Юлчето порасна вече, стана палаво човече!

• 85 005
  • 589
  •   1
Отговори
# 90
И аз в отбора на работещите Sad много ми е мъчно за Маги и си мисля как ли е паячето ми.

# 91
  • Пазарджик
Ние не ходим ,но като  чета с тези ясли-моята не иска да яде манджи,не заспива без мен,не ходи в гърне до тоалетна.Как се справят вашите,защото моята си е напълно Несамостоятелна.За капак и по цяла нощ реве.

# 92
+1
Силве, и ние така... с изключение на вечерния рев. И аз се чудя какво се случва в яслата и как се оправят децата  Thinking макар че в някои държави съм чувала, че ги дават и преди годинката.

# 93
В яслите са повече лелки и ги хранят и преобличат и тн. Обръщат им внимание повече. Много са малко дечицата дето могат на 2 годинки да се обличат сами. Голямата е на 5 и все още ми търси помоща какво остава за 2 годишни. С храната там гледат едно от друго и хапват поне малко колкото и да са злояди.

# 94
  • срещу двата комина :)))
Самуил също не ходи още, но скоро ще го пускам. Днес бяхме на консултация - 11 кг и 82 см . Реваксинираха го със Синфлорикс .
Иначе му расте втори кътник и е ужасна драма, пъврият беше излязъл без да разберем, но този ..

# 95
Привет, дами.
Искрено съчувствие на всички работещи и занимаващи се с яслени проблеми. Аз не планирам връщане на работа преди навършени две годинки, даже ако мога и още бих си останала вкъщи в неплатен отпуск, но ще видим.

Бебка се опитва да е самостоятелна. Всичко иска да прави сама. Да яде, да се облича, да се обува. Не че успява, но е много упорита и с по-широчки обувки например й се получава. Не е болезнено привързана, например заспива с мен, с баща си, с баба си, навън я плаша, че си тръгвам, за да тръгне след мен, ама не се връзва. Но все още е подозрителна към непознати, срамува се и се крие в нас.

Постоянно си бърбори някакви бебешки неща, но малко са смислените и разпознаваемите. Не, Ало, ням-ням (ам-ам), Та-та (тати), кула, ба-бау, миа (миау)... Повтаря доста и други неща, но не знам доколко е осъзнато. Много искам вече да говори.

Проби и четвъртият кътник и вече има 12 зъба.

До къде сте с гърнето? Някой има ли успешни опити да сподели тактика? Във всичките ми книжки пише да не опитвам преди две годинки, защото само ще се изнервим. Обаче с каката много закъсняхме и ми се ще сега да е по-рано. Може би напролет?
А къпане под душа? Малко ме изморява ваничката, въпреки че на беба й е любимо да се плацика. Ще ми се да оставя ваничката за единични случаи, когато имам време и настроение, а за ежедневното къпане да си е само под душа.

Ох, с това време вече ми е едно предколедно.... само да си седи вкъщи човек с горещо какао с канела и да гледа коледни филми. Simple Smile
Ще видим как ще съвместим елха с бебе обаче. Laughing

# 96
Какво правите, момичета, в тези студени дни? Излизате ли на разходки?
Нашата К мина- 10,700 (+0.300) кг.и вис.82 см.с маратонките  Simple Smile . Общо взето нито дава да го преслушат, нито да го мерят, реве, а преди беше послушко  Crazy за пример.
Или., ние още сме на бърборене на срички и няма напредък, само интонационно става все по-забавен.
Зъбите са всички резци+ два кътника и следващите пак кътници ще излязат.
Гърне-не, нито може да каже, нито стои мирно, и няма да разбере идеята  Rolling Eyes ( не разбира дори като му се карам- мисли, че си играем ).
Къпя го откакто се е родил със слушалката на душа в корито на стойка, пробвах го на пода изправен, но се страхува и не е стабилен.
И да попитам с каква дрешка спят децата, нашия е с къс гащеризон, и има и такъв с дълги ръкави и крачоли?

