Мама се мае, ФЕВРУАРЧЕ със смях играе - тема 20

• 77 361
  • 475
  •   1
Отговори
# 225
Взела съм дървена кухня за готвене за РД. Дано е инвестиция и се заиграват двете там, че ако седи като паметник, ще се гръмна. Таблетът ми го е приватизирала отдавна, но за момента гледа само ютюб. Не знае, че могат да се играят игри и игри няма инсталирани. Сигурно на следващото боледуване ще се пречупя и ще ѝ покажа, защото накрая на седмицата с двете вкъщи съм пред инфаркт...
Флауър, не го мисли памперса. И да го беше махнала, сега пак щеше да имаш филми. Четох го в книгата и го очаквах, само не знаех колко време ще продължи. Голямото дете започва да се напикава/ака, иска памперс... Гледа как родителите обгрижват бебето и му сменят дупето през час, през два... При каката беше около месец с тази схема. Ако не ѝ обърнех внимание на минутата, напикаваше се, за да ми прави напук.

# 226
  • NE
Фрау Абсолютно копиране поведението на бебето. Чак ме е яд колко се лигави.
Има една игра Sago mini, която е много забавна и много я харесва. Нещо като тамагочита е и си ги гледа, храни, къпе и т.н. Другото е пъзели да реди. Гледам да са образователни игрите, че в този ютуб все намира едни идиотщини. Не знае да говори, ама пък е наредил 100 детски канала в профила ми и намира още.

# 227
  • София
Честит рожден ден на всички празнуващи  Hug bouquet

Фейчка силно ти го препоръчвам това измивното олио на Уриаж. Аромата му не е никакъв почти, но е много хубав. Последно взех един на Биодерма, едни големи хвалби и реклами бяха по него, но грам не ми харесва. Чакам с нетърпение да свърши и си взимам пак олиото на Уриаж и никакви експерименти вече.

С тези яйца и ние сме същата стратс и само се чудя как да го разсея да не се сети да иде да купим.

# 228
  • NE
Малко разбутвам темата докато децата спят. Party
Всъщност Биодермата не е лоша, ама много ме дразни аромата. Сестра ми взе Уриаж и го почваме. Дано се повлияе кожичката, че ми е мъчно да го гледам обринат до главата.
Ще ми повярвате ли че основно купуваме яйца на Вилито. Такива истерии е способен да направи на касата докато ходим на пазар. Харесват му играчките, не толкова шоколада, но и него не връща.

# 229
  • София
до някаква степен ми е улеснение това с яйцата Simple Smile, че като идем в Кауфланд и там нали има много колички и ако не ми минат пазърлъците да не купим кола, предлагам да вземем яйце и е навит веднага Simple Smile.

За козметика честно казано съм най доволна от крема и измивното олио на Уриаж и едно на ла рош позе , крем за атопичен дерматит. Тези на Влади определено си му понасят най добре.
Гадното е че всички са хубави, но кои ще понесат на дадена кожа не се знае и взимаш и пробваш като луд  ooooh!. Ние тук доста поизмазахме с детски кремчета и шампоанчета докато намерих верния за него.
И има едно друго което открих че е страхотно за подсичане. Една позната има страхотни проблеми с нейната с подсичане и дерматита и почти не се повлиява от кремове. Та аз си купувам един домашен крем с невен от едни хорица и есента й взех и на нея за проба. Само този крем й помага, лошото е че свърши и чакаме есента да направят нов Simple Smile. Та ако имате баби които могат да ви направят такъв крем с мас и невен помолете ги. Аз го ползвам за разтривки на Влади като видя че е изстинал, за дерматита, за мен за херпесите мног ми помага и за какво ли не, успокоява и действа страхотно.

# 230
  • NE
Тези правените кремчета са вълшебни. Аз така с подсечени дупета нямам опит защото още в самото начало почнахме едно правено в аптека. Сега и с бебето ползвам. Проблема с бебето е че кожата му е цялата изприщена. Не е дерматит, а по-скоро твърде мазна и нежна. Чак по главичката има.

