Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 71 643
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
На мен от предишния набор ми казаха 100лв за помагала да си приготвя, на РС ще стане ясно.

# 61
Нашата родителска среща мина снощи...за допълнителните помагала дадохме по 55лв е то само учебника по английски е 25лв. Ще бъдат на Булвест, само Буквара ще е на Просвета.
Искат ни за часовете по български да изрежем от син и червен картон по 5-6 еднакви квадратчета, това явно за звуковите модели.

# 62
  • Русе
И ние в очакване на втората родителска среща в петък. Иначе ни дадоха списък още лятото след приема, сега за помагалата ще събираме само. Другите паралелки събраха по 40 лв мисля. Английски няма да учим. Мисля, че всичко сме взели вече, само трябва да отида за униформите да взема и да правим снимки.

Ние сме още по-мъжки клас, само 6 момичета и 17 момчета мисля. Да се стяга учителката ни, няма да й е леко. Simple Smile

# 63
Нашата РС е довечера. Тръпна в очакване Laughing

# 64
  • Русе
И нашата РС е довечера. 100 лв.

# 65
Аз дадох за помагалата 35 лв, отделно 26 лв. за учебник по английски и 5 лв. за почерпка.
 Паралелката е с 21 момичета и 7 момчета.
 По новините казаха, че ще учат със старите учебници , но с допълнителни притурки към тях. За първи път, ще учат числата до 100.

# 66
Аз дадох за помагалата 35 лв, отделно 26 лв. за учебник по английски и 5 лв. за почерпка.
 Паралелката е с 21 момичета и 7 момчета.
 По новините казаха, че ще учат със старите учебници , но с допълнителни притурки към тях. За първи път, ще учат числата до 100.

Събиране и изваждане на цели числа до 100:  10+20; 50-10 и т.н.  Peace

# 67
  • в огледалото на живота
Нашата РС е довечера. Тръпна в очакване Laughing
И аз  Flutter
Довечера ще разбера и нашата сума за помагала.

# 68
  • София
Нашата среща е на 13.09, но вече имахме една юни, така че сме накупили почти всичко, надявам се да не се налага търчане по книжарници в последния момент. Само тоалетите остават (и папките с копчета  Crazy), та тия дни ще обикалям. Честно казано, не мисля да е твърде официален, представям си някаква риза и панталон/дънки, отгоре евентуално яке. Но досега не съм харесала ризи, вие откъде купувате?
Аз мислех един букет да носим, тъй като няма да ходи на занималня.  Thinking
Не ми е много ясно как ще става преобличането за физическо, да кажем, може отдолу да ходи с анцуг, но тениската сигурно ще трябва да се сменя. Дали ще успява нашият, той хич не си пада по преобличане. То и по училището принципно не си пада, взе да иска да ходи пак на ДГ.

# 69
Нашата РС ще е утре. Миналата година в ПГ плащахме 60 лева за допълнителни учебници.
Предполагам и тази година ще е подобна сумата.

Прочетох че някои от децата няма да присъстват на 15 Септември. Аз що еквилибристики направих да си бъда в БГ за 15.09. Ще карам полет с 8 часа престой ...само и само да присъствам. А пък за детето един единствен път тръгва е първи клас. Въпреки че, миналата година за първи път тръгна в същото училище.

Децата ще участват в програмата по откриването и ги викат в събота на репетиция.

# 70
  • Пловдив
Голямата ми дъщеря не се преобличаха да физическа. Госпожата искаше в тези в които имат физическо момичетата да са с клинове, а момчетата със спортни долнища. За мен това не е добър вариант но ...

# 71
  • София
А не се ли изпотяват децата отгоре поне, нещо потници, тениски не се ли сменят?

# 72
А не се ли изпотяват децата отгоре поне, нещо потници, тениски не се ли сменят?
При моя след физическо винаги се преоблича, и взимаме мокрите дрехи в пликче след училище.

# 73
  • София
През тези почивни дни накупихме всичко за училище.Поръчахме мебелите за новата детска стая /май малко закъснях,защото не знам дали до 15,09 ще дойдат - но не е фатално,само където няма да мога да подредя стаята и вече да съм спокойна/.
Ние юни месец събирахме по 20лв. за шкафчета за стаята за дрехите и гуменките по физическо и за учебниците по английски.На 12ти ни е втората РС за уточнение на подробностите и доп.плащания.

На 15,09 и аз мисля два букета за госпожите или в саксия и бонбони.

Да попитам няколко неща:
- ученическа лична карта трябва ли им?
- също така едно време като бях първи клас имахме маршрутни карти,сега дали изискват?
- на 15,09 в раницата какво да слагам - всичко ли?
- и бележката от личната лекарка каква точно е? моят син поприцип има една пропусната ваксина на 6г.,която по разни причини все още не сме сложили,но той и в момента е сополив и до 15,09 няма да стане. Дали ще го върнат от училище  Mr. Green

И много моля ако някой знае къде да намеря слънчоглед-цифри,защото обиколих хиляди книжарни и не мога да намеря такова чудо. Ако трябва и онлайн бих ги поръчала,госпожата ни каза ако се затрудним с намирането,да си ги направим сами - но не знам как точно..?

# 74

Да попитам няколко неща:
- ученическа лична карта трябва ли им?
- също така едно време като бях първи клас имахме маршрутни карти,сега дали изискват?
- на 15,09 в раницата какво да слагам - всичко ли?
- и бележката от личната лекарка каква точно е? моят син поприцип има една пропусната ваксина на 6г.,която по разни причини все още не сме сложили,но той и в момента е сополив и до 15,09 няма да стане. Дали ще го върнат от училище  Mr. Green

Ще пробвам да отговоря, но ти е ясно, че повечето неща са според у-щето и вашата си организация.

За ученическите карти до колкото разбрах май е по желание, т.е. не е задължително по закон в някои у-ща има в други няма. Нашата класна каза, че е по-добре да си направим все ще им потрябва било за пътуване или нещо друго.  
Маршрутни карти?!? Въобще не се сещам това какво е newsm78
На 15-ти ще е тържество, какво всичко искаш да слагаш в раницата Simple Smile. Нашата ще я носим празна и там ще я напълним с комплекта учебници.
Бележката от ЛЛ е т.нар. Здравна карта или приложение 5 и 6 също при нас искат и здравния картон на детето. Относно ваксината - няма да го върнат, но почти сигурно ще го гонят до дупка докато не я поставите. Нашата мед.сестра в у-щето ходеше със списък да издирва въпросните деца  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт