Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 71 656
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Еха, колко много сте изписали! Да не отиде човек на почивка, не може да ви изчете после!

Ние сме напълно готови за първия учебен ден, с изключение на няколко тетрадки с големи квадратчета (обърках се и купих с малки ooooh!). Май аз се вълнувам повече, отколкото първолака. Mr. Green

На класната ще занесем цветя, въпреки че и идеята за книга ми хареса (но при нея ще ме затрудни избора на подходящо заглавие, тъй като все още нищо не знам за госпожата).

На Симона бях правила конус с дребни подаръчета за първия учебен ден, смятам и на Филип да направя сега.

За деня сме купили панталон, риза и сако, сам си ги избра и много си се харесва. Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 09:22 от chockolina

# 106
За физическото аз ще го пращам облечен с анцуг. Даже и сухи дрехи няма да слагам.

Нашата РС е на 13.09. Още не знам колко ще ме сурвакат. Много ми хареса този израз, открадвам си го.

Както казах не се вълнувам за 15.09, но извънкласните занимания са ми тръпка. 😁

# 107
здравейте и от мен  Hug
записвам се тук поне да ви чета, че да пиша от малката едва ли ще мога често  Stop Crazy
За първи път ще си имаме ученичка и хем се вълнувам, хем се притеснявам доста, но се надявам всичко да е наред  Praynig  Peace

# 108
  • София
Въпреки новите текстове на МОН, допълнителните (обявени) занимания бяха представени като стартиращи от октомври. Представляващите бяха много бързи и явно тепърва ще се уточнява какво-що. Изненадата за мен беше, че футбола го дават в обедната почивка, а не следобед. Така разчитах на него за раздвижване - дано го сменят...

Споделете за обличането и подвързването на учебници и тетрадки. Дадоха ни свобода да решим сами и съм една идея объркана. Искат само да има еднакъв знак за всеки предмет - но не и еднакъв за целия клас. От изчетено и споделено оставам с впечатление, че добро решение са прозрачни подвързии (вкл. лепени) и организация в цветни папки с копче по предмети. Още...  newsm78

# 109
  • Русе
Аз ще обличам само със залепващите. И етикет. Имам двама ученика и не мисля да се тормозя излишно. Имат и папки.

# 110
За учебниците - прозрочни подвързии и в папки по предмет - цветни. Толкоз Simple Smile

# 111
На нас за тетрадките класната каза да вземем по 5бр от вид (редове,квадратчета) и да ги вземем с еднаква картинка от вида, т.е. да си знае, че тетрадката по български е с миньони примерно  Laughing а по математика с Макуин  Crazy . Да им сложим само найлоново облекло и да ги надпишем.
А за папките - различни цветове и по всеки предмет всичко вътре и пак да си знае...синя папка - математика, червена еди какво си и така.

На нас представените занимания бяха танци (всякакви видове), които ще са  на обяд и карате вечер от 19,30-21ч ooooh!

# 112
  • София
И нашата родителска среща мина вчера. Събирахме по 100 лв. за помагала, учебник по английски и други дребни неща. Трябва да взема тетрадки с малки квадратчета - аз бях купила с големи...
Подвързиите ще са прозрачни, етикети, както и стикер евентуално за разпознаване.
Всички учебници и тетрадки ще бъдат сложени в цветни папки с копче - като определихме съответно цвят за съответния предмет, за да е еднакво за всички. Например български език - червена папка за всички деца, за да се ориентират по лесно.
Воденето на децата става от 8.00 до 8.10 часа, а взимането от 16.50 до 17.00 часа. Как ще се ходи на работа просто незнам  ooooh! Няма шанс човек с нормално 8 часово работно време да се справи... Шанса ни е в допълнителните дейности, които се организират от 17.00 до 18.00 часа - ще се опитам да запълня всички дни, колкото и да е натоварващо за детето, просто нямаме избор.
Май това е в общи линии...

# 113
  • София
Абсолютно същата взехме и ние, само дето беше 45 лв (сигурно защото магазинът беше в мол Crazy). Направо не повярвах като видях цената, а раницата е точно каквато търсех и всички от този тип, които бях разглеждала до момента, бяха от 100 лв нагоре.

# 114
....На Симона бях правила конус с дребни подаръчета за първия учебен ден, смятам и на Филип да направя сега. ........

Може ли да споделиш как се изработват тези конуси? Simple Smile

# 115
  • София
зелено човече, класната ви ли е обучена по системата Jump Math, или по принцип имате такъв преподавател в училището? На страницата на Jump math България има списък с активните учители и видях, че и в нашето училище има такъв, обучен по системата. Който се интересува, може да прочете повече тук http://www.progresivno.org/jump-math/ Peace

# 116
Здравейте на всички!
Моля споделете какво ще приготвяте за хапване на първолаците в раниците им? newsm78 Моят е много злояд и се притеснявам, че почти няма да се храни на стола, а след това ще е на занималня и се чудя...Сандвичите са ми ясни, но какво друго? newsm78

# 117
Леле много съм слънчасала днес...написах отговор от друга тема тук.

При нас днес е РС. Мъжа ще ходи аз няма да успея.
За сметка на това утре ще водя младежа на репетиция в училището. Ще участва в програмата за откриване на учебната година.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 11:16 от Hope for Two

# 118
  • Русе
Ели това с баджовете много хитро и симпатично Simple Smile . Е занималнята как 1 паралелка за 5 класа ooooh! , а в нашето се оплакват, че имаме по 1 за 2 класа. Да не говорим, че другата недомислица децата трябва да се вземат до 17ч ...че кой родител свършва преди това  ooooh!

Много хитро това с баджовете наистина, постарала се е вашата, Ели. И ние сме така, 1 занималня на 5 класа, ужас е било, общо взето почти ненаписано и ненаучено, но който няма избор, какво да прави.
Ние довечера имаме родителска среща, не знам с колко пари ще олекна. Единият клас събра още след приема май по 40 лв, дано да са по толкова някъде.
Вчера баща им донесе и униформите, та май само снимката остана и сме готови.
И аз със залепващите облекла и папки (имаме го като изискване)

# 119
Здравейте на всички!
Моля споделете какво ще приготвяте за хапване на първолаците в раниците им? newsm78 Моят е много злояд и се притеснявам, че почти няма да се храни на стола, а след това ще е на занималня и се чудя...Сандвичите са ми ясни, но какво друго? newsm78

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=941099

Общи условия

Активация на акаунт