Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 71 650
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Хмм, за какво да носим раници? Тази лична карта няма ли да ни трябва, за да извадим карта за транспорт? Маршрутна карта и аз не знам какво е.
Моят син също няма ваксина и не знам дали изобщо ще сложим. Няма как да откажат прием на дете без ваксина във възраст, когато образованието е задължително. Да не говорим, че вече и няма проблем за прием в ясла без ваксини.
Ние днес имаме родителска среща и ще имам да доуточнявам някои неща. Ще купуваме и гардеробчета. При нас има и вътрешни обувки.

# 76
  • ВАРНА
И много моля ако някой знае къде да намеря слънчоглед-цифри, защото обиколих хиляди книжарни и не мога да намеря такова чудо. Ако трябва и онлайн бих ги поръчала,госпожата ни каза ако се затрудним с намирането, да си ги направим сами - но не знам как точно..?

Какво е това? Стана ми интересно  Simple Smile

# 77
  • София
И много моля ако някой знае къде да намеря слънчоглед-цифри,защото обиколих хиляди книжарни и не мога да намеря такова чудо. Ако трябва и онлайн бих ги поръчала,госпожата ни каза ако се затрудним с намирането,да си ги направим сами - но не знам как точно..?

цифри ветрило - да не е това?
https://www.book.store.bg/p168503/uchebno-posobie-cifri-vetrilo.html

# 78
  • Пловдив

- и бележката от личната лекарка каква точно е? моят син поприцип има една пропусната ваксина на 6г.,която по разни причини все още не сме сложили,но той и в момента е сополив и до 15,09 няма да стане. Дали ще го върнат от училище  Mr. Green

Профилактичен преглед+бележка за въшки+имунизационен паспорт,който има такъв.В днешно време доста деца са без ваксини или само с някои.Това не е никакъв проблем за училище

Относно ваксината - няма да го върнат, но почти сигурно ще го гонят до дупка докато не я поставите. Нашата мед.сестра в у-щето ходеше със списък да издирва въпросните деца  Crazy

Коя мед сестра-от твоето детство ли?Сега не е точно така.Родителите са в правото си откажат ваксини,сестрата си отбелязва и въпросът е приключен.Никой никого не гонка.Разбира се винаги има и изтрещели мед сестри по училищата,които се правят на интересни.Но реално липсата на ваксини не е проблем за училищата

Все още не мога да харесам раница, търся читав и надежден сайт от който да поръчам!?

http://shop.lumar-bg.com/

# 79
  • София
И много моля ако някой знае къде да намеря слънчоглед-цифри,защото обиколих хиляди книжарни и не мога да намеря такова чудо. Ако трябва и онлайн бих ги поръчала,госпожата ни каза ако се затрудним с намирането,да си ги направим сами - но не знам как точно..?

цифри ветрило - да не е това?
https://www.book.store.bg/p168503/uchebno-posobie-cifri-vetrilo.html

Точно това ще да е. Много ти благодаря,въобще не съм се сетила,че може да се казва ветрило. В списъка го пише слънчоглед и аз така го търся. bouquet

Иначе за ваксините,в детската градина също много ме тормозеха за тази ваксина и дори бяха казали,че няма да ни дадът удостоверението за завършена ПГ,та се наложи личната лекарка да пише бележка,че на този етап не може да му се сложи.

И бележка за въшнки ли? Sick

# 80
  • Пловдив

Иначе за ваксините,в детската градина също много ме тормозеха за тази ваксина и дори бяха казали,че няма да ни дадът удостоверението за завършена ПГ

Да,за ДГ е така,но в училищата я няма тази задължителност,всички посещаващи да са ваксинирани.
На нас ни искат и бележка за въшки.Вероятно и на вас.Питай

# 81
Това ще да е някоя много трудолюбива мед. сестра.  Laughing  Ние не сме слагали ваксината на 6 години и мантуто най-вероятно също ще го откажа. Не съм запозната , но какви може да са санкциите при липса на някоя от ваксините ?
Родителската среща в нашето училище е утре. Обади ми се класната и много учтиво ме покани. Надявам се да ми се разяснят повече неща около режима , защото ми е много напрегнато и само го мисля- къде ще им е стаята , ще имат ли шкафета, от къде се купуват купони за стола , къде се заверяват и още един куп неща...
За 15-ти купих риза, сако и все още търся дънки. Ако не намеря подходящи ще носи панталона, с който беше на завършването. За себе си още не съм си избрала тоалет , но най -вероятно ще съм с панталон , риза и сако ако е хладно.

