е от нас.

# 111
  • София
На Дари за отрицателно време й избиха няколко зъба и в момента пореден кътник, от който явно изведнъж вдигна 38 градуса температура. Дадох й Нурофен и след няколко часа я свали до 37,3 . Понеже при нас се случва за първи път искам да Ви попитам : колко време трае температурата при зъбоникненето ? Rolling Eyes

Благодаря Ви предварително! bouquet

# 112
Докато спре да расте или докато пробие.
Нашия кътник образува нещо като гнойна торбичка и не знам какво да правя.

# 113
Здравейте,отдавна не съм писала.При нас все същото  Crazy
Зъбки нови няма,с 8 си е,но долните кътници са надути от около месец.Две нощи реве,две почива.Все някога ще избият.
На консултацията показа 10.350кг. качил е 1кг. от юли,казаха че е идеално.Което е странно,защото почти не яде.Само твърда храна,която може да си яде сам с ръка,ако е в настроение  Crazy На ръст го изкараха 81см,но аз си го меря 86  Rolling Eyes
От Август е почти постоянно с хрема.Минава му за седмица и после пак.Пробвах различни капки,промивам с физ. рязтвор-все тая си е.Тук ли някоя мама беше споменала за капване на сребърна вода в нослето?Четох в нета и пише че може да се капва при хрема дори на новородени  #Crazy Днес питах в аптеката и ме изгледаха като извънземно,скараха ми се и отказаха да ми продадат  #2gunfire
А от онлайн аптека може да поръчам,но не ми се занимава.

# 114
Да може да капеш сребърна вода в нослето на бебето от новородено. Тя е безвредна. Изписва се като хранителна добавка и е без рецепта. Как така ще ти откажат ? Това даже в болницата са ми го казвали когато лежахме с Габи. В капките коларгол също има сребърна вода. Някъде бях чела , че може и да сипваш сребърна вода във водичката с която къпеш бебето, но за каква цел точно се правеше съм забравила.

# 115
  • до едно тепе
Сребърна вода съм капала на баткото като беше на 3-4 месеца. Предписана от лекар.
Сибил пускахте ли му посявка. Да не е някоя бактерия Thinking
Стефи коларгола е друго. Има соли на среброто вътре, но не е сребърна вода. Peace

# 116
  • София
Сибил, и аз като Поспаланчо съм на мнение , че е най - добре да пуснете посявка. Peace

При нас излезе, че Т не е от зъбките, а си е чиста настинка. Вчера малко по - късно след като писах тук реших да й погледна гърлото, защото започна да кашля и да киха - зачервено гърло с налепи.  Утре ще я водя при ЛЛ. Веднага започнах да давам сиропче, физиологичен разтвор и гелче за налепите / според мен са гъбички /.  Двамата с ММ също сме болни. Гърлата ни направо горят. Tired

# 117
  • срещу двата комина :)))
здравейте и от нас  Hug с мъжа ми изкарахме и ние от вируса с повръщане и разтройство, но не успяхме да заразим Сами  Praynigнонстоп бяхме с маски, дано да няма повече драми ...
Иначе, аз от 01.11 започвам работа и вече започна да ми става притеснено  Confused Момичета, вие как се справихте с идеята, че децата са далеч от вас и с притеснението  Tired Сами ще ходи на частна ясла при кумата ми, но въпреки това ми е кофти  Rolling Eyes

# 118
Здравейте мами Simple Smile Не съм се включвала мнооого дълго време, но ви чета редовно Wink
Моята Габи е голяма сладурана, всичко разбира и говори разни неща, а сега се е научила да клати глава и казва не като я питам нещо. Със зъбите сме 8+2 кътника и още са на път. Вади ги като по учебник Simple Smile
С храната сме малко странно, ту яде ту не, ама аз го отдавам на зъбите, но определено частната кухня я ядеше повече. Странното е че си дъвче но не иска да гълта Simple Smile като катеричка си събира месото в бузите.
С гърнето сме супер, даже вече ходи и в тоалетната, защото покрай нас иска и тя. И зъбките търка с четка вече, пак по нейно желание. Не я настоявам.
По мои мерки е 11 кг. и 81 см.
Скоро проходихме, но е много стабилна и си ходи навсякъде.
Любима игра в къщи и е да сглобява и разглобява пъзела-килимче а на вън с каквото намери Simple Smile Естествено нейните играчки там не са интересни Simple Smile
Хайде че се олях Simple Smile Целувки на бебоците :*

# 119
Привет и от нас. Аз не мога да се оправя с тия сополи. Трета седмица вече, ту ходи ден-два на ясла и после си е в къщи. Втори антибиотични капки капем. Гърдите са чисти, гърлото е ок, но носа е ужас. Дано не й съсипя лигавицата на нослето. Не спи, съответно и аз. Просто се учудвам как сме що годе в свяст още. Като нищо мога да заспя на волана някоя сутрин. На 10 ти трябва да сме на ваксина, но не знам дали ще е здрава. Иначе е пушка и докито каза, че това се дължи на четвъртия кътник, който сега пробива. Другите си показаха връхчетата, само този долен ляв остана.
По отношение на оставянето в яслата, аз се тресох от нерви първите два дни, но като видях, че тя свиква и се успокоява и аз се успокоих. Сега остана и да премине първата вълна с болестите и да почнем да ходим трайно и всичко ще стане идеално.

Общи условия

Активация на акаунт