Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 71 655
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И на нас ни искат маршрутна карта. Училището е далече от къщи и го караме и взимаме с кола, та малко безмислена ми се струва въпросната карта, ама ще разпечатам от бг мапс най-вероятно.

Бележка за въшки не са ни искали, само здравно-профилактична карта. Ваксината на 6г. не му е поставяна още, защото или все имаше някой болен вкъщи или нямаше налични ваксини. Сега и манту трябва да му се слага, ама едва ли ще се случи преди 15.09.

# 91
При нас също искат маршрутна карта. Идеята е да я има ако се наложи да се прибира само от училище, което пък не знам как ще стане като в първи клас не разрешават да си тръгват сами.

Ваксината за 6 год. я сложихме миналата седмица, а манту ще правим другия месец. Лекарката каза, че няма проблем да я приемат в училище.

При нас изискват палки с цифри от 1-10 и знаците + -

# 92
  • Варна
Привет!
Бих искала да попитам къде във Варна има разнообразие от раници? Сещам се за Orange и Jumbo.
Все още нищо не сме купили, понеже пътувахме и ми се иска с по-малко обикаляне да се разминем.

И при нас не е сложена ваксината от 6 г. За протокола - събираме по 100 лв за шкафчета, пердета, учебникпо английски, почерпка за първия учебен ден.

# 93
  • София

SvetliS това ветрило от цифри ви го искат задължително ли?  То не е скъпо, но аз не виждам много смисъл от него освен ученето на четни и нечетни цифри.
Аз пропуснах да питам дали ще им позволяват да носят от тези пластмасовите пръчици за смятане.

Ами да,има го в списъка от класната и дори на родителската среща каза,че ако не намерим - да си направим сами. То въпроса не е в парите,но не мога да ги намеря никъде по книжарниците. Освен ще го поръчам онлайн за 2лв. и още 3лв. за доставка  Mr. Green

И на нас ни искат пластмасови пръчици.
От списъка остава само антибактериален гел да купя и подвързиите за учебниците,но тях когато ни ги дадът,за да видя размера.

# 94
Нашата родителска среща мина вчера. Получихме покани за всяко от децата с час, в който ще почне празникът на 15-ти и стикер с надпис "Аз съм първолаче", който трябва да залепим на униформата. Получихме и униформите на децата. Разбрахме се и да събираме по 6лв за изненади за децата - за да е по-празнична класната стая за всяко дете ще има балон с хелий закачен за чина и кошничка с дребна почерпка. Освен това с част от тези пари ще поръчаме питка за малчуганите. Децата ще си носят раниците (празни), за да ги напълнят с учебниците си. Събираме и пари(50лв) за общо 7 помагала, които да използват по време на учебния процес. Друга цел на родителската среща беше да изберат един родител за касиер и двама родители за представители на нашия клас в училищното настоятелство.

# 95
  • София
Здравейте!  Peace Записвам се и аз в тази тема, че я чета от известно време и ми е доста полезна.  Flutter

Първокласничката е почти стегната. Иобщо не съм обикаляла магазини, всичко онлайн съм купувала (като се изключат някои дреболии, които мернах в супермаркетите покрай обичайното пазаруване - последно купих сметало за 2.80 и тетрадки по 40 ст. от Фантастико). Не съм купила подложка за рисуване, ще питам дали трябва да е с твърд гръб или мека, да се сгъва. Не съм подготвила и ученическата карта, не съм снимала малката.  Rolling Eyes

Днес е родителската среща и ще доуточняваме разни неща. Първолаците ще са с униформи, които набавихме, но не съм очарована от цените. Както и да е, да сме живи и здрави. Аз си купих рокля за празника, хаха.  Flutter

Някой питаше за обувките - дъщеря ми има кецове от плат (през лятото усъвършенствахме връзването на връзки, срамота!  Crazy ), балеринки, но плътни, кожени, с каишка (от Некст, страхотни са, но и не са много евтини), има и есенни спортни боти (от h&m, за 45 лв. някъде), че тя вероятно ще редува полата от униформата с тъмни панталони и дънки и не пожела кожени кецове, каквито взимахме досега за времето до баш зимата.

