Мама се мае, ФЕВРУАРЧЕ със смях играе - тема 20

• 77 349
  • 475
  •   1
Отговори
# 300
  • гр.София
Тели честито!  Hug  bouquet
Копчелина, не се кахъри, и да си факир в кухнята, ако детето неиска да яде няма какво да го накара. Моя е на зеленчукови супи и сандвичи, сирене и маслини. Тва е.  Месо неиск и да помирише. Аз пък като го накарам  със заплахи естествено да опита нещо, първо че се потриса и второ, край това нещо да го яде някога. И му личи де че е злояд, едва 13,500кг е.
Тротинетка мога да ти препоръчам тази . До 50кг е , дори аз и правя по някое кръгче  Joy
И той изпада в някакви драми, тръшка се преди да разбера защо, използва лоши думи и незнам как да се справя, нито с добро се получава, нито с лошо. Та тъй.

# 301
  • Varna
Ехееееееееееее, много писане, много нещо! Не мога да изчета! И аз надзъртах от време навреме в темата, хванала съм новините за бебетата/ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ НОВОРОДЕНИ МАЛЧОВЦИ/.
За писане много време не остава, защото вече и Богито/така му казват в яслата и той вече и така се представя пред хората/ има време на компа- гледа клипчета за багери и камиони. Багерите все още са най-голямата му страст. Ако видим пък навън работещ багер- смятайте по 20 минути висим и го гледаме как копае.
Иначе сме добре. С удоволствие ходи на ясла, говори много и непрекъснато с нормални думи/е, бърка им понякога сричките/, пее песнички. За яденето- месо НЕ яде- но май само в къщи- в яслата всичко се изяжда. В къщи сме на кебапчета и варено месо, направено на кебапче- така го яде без да знае какво има вътре, супи и манджи яде без проблем, мажем филийки с масло на вечеря, но закуската събота и неделя  е просто една и съща- прясно мляко със зърнена закуска. Ако е при баба си може и друго да хапне, но тук твърдо само това. И като ви чета с тези кг- моето човече май продължава да е най-дребното в групата- 13 кг та спокойно се носим, ако се налага- но той не иска. Върви си без проблеми- 3 км всяка вечер като се прибираме от ясла и няма умора.
Тротинетката ни е като на mariq13- много е лека и удобна. Толкова, че май много написах.
Хайдееее, да раздвижим темичката.

# 302
Здравейте и от нас 😊
Тели честита радост и пухкав финал 😊
+1 за тротинетката. И нашата е такава и е супер. Тя искаше много и колело, взехме сви две кръгчета и сега тц не ще и да се качи. 😊😊😊
Тачи май Йоана е най-дребна 99 см а е 12,5 кг, а си яде и то доста. Само плодове не иска и да опита, нито сокчета. Само вода пие ама аз не я и натискам.
Иначе ходи на градина, рисуват, пеят. Имахме тържество за 8 март и бяха страхотни.
От доста време се облича/съблича и като цяло се обслужва сама. Може 2 часа да си сменява тоалетите 😀😀😀
Лоши думи не използва, но многи отговаря и се тръшка. Даже един от последните пъти като и се карах ме пращаше да съм звездичка на небето 😮 стана ми много кофти и се разсърдих и вече съм най-дижрата мама 😊
А пък вече и гадже си имаме 😁😁😁

# 303
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Килограми ли мерим  Joy Да запиша и аз, че ще забравя, а тук остава  Wink - на 3,3 месеца Диана е 12,9 кг. и 95 см. Simple Smile Та, май май не сме най-най-леките, ама сме в категория "перо" и ние Simple Smile

# 304
Здравейте,
Появявам се с щъркелова вест.
Вчера в 13:53 се роди нашето прекрасно момченце Виктор с мерки 50 см и 2790 гр.Да ни е жив е здрав и да има много късмет в живота!
Не ме хвана спиналтата упойка и сложиха пълна,но няма значение. 2 часа по-късно ми го донесоха и се нагушкахме и нацелувахме хубаво.Мъркаше като коте и после заспа блажено в мен като малко ангелче.Толкова е мъничък,като кукла-бебе. Днес е повръщал кафяво и е отделен с още няколко бебета за наблюдение.Изследванията са добре и засега отдават повръщането на изчистване на организма от раждането.Дано бързо му размине на миличкото.
Инъче следобед засука много хубаво. Кърмата ми все още не е напълно слязла,основно е коластра,но се надявам,че успява да си вземе нужните му 20 гр.
Каката пък се разболя с повръщане и разстройство точно като влезнах в болница и е на АБ Панцеф,Т и силно зачервено гърло,малко полипи, повръщала е няколко пъти през нощта.Дано АБ бързо подейства и се оправи милото ми детенце,че трябва да е здрава като се приберем вкъщи. Чудесна картинка сме просто.
Тели,прекрасна новина.Желая ти спокойна и щастлива бременност с пухкав финал.
Гери,и ти напредваш вече,баткото е много щастлив:-)
Копче,бързо възстановяване при вас. Чудесни кг имате,хич не се оплаквай,че не яде детето.Дари,при условие че се храни минимум по 3 пъти на ден готвено,едва има 15 кг,98 см.

