Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 71 667
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Да, 23-ти, точно така, благодаря Wink

# 136
Петък е учебен, но събота не би трябвало да са на училище, защото тогава се отработва 5-ти, който не е бил учебен ден.
На 10.09. се отработва 05.09., на 17.09. е за 23.09.
Писала съм с другите Simple Smile извинете!

Родителската среща при нас е в понеделник вечер. Мисля да я заведа и нея, че поне да си види госпожите (не посмях да я водя на дните на отворени врати, че да не остане с погрешна представа, изобщо не беше сигурно дали ще е точно в този клас с точно тези госпожи... а тя ми е една такава плановичка... като се настрои за нещо и трудно се пренастройва после)

# 137
  • Karlovo
Може ли да ми покажете несесера на Херлиц. Моливите хубаво ли пишат? Чудя се такъв ли да взема или от джъмбо да харесаме.

# 138
  • София
Не съм пробвала несесер на Херлиц, но от Джъмбо не бих купила пълен несесер повече. Миналата година бях взела и се наложи да изхвърля моливите на втората седмица - бяха с ужасно качество, трудно пишеха и се чупеха постоянно.

# 139
  • Русе
На Херлиц са супер нещата. Е, има и по-хубави,но и тези са идеални. Моливи и фулмастри - само на хубави марки. Не от Джъмбо или другаде, някакви неизвестни.

# 140
  • Karlovo
Тези, които са минали вече по този път, с колко части да е несесера. Виждам че има и с 32, ако не ме лъже паметта, и с 19 части.

# 141
През цялата учебна година, в първи клас, ли ще пишат на широки и тесни редове и ще са необходими тетрадки с големи квадратчета по математика? Купих по 10 от вид, харесват ми тетрадките, с хубава хартия са, да купувам ли още?

# 142
  • София
зелено човече, класната ви ли е обучена по системата Jump Math, или по принцип имате такъв преподавател в училището? На страницата на Jump math България има списък с активните учители и видях, че и в нашето училище има такъв, обучен по системата. Който се интересува, може да прочете повече тук http://www.progresivno.org/jump-math/ Peace

Класната спомена само, без никакви детайли. По име не я откривам в списъка. Нито по училище  newsm78

За 15-ти ни искат в 10 ч. Нарисуваха ни схема как да се подредим.
На 16-ти започват да учат.
За 17-ти (София - ден на града) нямало яснота.

Тетрадки казаха 6-10 бр. с тесни и широки редове и с големи квадратчета. Трябва и няколко с чисто бели листа.

# 143
Мина и нашата родителска среща, като цяло нищо ново не казаха, събраха по 73 лв., като това е сумата за помагалата без намалението, а каквото остане ще се прибави към касата на класа. По физическо и английски ще са при други учители. Започнахме се и с тях, въпреки, че аз господина по физическо го познавам, защото преподава и на големият ми син.  На 15.09 ги викат в 08:45 ч. , ще започнат първа смяна, вторият срок втора. А това с отработването е поредната глупост, но какво да се прави, пак нямаш право на мнение, като повечето неща....

# 144
  • Русе
Radina, някъде из наредбите има че 1-ви клас нямат право да са втора смяна. Независимо какво е училището.  Нашето е гимназия, има около 1 500 ученика и пак първи клас са изцяло първа смяна.

Моето първолаче се сдоби с тел. номер. Мислех да му дам един стар тел. с копчета но той никога не е боравил с такъв и съвсем няма да се оправи. Изрових един мой стар смарт тел. и ще е с него. За всеки случай изтрих всичко и му вкарах само моя и на баща му номера. Иска ми се да блокирам всички останали вх. обаждания но идея си нямам дали може изобщо  newsm78

В нашият списък имаше само по 4 тетрадки от вид. И изрично госпожата каза да не вземаме повече.

# 145
  • Пловдив
И аз искам да блокирам входящи обаждания. Ако някой знае възможно ли е нека сподели.

# 146
Ели, няма такова нещо в нашето училище, пък и класната го каза, вторият срок, втора смяна. Гимназията е съвсем друго училище и използват и стаите на най-малките.
Телефон още не съм давала, ама и аз не съм сигурна дали ще се справи с този, който съм приготвила с копчетата, та може да потърся някой смартфон, най-най обикновен. За първи клас мисля да взема един ваучер от 5 лв, колкото да не е без хич. Въпреки, че класната каза, че предпочита децата да нямат телефони, но не може да ни забрани да им дадем.

# 147
Аз няма да давам телефон.
За блокиране на входящи - има една апликация call blocker, имаше опция да блокира номера, които не са вписани в контактите.

# 148
  • Русе
Анн, мерси  Hug

Радина, странно е това  newsm78
И аз взех предплатена но ми струваше 10 лв. Даже не питах какви минути има.

# 149
Еха, колко много сте изписали! Да не отиде човек на почивка, не може да ви изчете после!

Ние сме напълно готови за първия учебен ден, с изключение на няколко тетрадки с големи квадратчета (обърках се и купих с малки ooooh!). Май аз се вълнувам повече, отколкото първолака. Mr. Green

На класната ще занесем цветя, въпреки че и идеята за книга ми хареса (но при нея ще ме затрудни избора на подходящо заглавие, тъй като все още нищо не знам за госпожата).

На Симона бях правила конус с дребни подаръчета за първия учебен ден, смятам и на Филип да направя сега.

За деня сме купили панталон, риза и сако, сам си ги избра и много си се харесва. Mr. Green

Шоки,  да имаш шаблон за фунията?

Общи условия

Активация на акаунт