Е, хайде, оставям ви и се приготвям за родителската среща, да видя с каква сума ще ме сурвакатCrazy

# 96
  • Русе
Никакви изненади на нашата РС. 85 лв. но не оставихме пукната стотинка ей така да има. Децата ще са без почерпка, само с пита. И ще бъдем с тях през първият им учебен час Simple Smile. Класната раздаде баджове че да ги разпознава в началото. Много са сладки.
Проблем при на с ще е занималнята. Имаме една обща паралелка за 5 класа. Почти никакви критерии няма а много желаещи... А и тази година нямат кетъринг.... Малко недообмислено стана...

Привет!
Бих искала да попитам къде във Варна има разнообразие от раници? Сещам се за Orange и Jumbo.

Аз купих раница от Варна. Намерих една книжарница и там имаше голямо разнообразие от хубави такива, и всякакви модели. Почвам обяснение  ooooh!: на един площад, на центъра, има H&M. От него тръгнахме към пристанището по една улица и на нея имаше две книжарници. От първата взехме. Бях пускала снимки предната тема.

# 97
Ели това с баджовете много хитро и симпатично Simple Smile . Е занималнята как 1 паралелка за 5 класа ooooh! , а в нашето се оплакват, че имаме по 1 за 2 класа. Да не говорим, че другата недомислица децата трябва да се вземат до 17ч ...че кой родител свършва преди това  ooooh!

# 98
  • Русе
Наистина е хитро. Не че не съм виждала и други деца с табелки но нашите са много сладки и си личи че г-жата се е постарала доста. Гимназия! Много деца, няма място и за занимални.
И нашите така. От 8.20 до 17 ч. Кога да отида на работа, кога да си тръгна  newsm78
Ще водя преговори другата седмица да си пусна 5 дена отпуск, 40 часа, и всеки ден да вземам по един час. Така ще имам за 40 дена. А след това ще свикваме. Той да виси при охраната половин час сутрин и толкова вечер.

# 99
  • ВАРНА
Привет!

Аз купих раница от Варна. Намерих една книжарница и там имаше голямо разнообразие от хубави такива, и всякакви модели. Почвам обяснение  ooooh!: на един площад, на центъра, има H&M. От него тръгнахме към пристанището по една улица и на нея имаше две книжарници. От първата взехме. Бях пускала снимки предната тема.

Да се опитам да дообясня  Simple Smile
От площада пред театъра продължаваш покрай Сосиете Женерал и Ню Йоркър (не е H&M Simple Smile) и вървиш по ул.Преслав. Книжарничките са от страната на социалната чайна.

# 100
  • Русе
Прасунчоbouquet Явно много ме е било напекло слънцето че даже не съм видяла кой е магазина  ooooh!

# 101
тъкмо реших,че съм пропуснала нов магазин Embarassed

# 102
  • София
Май много сме имали родителски срещи днес  Mr. Green
За помагала и учебници - 90 лв.
Хем с намаление, че ще се поръчват накуп  Tired

Отпаднаха разните му там показалки, букви и пръчки.
Няма да има бележници и ученически карти (карта може по желание), а само тефтер за похвали и бележки.
Прие се без телефони. В крайна сметка не схванах за "бигБрадър" часовниците какво се реши, ама някои родители вече са взели, де...

SvetliS, за 15-ти раницата ще му е празна, че ще им дават учебниците. Ще имат 30 мин. програма на двора и 30 в стаята (15 с родители и 15 без). Толкоз. 
За ваксината цитирах няколко пъти поста на столичната учителка и вече се уморих...
Маршрутни карти в 1 клас няма при нас, щото детето се взема от възрастен. Подписахме се кой може да го стори, вкл. приемаха само роднини...

Раница: идея

Учителката спомена Jump Math - някой да е в течение? Има ли нужда ние нещо да заявяваме или...  newsm78

# 103
Две майки, който не работят и са свободни могат да организират сутрешната и следобедната занималня.
Сутрин водят децата до техните класове, следобед ги събират още от класните им стаи. Две съседки от класът на голямото направиха подобна в нашето училище, много удобно.

Дали коментираха на РС обучението по новите стандарти със старите учебници? Купих Читанката и Буквар на Просвета лятото, но нали ще се учат разбъркано?! newsm78

http://www.e-uchebnik.bg/book/viewBook/5072

# 104
  • София
Учителката каза, че имат богат опит с промени в програмата и че са адаптивни. Да не се тревожим. Нищо конкретно обаче.

Общи условия

Активация на акаунт