# 82

Относно ваксината - няма да го върнат, но почти сигурно ще го гонят до дупка докато не я поставите. Нашата мед.сестра в у-щето ходеше със списък да издирва въпросните деца  Crazy

Коя мед сестра-от твоето детство ли?Сега не е точно така.Родителите са в правото си откажат ваксини,сестрата си отбелязва и въпросът е приключен.Никой никого не гонка.Разбира се винаги има и изтрещели мед сестри по училищата,които се правят на интересни.Но реално липсата на ваксини не е проблем за училищата

Благодаря, че ме светна,  че сега не е така  Mr. Green . Не, не говоря за сестрата от моето детство (първо не съм толкова сдухана да правя такива сравнения още повече, че моето детство беше доста отдавна  Laughing) . Синът ми беше на ПГ в това у-ще в което сега ще е 1 клас, та за нея сестра говоря и да  такава изтрещяла е миналата година тормози всички деца с непоставен Тетраксим, даже звънеше на личните лекари. Отделно имам информация от други мои познати и по други градове където се прави проблем за непоставени ваксини. Иначе да, по закон основното образование е задължително, но всяко у-ще може да има записано във вътрешния си правилник като условие за прием там детето да е с всички поставени ваксини....та не ми се разтягат повече локуми по темата, просто съм проучвала много в детайли нещата защото ми е трябвало и това което ти казваш, че просто родителя подписва отказ и всичко е приключено не е така или поне не на повечето места.

# 83
Това ще да е някоя много трудолюбива мед. сестра.  Laughing  Ние не сме слагали ваксината на 6 години и мантуто най-вероятно също ще го откажа. Не съм запозната , но какви може да са санкциите при липса на някоя от ваксините ?
...

Мда трудолюбива изглежда  Wink .

Санкциите за непоставени ваксини са глоби това е официалното принципно друго няма, но както казах по-горе,  зависи от у-щето на някои места много държат на тези неща и се заяждат.

# 84
  • Пловдив
но какви може да са санкциите при липса на някоя от ваксините ?

Санкциите са,че оставате без детски надбавки затова дете /ако изобщо имате право на тях/ и вероятност за глоба от РЗИ /50 лв/.Но реално да те глобят е малко вероятно.За училището няма да има проблем.

# 85
  • София
На нас (поне преди) ни казаха, че трябват лична здравно-профил. карта, картона от детската и маршрутна карта. Маршрутната показва пътя на детето от училище до вкъщи, ние разпечатахме от Гугъл мапс. Не са споменали ученически карти и други бележки, но сестрата на личната - нова е - ни написа бележка като за ДГ, че е проверен за паразити. Надявам се да е достатъчно.  Crazy

# 86
Тази маршрутна карта сигурно трябва с идеята ако детето се прибира само от у-ще  Thinking .
Нас класната ни пита ще има ли такова дете и ако имаше, трябваше родителя да попълни някаква декларация, че учителя не носи отговорност за детето след напускане от сградата или нещо от сорта.

# 87
  • Sofia
На нас не са ни искали никакви здравни документи, ще  видим дали днес ще кажат.
( Малкият ми син го приеха в ясла без някои ваксини, директорката ми каза, че само се уведомява РИОКОЗ или както там се казва сега. ) Как пък не вземе да ми се заяжда някой.  ooooh!

# 88
Как пък не вземе да ми се заяжда някой.  ooooh!
Или пък да те глобят   Mr. Green
Благодаря за информацията , момичета  bouquet

# 89
За глобяването глобяват наистина, имам позната отказала официално ваксините на детето още от родилния дом... сега детето е на 3г и половина и вече 3 пъти я глобявана. Тя все се надява, че ще я оставят на мира, но за сега не, детето в две градини отказаха да го запишат и сега е записано в частна.

SvetliS това ветрило от цифри ви го искат задължително ли?  То не е скъпо, но аз не виждам много смисъл от него освен ученето на четни и нечетни цифри.
Аз пропуснах да питам дали ще им позволяват да носят от тези пластмасовите пръчици за смятане.

Общи условия

Активация на акаунт