# 97
Софи вече е болна ooooh! От сряда, като вчера беше страшно. Дори с каката не съм имала такова нещо. Нищо не може да хапне, защото го повръща след минута. Реве и се гуши в мен целия ден, вода не иска да пие. Щом и кърмата повръщаше, смятайте. Вомитусхила хич не действа. Пооправи се малко като й дадох половин доза нурофен, но само него не повърна. Накрая вечерта дадох пълна доза и цяла нощ се кърмихме през час. Днес сутринта пак повърна, но картофа от обяд вече не. Сега си играе и стискам палци да е по-добре. Всичко това + зелени сополи и еднократно ако с кръв. Дано да е отминало вече, но направо се чудя ако не я кърмех как щяхме да се оправим. Докторката ми вика "забравила си, ама това е яслата..." Предполагам че е толкова тежко, защото и четирите й кътника са тръгнали едновременно, като десните са почти пробили.
По темите - къпя я в леген и я поливам с душчето. Спи с боди с дълго ръкавче, долнище и чорапки. Бях харесала целия гащеризон, който бяха пуснали в Лидъл, но беше много дълъг и се отказах да го купувам. Иначе гащеризоните са ми най-удобни.
За яслите  - Софи си я хранят, тя не може сама. Научиха я да заспива сама обаче. Първо я гушкаха и люлееха, после й галеха косичката и накрая само й даваха едно мече и тя ляга и заспива. В държавните обаче незнам как се оправят, защото там са много деца, а при нас са 5-6.

# 98
  • срещу двата комина :)))
Сами го къпем в леген, но когато ни мързи и под душа Simple Smile от скоро му се радва, преди не му харесваше.

Спи илис гащеризон с дълги ръкави или с боди и долнище на пижама. Но вече го слагам и в чувалче, защото ужасно много се върти и мести и постоянно се развива  ooooh!

didiana, вие на частна ясла ли сте ? Може ли да ми кажеш коя  Laughing ние също ще пускаме Сами на частна, но търся инфо и за други  Peace

# 99
Здравейте, мили ми мамчета! От безкрайни ангажименти бях забравила дори да чета  Embarassed Накратко за мен.
Черпя ви виртуално, че днес съм рожденичка   smile3510 От 1 август съм на работа, а от края на август - и студентка. И на фона на трите мои деца и едно от свекървата  Mr. Green нямам време и косата си да среша сутрин преди тръгване.
Стелчо се гледа с тати, който е пенсионер. Проходи на 11 месеца и вече тича. Имаше седем зъба, но вчера проби и осми. Иначе целите му венци са побелели. Мнооого ми  е кисел милия. Не от зъбите, а по принцип - все мрънка, реве истерично, удря си главата от инат, хапе. Това, като не е на неговата. Може и целувки да раздава, много сладки. Имитира всякакви звуци, освен нормални думи. Знае как викат котето, кучето и кокошките. Показва, че е на 1 година и колко голям ще порасне. Носи предметите, които му поискаме - дистанционно, телефон, чашата си, памперс и др. Познава си играчките коя, каква е. Обича и да танцува/поклаща/ в такт с песничките. И все е гладен, обаче не иска сготвено, а все да е месце, хляб и срам не срам ще си кажа - все иска вава/вафла, обикновена/. Уф, инато дете е. Дори на майтап казвам, че ако беше първото надали щяхме да имаме още две  newsm48
С гърнето до никъде не сме, категорично отказва да седи там малкия дивак. А двете ми деца от шестмесечни не акаха в памперси. И на всичкото отгоре ходи по 3,4 пъти по голяма нужда, а смяната на памперс е драма.
За заспиването мога да се похваля - от седем месечен си заспива сам, в неговото легло. В ръцете му обаче трябва да е любимата пелена, която едва изпирам, че като е сърдит само тя го успокоява. И палчето е задължително в устата.
Това е засега от нас. До скоро  Hug

# 100
Бебка спи с пижамка и чувалче. По принцип обичаме да спим на хладно, така че я обличам добре и не пускаме отопление, докато не стане много студено навън.

