Мама се мае, ФЕВРУАРЧЕ със смях играе - тема 20

• 77 349
  • 475
  •   1
Отговори
# 285
  • NE
Тя и кърмата ще се регулира по-бързо от първия път, но цеди колкото да ти олекне. Така няма да си докараш хиперлактация, но иначе рискуваш са се запушеш.
Аз направих и един блистер, както не ми се беше случвало.

# 286
Здравейте момичета,
Моето момченце днес стана на месец!
Много бързо мина!
Само на кърма сме и съм щастлив а , че се справяме! Каката засега му се радва много.. общо взето съм доволна от отношението й Simple Smile. Много а внимателна !
Ели, кърмата ще се отрегулира за една седмица Simple Smile. И аз сега съм по-спокойна от първия път Simple Smile и това ми дава енергия ! Simple Smile
Копче, страхотни новини! Колко остава от терапията?

# 287
  • Бурса
Здравейте мами на февруарчета  Hug незнам дали още някой влиза да наднича тук. Аз периодично и носталгично надниквам, но се затрихме за жалост.

И все пак исках да ви споделя, че ще ставам бъдеща мама на октомврийче, дай боже всичко да е наред. Повечето от вас вече минаха по този път. При мен въпроси тепърва назравят(за посрещането на новия член от батко/кака, февруарчето пускахте ли на градина или си беше вкъщи; спане и приспиване на двете деца...), но всичко с времето си. Скоро предстои да се приберем във Варна и си чакам лятото с нетърпение. А бъдещата ни дестинация е неясна и даже не знам къде ще родя  Crazy, но да стигнем до тоя момент.

Гери как върви твоята бременност, всичко наред ли е?

Момичета ако някоя иска да сподели как е, да пише че малко ми е домъчняло да ви чета. Хубава вечер желая на всички  Hug

# 288
Тели, страхотна новина!  Hug желая лека бременност и лесно раждане, където и да е Simple Smile

И аз периодично надничам, но темата замря. Явно всички сте се преместили в по-активните теми за вторите деца  Grinning

# 289
  • NE
Тели И тук честито! Много се радвам, че нашите февруарчета ще стават каки и батковци. Hug
Ще напаснеш нещата, а и Теди ще бъде още по-самостоятелна до октомври. Hug

При нас всичко е наред. Обмислям скоро да пусна Вилито на детска, че е някаква невиждана скука вкъщи. Иска навън, но там ми върти номера и трудно се оправям и без бебе. Продължаваме зъбната драма. Какво е това нашето, не знам? Избиха по един връх от последните горни кътници. Обаче като го боли е направо нетърпим. Към бебето свикна или по-скоро разбра, че трябва да бъде нахранено и приспано и то. Няма особен интерес към него, но като пролази и проходи ще бъде друго. То пък е противоположност на Вилито - кротко, спокойно и много усмихнато.

# 290
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
telly, честито  Hug Да е здраво октомврийчето Simple Smile При мен най-голямата е на 13-ти Simple Smile

Герииииии, как си?

Ние сме добре ... Аз се стремя да приключа прословутата си дипломна работа Simple Smile Много динамична и хубава година имах с едни третокласници  Wink Средната ще завършва 1-ви клас ... На най-голямата й предстоят матури, кандидатстване, бал Simple Smile Дидка си е Дидка - ходи на градина, дивее ... и си се гушкаме и носим, когато пожелае, че аз много искам, а тя само, когато е уморена Simple Smile Ей, сега ми пристигна онбухимото от Индия и изчезваме в парка, да се умори и да си я прибера носейки с него  Joy

# 291
  • NE
Хаха Безобидничка завид, завид за Соулчето. Heart Eyes

# 292
  • София
Привет,
и ние сме добре, бате расте и ще става батко Simple Smile и само това повтаря. За сега много се радва за бебето, ще видим как ще е като се появи Simple Smile.
Аз си раста усилено, но да чукна на дърво доста лека бременност карам. Дано и до края е така. Имаше малки съмнения за притеснения, но отпаднаха и за сега всичко е наред. Върви дългокрак момъка Simple Smile и за сега не изглежда да е кротките  Laughing

telly честито и от мен и дано всичко е наред до  края  Hug

Копче как е Нати  Hug

Аз съм решила да си взимам нова количка и май определено се спрях на mamas&papas ocarro. Та приемам мнения, макар че огледах доста и май тази най ми допадна.