# 231
  • София
Влади ми се роди с много суха кожа и се белеше целия, беше на едни люспи, ужас беше и тогава го оправих с преварен зехтин. Мажех го целия, та и по косата.  Дали няма и на вас да помогне, знам че е много полезен зехтина за тях

# 232
  • NE
Обратното е на суха кожа. Просто е целия в пъпки.
От фотолампата му бяха изгорили кожичката в родилното и се люспише, но мина вече.

# 233
  • София
Фейчка а де не се чисти нещо след раждането  newsm78

# 234
  • NE
Има и бебешко акне, ама не е редно да е по цялото тяло. Не е и претопляне защото е отдавна.

# 235
Здавейте мами,

Радвам се да ви видя след толкова време. Сега ви попрочетох набързо... Виждам че много от вас сте вече с Февруарче+1 Simple Smile което е прекрасно :*

Честит рожден ден на всичките ни прекрасни малки момиченца и момченца този месец!!!

На бързо ви разкавам и за нас. След опита ми с забременняване с каката бях решила, че при мен тия неща стават ей така.  Решихме пак да забрененняваме и ни отне значително повече време и нерви и чакане. Всичко в реда на нормалното, но аз имах друга идея за нещата...
Бременноста почна с повръщания, безумна умора ( която имам и до днес), която трябваше да съчетаем с бягане из парка и другите лудории на каката..

Ето че вече сме на финалната права. Аз съм огромна и каката знае, че мама има бебе в коремчето и че когато стане голямо ще излезне от там, но всеки път като стане въпрос за Бебето са драми. Уж прилагаме тактики по една книга, но на практика нищо няма ефект и каката си защитава всеки милиметър от територията със зъби и нокти...
Виждам че всички сте на това дередже, което малко ме успокоява... Всички казват, че минава...

А да ви се оплача, на повечето темата ви е далечна, но в нашата чужбина е време за избиране на училище...( от яслена възраст минават на училище. Това което е дет. градина е част от училищата). И там е по драма и от яслите!!! Все пак е за много повече време, по- важно. Места няма. Все срекулации и слухове за това или онова училище. Ако не те приемат става наистина драма, защото частните са безумно скъпи. Наистина ми се реве от напрежение, а още 3 месеца няма да се знае резултата.
Междувременно тпрябва да се роди малката ни беба и всичкото обикаляне, записване и документи ще е или с огромен корем или със абсолютно новородено бебе...

Леле колко се наоплаках Simple Smile

Другата седмица ще имаме и рожден ден Simple Smile порядъчно крада идеи за подарък.  Wink

# 236
  • София
Добро утро, малко останахме тук, но има надежда Simple Smile
Ели радвам се за вас , дано мине леко раждането и всичко е наред с каката.
Ние пък имаме голяма любов и желание за бебе. На няколко пъти гушкам бебета и няма грам драма и ревност от страна на Влади, напротив. Иска да ги гушка, целува и да им брой пръстчетата, та чак ни се налага да спасявам бебетата от него. Едно искаше да си го взимаме  Joy и само ни вика да му купим едно  Joy
Та ако има един ден ми е интересно дали пак ще е така или ще се преобърнат нещата тогава като при вас и ще премине на ревност.

Фейчка имам тук една книга на един педиатър и има доста интересни неща, доста полезни и тн и редовно си преглеждам. Та попаднах снощи на обриви, акне и тн при бебета и новородени. Та той пишеше във вашия случай да не правите нищо, защото това си било реакция, почистване и тн на организма и за няколко месеца ще изчезне от само себе си. Не било нищо притеснително и не налагало никакво третиране с крем за да мине по бързо.
Предполагам си го обсъдила и с твоята ЛЛ педиатър, но реших да ти споделя и това което е писал.