# 305
  • София
 magyg честито ново англече  Hug, да ви е жив и здрави и много да ви радва.
И каката да се оправя бързо от този ужасен вирус  Praynig

Ние също сме от по големичките- 107см , 18кг
Побъркал ме е за диня и онзи ден му взех и ела да видиш сега яде като луд, заряза сладко, сладоледи и тн Simple Smile. Нямам търпение да почнат всички сезонни плодове, че да махнем гадните изкушения Simple Smile

# 306
  • NE
И тук честита втора рожба на мама Маги и кака Дари!  bouquet
Маги Още на 3-4 ден ще ти слезе кърмата и ще се кърмите повече от успешно. :hug
Гери Колко хубаво, че Влади яде плодове. Моя докога ще им се мръщи в сурово състояние, не знам. Tired
Наш Вили е дребен. Някъде 86-87 см е, но е 14,5 кг. Яде, но е още злояд с някои неща. Направо ме съсипва с откази за всичко.

# 307
Здравейте и от нас!
Копче, спокойно - не се обвинявай - важното е детето да оправи , пък глезене и капризи винаги има.
Тели, честито!!!!
За кг - ние сме 14,5 - 94 см. Яде всичко без зеленчуци ( само краставица и пресен лук). На месо сме предимно
Аз да кажа и за моя господин - само на кърма е. Добричък е не мога да се оплача , а и каката го приема добре.
Маги, честит Виктор! И нашата кака току донесе някой сопол, повръщане и прочие...бели кахъри са - кърми това пази бебо!

# 308
Маги, честита радост ! Да расте Виктор здрав и щастлив и да си заслужи името  ooooh! и Натали се роди 2,800, чак не ми се вярва сега. Но с кърметно бързо навакса и на 4 мес. не се различаваше от едно приятелско бебе дето се роди 4.300  Party Леко кърмене и дано каката да го приеме бързо  :*

Ние тази седмица сме я писали дъждовна  Joy ММ е тук и само я размотаваме по паркове и молове, а тя милата търпи, защото намазва по някой сладолед. Вчера я водихме на гости и да видите едно 3 годишно как режисира 5-ма възрастни да й разиграват Червената шапчица   hahaha

Хубав и слънчев уикенд  Heart Eyes

# 309
  • Бурса
Добро утро и хубава седмица на всички  Hug

Аз да попитам така от любопитство мамите с две и три дечица как сте организирали спането в семейството. Ако февруарчето е в отделна стая, както предполагам е при повечето, бебето във вашата стая ли е или при кака/батко. И ако сте приспивали преди това февруарчето, приучихте ли го да заспива само, или таткото пое грижата или как? Просто ми е любопитно, знам че има доста време при мен, но все се чудя как ще се организирам. Теди все още аз си я приспивам, четем приказки и стоя при нея докато заспи, казала съм и че на лято ще се учи да заспива самичка след приказките, ама за сега протестира, та ще видим...

А иначе пканувате ли почивки по морето или на планина тази година? И къде?

# 310
  • NE
Тели Всички спим в спалнята. Бебето го уча да спи в кошарата, Вилито не мърда и иска между нас и общо взето за мен има най-малко място. Докато бях бременна Вилито заспиваше до мен, но ме будеше много често да му нося вода. Като се роди бебето да мръдна с милиметър и почва едно пищене, едно чудо. Сега не реагира когато бебето се размрънка, че е гладно, но пак държи да го гушкам. Това си е чиста ревност. Пробвахме да спим отделно, но е много неспокоен.

# 311
Ееехааа здравейте!

Честито за новите бебчовци!!! Да са послушни и здавички Simple Smile

По повод спането с две деца, за сега каката си спи сама в стаята ( голямото ни постижение. Така е от както беше на 15месеца.) . Беба на 2 месеца спи при мен в бебешкото си легло.

Но не знам как ще е когато беба бъде преместена при каката.. Как ще се приспиваме с малката, дали ще буди голямата, въобще как да ги организираме.

По повод килограмите, и нашата мадама гони 19кг. Сега е над 18 и е 105 см.

За колелото без педали, мисля му иина времето. На нашата кака и умаля. Това лято ще купим нормално колело.

Последно да ви се похваля, бях казвала поеди време, че при нашата чужбина сега се правят класиранията за училищата. Много нерви изхабихме два месеца да решим кое ще е у-щето, пък да ни премат.. Ето че мога да си отдъхна. Приеха ни където искахме, наистина съм много доволна!!!

Ще бягам да се чудя какдо да давам за колики на малкото Sad лека нощ :*

# 312
Йей!;) Колко много сте писали! Ужасно се зарадвах!

Маги, честито! Нека новото бебе Виктор расте бързо, бъде много здрав и радост за всички!

Тели, прекрасни новини! Wink
Първите 2 месеца спах отделно с бебето, защото кърмих през час, през два... Спи си в кошарата от самото начало до ден днешен, но в някои нощи съм я взимала при мен, за да спестя ставане... Като стана по-голяма нощната пауза се върнахме в спалнята при ММ и каката, която е на периоди - спи и при нас, а също и в нейното си легло.
Вечер се приспиваме с четене на 1 приказка, някоя друга песен и малко си говорим какво е станало през деня. Малкото просто го оставям в кошарата, надупва си се и заспива. Все още си смуче пръста - какво ли не пробвах, не става... Дано скоро се откаже сама...
Каката тръгна на градина 3 месеца след раждането на бебето и беше добре - за нея и за нас. Вече започват да се заиграват и виждам някаква светлина в тунела.Wink

Копче, прегръдки! У нас е същата драма. Водолейчета, какво да ги правиш. В градината яде всичко, у нас само таратор, кюфте и макарони. Някой друг спанак, но само от детската кухня, ако аз го сготвя - не! Флауър, освен и аз да отида при казаните да видя как го правят този буламач. Моите био-мио гозби не се одобряват... Редовно крещя и излизам извън нерви и го отдавам на 4тата поредна година седене вкъщи по майчинство. Психически съм тотална щета. От скоро ходя на Боуен, 2 терапии съм минала до момента и усещам съществена разлика в състоянието си във всяко едно отношение. Дали да не пробвате? Жената тук прави и на деца, отзивите са много положителни.
Ева е с декатлонската тротинетка, но често я редува с колело - има голямо с помощни гуми, които планирам да махнем през лятото.

Гери, колко остава до финала?

Безобидна, гуш!;)Wink

Мария, къде ще почивате лятото?

Скоро се сетих за Мечева и Димитко - правих пиле с ананас по нейна рецепта за едни гости...

# 313
  • NE
Да, нека раздвижваме темата. Аз с друга отчетна не почувствах нашата сплотеност и приятелство. Често мисля и мама Къти и Мони. Мечева и Димитко също.
Вчера роди моя много близка приятелка и на фона на всичкия зор, който виждам пак ми е хубаво да гледам бебета.
Ние вчера се върнахме от еднодневна разходка до Търново. Вилито толкова слуша. Спукахме се от разходки. Подуха му се чак краката, сигурно 10 кг навъртяхме. За разлика от друг път, сега се вози тихо и кротко в колата, не се дърпа и дава ръчичка, яде пица макар и доставена, че не сме още за заведения. Бебето душичка, спа и яде само.
В понеделник ще правим изследвания и сряда май ще ходи на градина. Не очаквам чудо, но може би ще му хареса. Вилито няма никакъв срам ит хората. Ако хареса някой го хваща за ръка и си го присвоява. Надявам се хареса госпожите и те него.

# 314
  • София
Привет,

Фрау имам доста време още Simple Smile, за средата на август сме , тепърва ще почвам 7 месец. За сега съм добре и дано е така до края, че съм си резервирала море за първата седмица на юли месец, а Влади няма търпение. Щом се затопли малко  и види че е без яке и ми вика - Виж мамо топло е, айде на море Simple Smile

Аз имам една драма , та ако имате съвет приемам. Поръчах легло на Влади, от тези във формата на кола Simple Smile, той си го избра, но драмата ни е матрака сега. Искам да е твърд, за мен е важно да няма пружини и тн и да е твърд, че ще израстне на него, а твърдите са най подходящи , а и е свикнал да спи на твърд матрак, на спалнята е твърд и там му най харесва. Та харесах Дормео (и моят е такъв), но леглото е с плоскост и има само 4 дупки и ми казаха, че са малко за да се проветрявало и сега обикалям и гледам за друг, но са ужасни. Да не говорим че няма и магазин дето да отидеш и да видиш едно добро количество на различни видове матраци.
Кажете ако сте взимали на вашите деца, какви взехте , че се чудя какво да правя. Вече се чудя кой да намеря да ми надупчи леглото за да си взема харесания матрак.

Влади ми прави някакъв скок в растежа май, че дръпна на ръст и сериозно отслабна и като се почна едно ядене  Laughing, не мога да му насмогна. Лошото е че и доста боклуци яде, но постоянно иска да яде, не знам вече какво да предлагам. Поне плодове и зеленчуци яде доста.

Общи условия

Активация на акаунт