Първокласници 2016 - 2017 г. - тема III

• 72 186
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
ЕЛИ - само на пръв поглед:

стр. 9 - картинка на дете с ударено краче и до него лекарка с инжекция  Shocked ;
стр. 44-47 - шаранът е само диво животно, а козата и зайците - само домашни;
стр. 60 - България е имала ханове.

Съвременната наука е установила, че не е имало ханове - пишело е канас.
стр. 56 - Всички сме граждани на България- българчета, турчета, ромчета, армененчета, гърчета...
Никъде не пише кой е основния етнос и кои - малцинства.
Също така не става ясно защо са пропуснали еврейчетата и русначетата /които са повече от гърците/.

Този учебник е писан преди 14 години - все си мисля, че на 10 години би трябвало да се актуализира съдържанието.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 16:09 от Mishe333

# 376
Ами при нас са се опитали да направят някаква смес от целодневно обучение и занималня, нещо като нищо... Имат български и математика сутрин, съответно час и след това самоподготовка, околен свят, другите часове следобед, плюс няколко часа в стил занималня, които уж не са задължителни, примерно в 2 от 5 дни ще имат 7 вместо 9 часа. Хем трябва да е целия ден, за да учи всичко, хем трябва декларация за съгласие, защото занималната е по-желание  Mr. Green Е, аз не съм съгласна, няма декларация, обаче може ли да ходи първи час, после да го взема втория час, защото е самоподготовка, после третия да учи, четвъртия вкъщи и т.н.  hahaha И това ми е поднесено преди началото на годината, а няма места да го преместя  Confused

# 377
Нашите учебници са на Просвета, няма подобни недомислици. Обаче пък в темата за третокласниците и учебника им по музика на Булвест майка е снимала направо отвратителни неща.  Sick

# 378
Нашите учебници са на Просвета, няма подобни недомислици. Обаче пък в темата за третокласниците и учебника им по музика на Булвест майка е снимала направо отвратителни неща.  Sick

Нали нашите деца сега са по новите програми и би трябвало да са с нови учебници, а не с 14 годишни недоразумения?

# 379
Какво да кажа не знам. При нас нито първокласниците, нито третокласниците имат учебници по новите програми. Дали ще дойдат и кога не се знае.  Rolling Eyes

# 380
Какво да кажа не знам. При нас нито първокласниците, нито третокласниците имат учебници по новите програми. Дали ще дойдат и кога не се знае.  Rolling Eyes

Нови програми има само за 1 и 5 клас. А учебници няма да дойдат, казаха го по новините няколко пъти ....ще са готови в средата на годината, но няма за кога вече да ги дават та догодина.

# 381
mibobo - и Кунева така каза - нови програми със стари учебници, но за догодина какво ще правят с  втори и шести клас? Пак ли септември ще разберем?

Елфита -объркала съм се с нашия сип по англ. - на обяд е. Лошото е, че малката сега искала да учи испански  Rolling Eyes Вие ходите ли на занималня - днес децата като излезноха в 17.20 бяха като от филм на ужасите - изтормозени, бавни, тихи, апатични.

# 382
  • Кърджали
Два дни взимам Кати от занималнята. Весела е, доволна. Не изглежда уморена. Вярно, сега още ентусиазмът я държи. Но като гледам и  другите деца по двора играят , крещят, тичат, пързалят се... Тази вечер не и се лягаше, даже сама изяви желание да пише чертички само и само да не си легне. Все пак я пратих към 21 да ляга, защото брат и утре рано рано ще я събуди

# 383
  • Пловдив
Вие ходите ли на занималня - днес децата като излезноха в 17.20 бяха като от филм на ужасите - изтормозени, бавни, тихи, апатични.

Да,пускам я на занималня.
Как няма да са бавни,тихи и апатични.Цял следобяд тичат като бесни.До 14 часа са навън и играят.

# 384
  • София
На един от учебниците има чипс нарисуван на корицата... е толкоз ли не можаха нещо нормално за ядене да изберат  Tired Tired Tired

# 385
На един от учебниците има чипс нарисуван на корицата... е толкоз ли не можаха нещо нормално за ядене да изберат  Tired Tired Tired
Joy Joy

# 386
Да, това са ми любимците от Роден край на Булвест, но на уч. тетрадка. Под чипса има и вафла.  newsm78 а над тях - Барби в розово, а зад нея - розово прасе.  Sick

Вие ходите ли на занималня - днес децата като излезноха в 17.20 бяха като от филм на ужасите - изтормозени, бавни, тихи, апатични.

Да,пускам я на занималня.
Как няма да са бавни,тихи и апатични.Цял следобяд тичат като бесни.До 14 часа са навън и играят.
Moята 2 дена нямала време през голямото междучасие да си изяде закуската - явно голяма игра пада. Иначе сега я връщам в 13.15.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 22:58 от Mishe333

# 387
Моето диване, днес не беше на училище, но за сметка на това е със златен медал от състезание по плуване. Много се гордея с него. След като се прибрахме обаче метнахме домашното и това, което са правили в часовете. Мен ме заболя главата, детето се отчая, като за втори ден беше малко прекалено  Confused

# 388
  • София
Бихте ли споделили дали получавате домашно за у дома?
Аз съм леко объркана вече. Устно ни предадоха да сме пишели каквото се пише по тетрадките и у дома. В нова, 4-та тетрадка. Абсолютно не виждам чисто физически кога да се случва това. Да не би да се има предвид, че понеже има цял един почивен ден тази седмица, трябва да се попише и през него  newsm78
Отделно има в учебник/учебна тетрадка маркирани с човка задачи, за които "не стигна времето, мамо"  Tired Tired Tired

# 389
  • Кърджали
Домашни за вкъщи засега няма. Каквото са писали в занималнята,  това е Учителката каза че когато започнат по-сериозното писане и диктовки (значи няма скоро да е), тогава ще им дава за почивните дни и за вкъщи домашни.
Гледах братовчед и в друго училище колко помагала имат. Свят ми се зави. Нашите не знам колко са точно още, стоят им там. Но лично аз като че ли мисля че е по-добре по-малко учебници и помагала, но по-добре запомнени неща. А не бясно препускане по всички "книжки"

Днес може да я хвана да попише малко чертички. Но едва ли ще отделим повече от половин час

Общи условия

Активация на акаунт