И мойта госпожица взе да "танцува" отскоро. Simple Smile)) Разбирайте прикляка на едно място с ръце или една ръка нагоре, щом чуе музика, която й харесва. Също се научи да се върти около себе си и направо изтръпвам всеки път, защото й се завива свят и губи равновесие. От вчера пък ходи назад и е ново забавление. Crazy

Също е голям инат, когато не получи каквото иска на секундата. Пищи, колкото й глас държи, независимо дали вкъщи или навън. Каката не беше така. А отскоро имитира, че плаче - бръчи носле и се насилва да плаче "ъхъ-ъхъ", много е смешна.

# 101
Mrs.Turner/Samberg, нашата ясла е Аника в Мл.4. Харесва ми, доволна съм засега, само да не боледува много. Praynig Иначе много ми похвалиха Доверие в Слатина. Това снимки от яслата http://doverie-bg.net/index.php/main-gallery/snimki/category/9-yasla-barborino, но ми е далече и няма как. Нашата си ми е близо, собственичката е страхотна и се надявам там да си свикне и да си ходи. Лошото е, че и на моята приятелка дъщерята, която тръгна уж по-голяма пак една седмица ходи, една е в къщи ooooh!
София също е голям характер и инат. Кака й, когато беше между година и половина и две и половина ми стопи лагерите. Такива номера ми е въртяла, така пищеше и се мяташе като не стане на нейното...ужас. Още ми настръхва косата като се сетя. И таз и тя същата ooooh! Иначе като реши да е добричка и сладка е просто прелест. 

# 102
  • Пазарджик
Здравейте,мамита!
От отдавна май не съм пислала.Преборихме за 2дни сополите с виброцил.Малката започна лека -полека да се храни нормално.Яде ам само сутрин и вечер.А най-големия ми успех е,че хапва и малко манджичка.По цял ден не се спира,и по цяла нощ мрънка.Излязоха 2кътника наведнъж,а са тръгнали и вс долни(имаме само 2долни резци и 6горни-4резци+2кътника).Направо е ужасно,но и това ще мине.
Днес бяхме на ваксинация -поставиха ни пентаксима и остава другата ,но чак на 21.01.ни е датата.
При нас е доста ветровито ,така че и днес ще си стоим вкъщи

# 103
  • София
Здравейте и от нас момичета! bouquet

И аз отдавна не съм писала. След няколко дни ще ни е поредната консултация и ваксинация и искрено се надявам всичко да мине леко ... и като капак почти всички около нас са болни и съм забранила да са в контакт с малката. Naughty Спи облечена с пижама с дълъг ръкав и чорапки или просто с гащеризон. С гърнето ни е средно положението - понякога скача от него като ужилена. Любими са й ретро рекламата на Загорка и на Shedd - като чуе музиката само въздъхва и започва да танцува. Когато я оставям с някой друг започва да реве страшно много.Излизаме по веднъж на ден, само на пазар, колкото да не е без хич. Grinning

Ничонка ЧРД,макар и на много патерици! Бъди жива, здрава и много щастиливи - ти и цялото семейство! bouquet

# 104
  • Пазарджик
Ей,мамчета нещо много ни замря темата.Ние от 2нощи спим малко по -добре(събужда се по няколко пъти ,но поне не реве)-излязоха и долните 2зъба(10бр)дано и другите да се покажат скоро ,та да започне да си спи по цяла нощ.Вашите до къде са със зъбоникненето?Старая се вс ден да я извеждам,макар и за кратко.Вътре издивява.Иначе е голяма дърдорана-обръща се към всеки по именно.Разбира абсолютно всичко което и говоря и винаги се опитва да ми отговори(дали с думичка или жест,но винаги и тя изразява мнение).Толкова бързо порастна,че чак не усетно.

Общи условия

Активация на акаунт