Как носите децата още на каквото и да е Simple Smile, моя няма шанс да го нося.  Сега го тормозя сам да прави всичко, да се облича, обува и тн, че се лигавучка и не иска, но определено ми става трудно вече да се сгъна  Laughing.
Нали го записах на народни танци в детската и е голяма радост да ходи на тези танци Simple Smile. Май ще сме музикални, едно пеене едно чудо е в къщи.

# 293
  • Бурса
Ей зарадвахте ме, благодаря за пожеланията  Hug

Браво за носенето. Аз Теди също не мога да я нося а и тя си тежи- 17,5  Shocked мерихме я миналата седмица в лекарския кабинет, че беше с вирус, но на нейните 107см са и добре  Grinning С една глава е над децата от групата и в градината. Иначе от сега проучвам вариантите за бебеносене, че с нея имах само един слинг и с него беше удобно само до към 5-6 месец.

Безобидничка успешно завършване на голямата и средната  Hug

Цветенце все пак си представям че е трудно с две деца, дано скоро намерите вариант за градина а и на Вили да му харесва   Hug

Копче как си ти и как е Нати? Къде сте сега?

Гери много е готино това с народните танци, много е хубаво детето да е музикално. На теб леко бременеене до края  Hug

Лека вечер  Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 22:39 от telly

# 294
Гери, Тели,

Приключи активното лечение - сега чакам едно изследване на костен мозък и минава на химиотерапия на хапчета, дето ще ги пие година и нещо. Още сме в София, че на мен изобщо не ми се връща.
Скрит текст:
Аз съм тотално изтрещяла и изтерясала. Тя се сърди, врещи и тръшка за всяко нещо, което не й хареса и не е по нейно и сме уникална картина, защото моите нерви пък са съвсем на края. Онзи ден рева сигурно 45 мин, като лежеше и си удряше дупето в земята. Не знам от лекарствата ли е, от възрастта ли е, от характера ли е. Съвсем съм му изпуснала края - хем искам да поставям някакви граници, хем ми е мъчно, като знам през какво мина. И е един порочен кръг - тя с етръшка, аз крещя, после ни е криво и на двете и така до следващия път. Ако съм по-спокойно усещам кога ще са кризите, ама те са едни непрекъснати желания за налагане и самостоятелност - не с обувките, които съм тръгнала да обувам - с другите и подобни. С храненето пак сме до никъде. Зеленчуци в оригинален вид освен домат и краставица нищо не минава. Поне прояде месо и риба, ама за манджа или нещо смесено мога само да си мечтая. Така  че като се замисля пак да захранвам и да се падне и да стане пак такова като нея и съвсем се отказвам от идеята за второ дете.
Прекарва много време на таблет и тв, повече отколкото ми се иска, но нямам сили да й измислям други забавления.
Общо взето всичко, което не исках или казвах, че няма да правя като родител, стана
Намрънках. Аз затова избягвам да пиша, че вече съм станала клиничен случай.
Иначе се налага да си се носим понякога, което с нейните скромни 19.5 кг си е предизвикателство. А аз си изкълчих и крака много лошо преди един месец.
Много й знае устата, то са едни сценарии и едни истории, преди малко като я попитах от къде й ги ражда главата ми отговори, че мозъкът й ги измисля  Joy но това да се съблече или да се облече сама, май някъде към предучилищната ще стане. Тогава мисля, че и АМ от шише ще спре. Още се успокоява с него.

И да питам - някой да ми препоръча тротинетка с две колела отпред. Много искам да й взема, не че ще я кара, ама да пробвам. Гледах тези в Декатлон. То за нейната възраст всичките пише, че са с натоварване до 20 кг, което се надявам до края на лятото да не ги стигне...

