Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 72 158
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
marrianka задай всичките тези въпроси които те тормозят.
Спокойно ли е детето след като го оставиш?
Справя ли се с поставените задачи , сравнено с другите деца? /децата се сравняват с другите и ако с нещо не се справя може да се притеснява/.
Играе ли с децата?

А на детето говори непрекъснато , че няма страшно че са заключили че отива еди къде си ако се обърка в училище, че се справя чудесно и т.н.

# 601
  • София
Мариянка, трябва да предупредиш, че ще ползваш посоченият час за консултация учителката. Ако не си предупредила, може да не я откриеш, макар да е обявен този период за консултации.

# 602
marrianka задай всичките тези въпроси които те тормозят.
Спокойно ли е детето след като го оставиш?
Справя ли се с поставените задачи , сравнено с другите деца? /децата се сравняват с другите и ако с нещо не се справя може да се притеснява/.
Играе ли с децата?

А на детето говори непрекъснато , че няма страшно че са заключили че отива еди къде си ако се обърка в училище, че се справя чудесно и т.н.

Благодаря Simple Smile Ще добавя и тези към списъка си. Дано госпожата отговори откровено и изчерпателно, а не с дежурното "всичко е добре, не се притеснявайте". А че съм притеснена е ясно, иначе нямаше да задавам въпроси. И май ще трябва да се поуспокоя, че да не предавам тревогите си без да искам на детето.

# 603
Мариянка, трябва да предупредиш, че ще ползваш посоченият час за консултация учителката. Ако не си предупредила, може да не я откриеш, макар да е обявен този период за консултации.

Благодаря! Мислех да сметна часовете и междучасията и да отида, но наистина по-добре да предупредя.

# 604
Относно сравняването с другите деца .. имаме проблем още от първия ден ... "мамо, почти всички деца имат медали .. и аз искам .. запиши ме на балет .. на карате ... на пиано ..." и т.н.
На което отговарям и се опитвам да обясня, че дори и да се запишем, медали от първия ден не дават.
Мисля да запиша дъщеря си на плуване през седмицата и евентуално карате в събота и неделя.
Много ли е?

# 605
marrianka според мен изобщо не е много.
Сина ми в ПУК караше всеки ден по 2 часа спорт от техните избираеми /баскетбол, футбол, изправителна гимнастика, хип-хоп, народни танци/. Във вторник и петък на тайкуон до по час и половина. В събота 2 часа тенис на маса. И му беше ок.
Сега ще е по 1 час всеки ден избираема и 2 пъти на тенис , тайкуондо и някъде ще вкараме едно плуване.

# 606
   Hope for Two, при нас реакцията най-вероятно ще е "ами кога ще си играя" Simple Smile

# 607
И моят се очертава дивак. Днес с дисциплинита не е било добре. Учителката каза че бил много умен и била доволна от негоо ( може би без писанетоо хахха , само за другите неща ) , ноо цял ден не се  е спрял. Успял  е и два пъти да си издрънчи главатаа на пода в коредора и много е плакъл имал  е и цицина според госпожата, която е спаднала, аз като го взех и не я видях.
След малко почваме домашното да видим днес какви фасониии ще има  Crazy

# 608
Днес Ники започна Science club след часовете, много му хареса. Тренира  тенис, футбол и има уроци по плуване. Засега само понеделник му е свободен ден.
Раздали са им книжките за четене на Oxford Reading Tree, чете днес за Chinese adventure.

Вече е хремав и кашля.... много вироглав и вечно бос, а лятото свърши...студено е. 😷

# 609
Здравейте  Hug
Аз пак изостанах с темата.
Да се похваля, че започнах нова работа, но по край нея не ми остава много време.  Rolling Eyes

Михаела за сега се справя добре.
Оказа се, че при нас часовете са по 35 минути. Имат Руски 3 пъти в седмицата. От октомври ще я запиша на частни уроци по английски. За сега съм решила веднъж в седмицата, урока е с продължителност 90 минути, така че мисля, че като за начало е достатъчно. Така или иначе в нейното училище до 5ти клас не се изучава английски. Иначе три пъти в седмицата по два часа е на тренировки по художествена гимнастика. В самото училище нямат извън класни дейности. Просто базата не го позволява. Rolling Eyes
Стола работи от първата седмица, но безплатна закуска все още нямат. А Мики ми го каза чак вчера.  ooooh! Добре, че винаги и слагам нещо в чантата да има за хапване. Явно и е стигало щом не се е оплакала. Пари не и давам понеже така решихме на РС, без телефони и без джобни. Като казах без телефони искам да ви попитам какво мислите за Smart часовниците? Дали вършат работа и дали са в разрез с правилото без телефони?!  newsm78
Днес бяхме на зъболекар. Оказа се, че единия резец долу е започнал да расте зад млечния  ooooh! ще видим да направим консултация с ортодонт. Дано има лесно решение. Стоматолога каза, че има вероятност дори да извадим млечния "насилствено" пак основния да израсте на криво  ooooh! Ужас това е първия зъб, който сменя и вече има проблеми.
Домашни почти нямаме за сега. По една страничка по БЕЛ и по Математика и нови думички по РЕ да повтаряме Simple Smile Предполагам, че малко по малко ще ги увеличава  Mr. Green

Извинявам се, че стана дълго..... bouquet
Имам още доста неща да споделя, но наистина поста ще стана километричен  Laughing

P.S. Забравих нещо важно, което исках да ви питам  ooooh! ама то вече и на мен мозъка ми спи  Laughing
От майка на по големи деца знам, че има състезания по математика по БЕЛ и други за първокласници.
Имате ли идея как се включват децата в тези състезания. В смисъл учителката ли трябва да е по инициативна или може и аз сама да я запиша на състезания?  newsm78
Хич не са ми ясни тези неща. Ако някоя майка с повечко опит и знания по темата да сподели. Предполагам не само мен ме вълнува  Mr. Green  bouquet

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 22:27 от ˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙

# 610
  • Пловдив
Срамежливка,чудесно е,че учат руски.Ако имаше при нас,щях да я запиша.За зъбите-не се притеснявай.На моята долу всички така й излизат.Все едно има втори ред зъби  Laughing .Първите два се наместиха с времето.Така каза и зъболекаря,не знам вашия защо не ви го е казал.Да,хубаво е в един момент да се извади млечния,дори да не се клати изобщо.Искай упойка,че си е зор

# 611
  • Sofia
За състезанията- инициативата трябва да е твоя. Намираш един календар със състезания по математика от някой сайт и като наближи време, питаш дали в училището ви ще се организира такова. Ако - не, тогава търсиш друго училище и се записвате там. Моят син ходи в ПГ на Кенгуро и на Математика без граници за 1 клас. Първото беше в неговото училище и казах на учителката да го запише. Второто се провеждаше в ДАНИС и там ходихме. По български знам, че има две- "Любословие" и на Сдружението на българските начални учители. Те не са много популярни като че ли и си следи по сайтовете на организаторите за дати.

# 612
  • София
В училището има автомат за боклуци и всички само притичват до него.Синът ми не може да се оправя много с парите и има предостатъчно храна и решихме да не му даваме джобни.Но тази сутрин тайно то нас си напълнил джоба с пари от нашите...Това вече много ме разтревожи.Не искам да яде постоянно от тези вредни храни,но явно не трябва и да го оставям без пари.Не знам какво да правя.

Аз не помня писах ли, но при нас още от ден 2 имало деца с джобни, че някои и раздавали пари. А на мен не ми беше хрумнало дори да говоря за това - мислех, че се подразбира. Е, върнахме дадените пари и говорихме напоително. Купих книжката на изд. Точица за бедността, да я имаме, ако се стигне до мерене на маратонки, ама засега поне в това отношение са ОК нещата. За момента е наясно, че на някои децата дават джобни пари всеки ден, на някои дават МНОГО джобни всеки ден, а на него за момента не се дават. Знае, че имаме доста харчове, разбира понятието "скъпо" и "да видим колко струва и да преценим", та не му е пръв път. Договорихме се в един момент да му сложа в раницата резерв за спешен случай, но че той се използва само например ако е изял всичко от кутията за храна и още е гладен и подобни. Тия дни сложих монетка от 2 лв. Вчера си загубил ножицата и се чудил дали да не си купи от книжарницата, но се въздържал. В крайна сметка проявява достатъчно разбиране за възрастта и съм казала, че ако нещо чак пък толкова го впечатли от лавката, ще го видим заедно след училище и ще преценим дали да купим.

marrianka, нашите учителки са дали и телефон за контакт. Уточнявам кога е удобно да звъня и звъня. На мен ми беше от полза. Иначе първите седмици сутрин идвах със списъче с въпроси и понеже все съм първа, имаше достатъчно време да задам. Не повече от 3-5 обаче, защото все пак и други родители имат желание и нужди да говорят с учителката. Вече се изчерпах и само слушам, като не забравям да вписвам кратко резюме в групата на класа за закъснелите или  недочулите. Скоро мисля, че ежедневните резюмета ще изчезнат и ще останат само съобщенията.

За състезания при нас се спомена по ИТ: ИТ Знайко ноември.

# 613
Аз слагам храна в кутия и отделно съм и сложила 1,50 лв. в пормонето. Знае обаче, че не трябва да ги харчи и до момента не го е правила.
Искат ни маршрутна карта. Вие как я направихте?

# 614
Не съм давала пари. То при нас е безсмислено, защото няма лавка или автомат.
Маршрутна карта правих още преди да започне училище. Искаха ни я на последната родителска среща. Използвах бг мапс. Разпечатах я и с флумастер очертах маршрута от точка А до точка Б. В гугъл има дадени различни варианти на маршрутни карти.

Общи условия

Активация на акаунт