Ние се обзаведохме със сАполи и кихане. Но атака снощи  и май ще успея да ги пресека. Не знам , но според мен клеевата тинктура прави чудеса, особено със сополи и хрема.

# 237
Здравейте момичета,
Чета ви , но нещо не мога да публикувам коментари... т.к. съм през телефона.. дано днес стане!
Почерпете се за моята порастнала Сиана!
Нека всички дечица са здрави и щастливи! Другото не е важно!
Ние сме в очакване на втория член - термин по. Ехограф - 21.02.2017г. Надявам се, че днес ще пропусне появата и няма да имат общ празник с каката! Simple Smile
Ние ще празнуваме семейно - нямам сили за детско парти - но т.к. имам 3 племеници - деца няма да липсват Simple Smile
Мария,и при нас е драма с бебето.. тя само вечер заспива с нея, но си я търси и е голяма драма... аз се правя на ударена, че спукана ( пробих я), но очевидно не действа - смучи я с дупка... иначе е страшно самостоятелна и независима... Взех и една книжка с писалката, която чете приказки - вечер я взима и си я чете докато заспи..не ме кара да чета.. тя и без това в нея има 20Тина приказки и не й писват...

# 238
  • NE
ksiela Честит 3-ти рожден ден на Сиана! Пожелавам и много здраве, усмивки и щастливи игри. bouquet
Моя термин с Вилито беше 21.02.2014, но той избърза за 7-ми. Бебето и той се роди по-рано като батко си. Бях сигурна в тази последователност. Вилито се роди 14 дни по-рано, а бебето - 15 дни по-рано. Леко раждане ти пожелавам. Hug
Честит рожден ден и на Дари на мама Маги! bouquet Да е здрава, усмихната и горда кака. Hug
Ели Леко раждане и на теб. Последните моменти с корема бяха истинско изтезание. Добре, че и това минава.
Аз установих, че се иска време двете деца (голямото най-вече) да свикнат едно с друго. Ключа на успеха още го търсим, но в общи линии щом по равно има и за двете деца всичко е наред, особено с гушкането.
Решение на проблема с обикалянето с новородено е слинг. Имам на Boba и е разкошен. Бебето спи в него, а аз съм мобилна. Peace
Скрит текст:
Подаръците са комплекти за рисуване, лепене на стикери, картички с българската азбука, био пластелин, конструктор и дъска за рисуване. Колички сме взели, но те са колкото да има към подаръка.
Гери Четох го и аз за бебешното акне. Къпя основно с водичка и много малко шампоанче колкото да освежа бебето, но по тялото има цели червени участъци. Почнаха да намаляват, значи нещо друго е било.

Последна редакция: сб, 04 фев 2017, 10:18 от Flower Fairy

# 239
Флауер, благодаря. Аз имам един прекрасен бейби-биорн от каката който го използвах от както се роди докато крачетата и опираха в коленете ми Simple Smile
Нашата беба официялно е за 17/03, но от една страна каката подрани 3 седмици ( и се роди 3,5кг), от друга беба върви още по- голяма и от каката. Док каза се ако намлижи 4кг ще провокират раждането, въпреки че най- вероятно сама ще реши че и е тясно. Аз съм се навила, че ще подрани доста, дано съм права защото ще стане много дълго чакането.

Иначе и аз си мисля че децата трябва да се нагодят, особено голямото дете при което това е абсолютно нова ситуация...

При нас, дано каката не се сети за бибите и памперсите. И двете ги махнахме преди година... Надявам се да ги е забравила тотално.
Четох че сукателния рефлекс се забравя за 6-7месеца... Трябва вече да не помни как става, дано не прави драми с това....

Ксиела, честитка и на теб! Леко раждане и погаждане с порасналата кака Simple Smile какво е новото ви бебче?

Гери, браво на вашия младеж! Мисля трябва да използвате момента, да му направите едно бебе Simple Smile не мисля че ще си промени отношението. Това е до характер.

:Hug:

Общи условия

Активация на акаунт