Хубави почивни дни  Hug

# 295
  • NE
Копче Не е малко през което преминавате, но това седене вкъщи е с подобен ефект и върху нас. Сред хора сме все едно в джунглата е роден и отгледан. Хващаме се за главата и какъв инат показва зареди появата на бебето. Скуката му е нетърпима. Единствено след 5-6 километра разходка се изморява. С храненето е плачевно положението. Яде единствено хляб ако баща му замеси и домашна пица. НАправих уговорка с млечната кухня да го пиша още малко, че е до 3 г. Сега тормозя готвачката как ѝ се получават нещата, че ги яде без възражения.
Аз много съм се амбицирала с бебеносенето. Заредих си слингова раница, въртя едни слингове като последно чакам последното попълнение и наемам си по нещо красиво по библиотеките за да го усетя. Това пък ми носи отстъпки и нямам спирачки. Joy Вилито на 3 месеца го носих в раница, но ни умаля и спрях да го нося и сега въобще не го пробвам, макар че има модели които са от раждането до тодлър.

# 296
  • София
Копче всички са така  Hug. Онзи ден прекарах 40 минути за да убедя дребния да пробва банан с ягода едновременно. На мен така ми се дояде и установих колко е яко и викам да му покажа . Еййй баси ината и накрая пробва, е сега познайте ягодите се ядат само с банан  Laughing. А една сутрин искал филия, питам искаш ли да е с мед и тахан- ДА. Мажа аз поглежда я и кава -НЕ, ей полудях.  Скарах му се и му казах че ако не пробва поне едно парче съм сърдита - нави се , пробва и омете филията като ела да видиш и сега редовно иска такава.
Между другото много са им хубави таханите на теас тахини и много си ги хапваме. Мешам с мед и му мажа на филиики и ги хапва чудно. Пробвайте ако искате, полезни са много за децата. Може и с друго да се подсладят или солени да са.

За триколка съвет не мога да дам, моето не иска да кара нищо в последно време. Но според мен иди с нея в магазина и виж коя ще й хареса, може да е колело, може друго. Едни познати така тръгнали за триколка и си тръгнали с колело с педали и малкия не слиза сега от него.

Ние пък с яденето биваме, аз покрай краставиците пробутвам и другото, по скоро повече ядем плодове и зеленчуци. Манджи яде, нещо супи не иска , но не е страшно. Само ме е яд че не мога грам да го накарам да яде спанак, коприва и подобни зелении. Не иска и не иска. Но поне другите яде.

# 297
  • NE
На кухнята сега правят супа със спанак и ориз или нахут. Яде и се озърта за още. Много обича зелении. Обаче сурови зеленчуци и плодове още не яде. Сега в млечния крем стържат ябълка и хапва без забележки.
Явно 3-тата година ще се окаже най-трудна. Искам и аз колело да му вземем, но вече два пъти мерим в Декатлон и отказва.

# 298
Е, нашето меню
Скрит текст:
е супа с месо и зеленчуци, задължително пасирана, защото има цедка на гърлото,  риба с пържени картофи и пържолки с домат. Само за закуска мога да разнообразя нещо - палачинка, пържена филия, домашна юфка. Плодовете понякога минават на смути, понякога на шишчета.  Joy зелении не си и помислям да сложа. Не мога да се отърся от мисълта, че не яде, защото аз не се старая повече, ама както ви казах, аз съм вече клиничен случай. А пък не мисля, че ако й направя пюрето или ориза на фигурка ще го яде. Нещо обърках още в началото с нея и сега си е просто злоядо и капризно дете, на което му се угажда поради обстоятелствата, които допълнително утежняват чуството на вина, че не се храни достатъчно здравословно

Аз толкова се надявах да тръгне на детска и там поне от гледане и любопитство да пробва нещо, ама сега ще тръгне чак за предучилищната...

# 299
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Копче, гушки  Hug Ще мине и това ...

Фейчка, носИ, носИ Simple Smile Сега ти е паднало  Wink

Ние сме с такова колело Simple Smile Много му се радва Simple Smile Леко е, и е така направено, че се обръща нагоре и става до по-голяма височина на детето.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт