Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 71 657
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте на всички!
Моля споделете какво ще приготвяте за хапване на първолаците в раниците им?

Ядки,пресни плодове /банан,белена ябълка/,сушени плодове,белена краставичка.Това са ми идеите,какво ще се получи,не е ясно  Laughing

# 121
Здравейте на всички!
Моля споделете какво ще приготвяте за хапване на първолаците в раниците им?

Ядки,пресни плодове /банан,белена ябълка/,сушени плодове,белена краставичка.Това са ми идеите,какво ще се получи,не е ясно  Laughing

За ядките и плодовете добре, ама как краставица? Rolling Eyes
 Снощи на РС госпожата каза, че дори е препоръчително да слагаме нещо допълнително в раничката, като сандвич или кроасан, защото закуските понякога били много малки и практиката и сочела, че масово децата остават гладни.
Аз съм очарована от нашата класна. Така добре се беше подготвила за РС.... Даде по едно приветствено писмо, да го предадем на "нейните ученици". В това писмо пише, че ги поздравява, че са в първи клас и въпреки, че не ги е виждала все още, ги обича....и още много такива мили думи Heart Eyes
Постарала се е да направи собственоръчно едни значки и помоли да са закачени върху тоалета на 15.09, за да познаела, че са нейните ученици.  Grinning

# 122
  • Пловдив
За ядките и плодовете добре, ама как краставица? Rolling Eyes

Защо как краставица?Ние и сега като стоим повече навън им нося белени краставички.Нищо им няма и си ги ядат.

# 123
Ще слагам банан, ябълка (цяла, той си я гризе), някакви бисквити солени, ядки - кашу обича.

Сутрин, със сигурност ще закусва, преди училище нещо, може да му слагам и някакъв кроасан, за преди обяд, защото той ми заяви днес, че ще е доста често гладен Simple Smile

Не знам, ако му сложа сандвич дали ще издържи половин ден, тъй като в стаите ще е топло... newsm78

# 124
И аз мисля да слагам в кутия за храна.

# 125
  • София
Казаха ли ви вече в колко часа ще се събират на 15,09? Предполагам няма да е в 8ч. както за учебни часове?

# 126
Нас ни искат в 10,45 най-късно. Откриването от 11 часа.

# 127
  • Варна
Нашата РС мина снощи.В класа са по равно момчета и момичета / 11 момичета и 12 момчета/.Парите за помагалата отдавна сме си ги събрали + допълнителни пари в касата.От тях ще се купят още някои неща.Помагалата излизаха първо 50лв., но сега казаха, че ще са малко повече - около 60лв..
Учителката иска тетрадките да са опаковани в бяла хартия и отгоре да е прозрачната подвързия.Горе в ъглите да се сложат и квадратчета и кръгчета да си различавали коя по ка кво е.Не ми хареса на мен, това.Аз умишлено взех различни картинки да има на тетрадката, че да си ги различава лесно, но явно е нямало смисъл.
И на нас ни искат такива квадратчета за Бълг. ез. да направим или купим.Тях още не съм осигурила.
По физическо им искат анцуг, бяла тениска и гуменки / за вътре/ или маратонки/ за вън/.Тениски ще взема днес, другата седмица ще купя и обувките, мисля гуменките да са удобни с ластик или велкро, за да се преобува по-бързо.Торбата за физическо ще се носи в началото на седмицата и ще се взема в края, но лично аз си мисля, че ако се изпотяват, предпочитам да си ги вземаме и да сложа друг комплект.
Униформа нямаме ние, учителката в първите дни ще им слага бадж докато им научи имената.
За 15-ти още не знаем от колко е тържеството, но ни помолиха децата да подготвят песничка или стихче да кажат, а което дете не иска, може да нарисува нещо по случай празника.Моята дъщеря иска стихче да казва, та сега ще търся някое по темата да си го научи.

# 128
  • София
А петък след това редовен учебен ден ли ще е или директно от понеделник, имате ли представа?

# 129
  • Варна
Аз мисля, че петък и събота са си работни и съответно учебни дни. Peace

# 130
  • Русе
Учебен е

# 131
Петък е учебен, но събота не би трябвало да са на училище, защото тогава се отработва 5-ти, който не е бил учебен ден.

# 132
  • София
В събота ще се отработва 21-ви, да, изключих за този момент Peace

# 133
  • Русе
В събота ще се отработва 21-ви, да, изключих за този момент Peace

5-ти се отработва утре, а на 17-ти - 23 септ.

# 134
Петък е учебен, но събота не би трябвало да са на училище, защото тогава се отработва 5-ти, който не е бил учебен ден.

Отработва се 23-ти Септември. 5-ти се отработва утре Peace

А петък след това редовен учебен ден ли ще е или директно от понеделник, имате ли представа?

Да, учебен е

Писали сме заедно с Меги  Hug

Общи условия

Активация на акаунт