За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 52

• 58 016
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Деси, как ще го оставя без мляко, не, просто искам да мине на АМ вече. Как ще стане, обаче не знам?! Дали да пробвам с различни биберони и млека или да я оставя гладна, че да пропие това, което и както й давам?

# 136
  • София

Нищо. Кърмя и не посмях лекарства.

Зои, АМ излиза доста солено чисто финансово. Ако имаш кърма - кърми, а към годинката като въведеш млечни, няма да има проблем. Освен това огромно количество деца сами отказват кърмата/ АМ около годинката, може твоето дете да е от тях.

Ако твърдо си решила да даваш АМ, прави така: цедиш, добавяш малко направено АМ, след 2-3 дни увеличаваш количеството АМ за сметка на кърмата. По този начин хем детето ще свикне, хем ще изцеждаш и няма да получиш запушване или да стане някоя беля

# 137
Мерси, не бях сигурна дали мога да смесвам, но защо пък да не?! Ще пробвам. Само да успеем с шишето да се преборим.
Не искам да се оправдавам, знам че кърменето е най-доброто и бла бла, но почти 6 месеца е само на кърма, не е без хич Wink

# 138
Мисля да спирам да кърмя, обаче малката не иска шише и АМ, някакви съвети как да постъпя? Почти на 6 месеца е, пробвах да захраня- безуспешно. Много малко наддава, сто пъти се разболя, ефект, освен близостта не видях. Мисля, че с режим и на АМ ще подобри покачването, от три месеца чакам подобрение и не става.
Биберон залъгалка ползвате ли? Ако да, аз бих купила шише от същата марка или с подобен биберон. Ако не стане това, почваш различни варианти. Моето пиеше АМ с каучукови биберони, вода - със силикон. Не съм била в твоята ситуация, но при племенника ми беше такава - на 4 месеца. Не искаше от шише с АМ с биберон силикон на Авент, МАМ и какви ли не,пропи с НУК каучук, който е с по-различна форма. Но пиеше малко в началото, после смениха млякото и най-накрая се получи.

# 139
Обмисли и запек и други "екстри", които може да ви донесе смяната с АМ. Въобще не е гарантирано, че ще почне да наддава повече. Даже може съвсем да задълбочите нещата. Струва си да се има предвид и този сценарий.

# 140
Бебето е на близо 6 месеца, скоро ще се захранват и ще има много непознати и нови вкусове. АКО твърдо е решила да сменя кърмата с АМ, според мен е по-добре преди захранването.

# 141
Мъчно ми е, но бебетата биват отбивани все някога, едни на 2 г., други на месеци. Първо ще пробвам кърма през шише, но пусто, ел. помпа на Медела взех и повече от 50 грама не мога да изцедя. Дори нямам идея колко кърма имам и дали бебето се храни пълноценно, педиатъра и той това ми намила. Яде на поискване по сто пъти на ден. За запек, а дано да се запече малко, че ака по 4-5 пъти на ден.
Всъщност сега се замислям, че в началото с механична помпа изцеждах повече, може ли да имат разлика двете?

# 142
Момичета, изпитвам затруднения а премахването на нощното хранене. Малката е на 2 навърши месеца! Вие как реше този проблем? На АМ съм Sad

# 143
Защо да го махаш?! Някой смотан педиатър ли те посъветва? Не го прави, не залъгвай с вода и не се травмирайте взаимно с нощен рев на гладно бебе. Малко е, храни го когато пожелае, то самО ще си премахне нощното хранене. По никакъв начин не му вреди, а е само от полза.

# 144
Момичета, изпитвам затруднения а премахването на нощното хранене. Малката е на 2 навърши месеца! Вие как реше този проблем? На АМ съм Sad
И защо искаш да го спираш нощното хранене? Когато детето е готово само ще си покаже. 
Зои писали сме заедно 🙂

# 145
За какъв проблем говориш?! Ти когато си гладна ядеш ли? Бебето ти има нужда от храна и ти си човекът, който трябва да я осигури, а не да го ограничаваш. Дъщеря ми е почти на 9 мес. и все още има нощно хранене АМ. Не бих си причинила плачещо от глад бебе посред нощите.

# 146
Имам момче на година и 2 месеца! От 2 вечери се буди доста често, мрънкайки и свивайки се нощем! Преди да си легне започва много да се напъва и естествено си помислих,че има запек! 2 дена подред му слагам Абока Мелилакс (микроклизма) и след 5-10 мин се изаква. През деня му дадох пюре от сини сливи, вчера яде пюре от круши и се притеснявам, че два дена подред му правя клизма? Нормално ли е това състояние, да се обърна ли към личната или да изчакам ден,два дали няма да се оправи...Притеснява ме, че след като тази вечер му направих клизмата и се изходи ''подобаващо" малко преди лягане пак започна да се напъва до почервеняване...

# 147
  • Сандански
Бебчо е с температура 37,2 (вдигна я преди малко, но симптоми, че е настинал даваше от сутринта) и днес не му дадох пюре. От два дни го захранвам с пуешко месо. Как процедирате, когато е настинало детето - давате ли му пюре или го оставяте само на кърма/АМ?

# 148
На колко е бебчо? Принципно, ако е малко бебе най-добре е на кърма, докато се оправи.

# 149
Защо да го махаш?! Някой смотан педиатър ли те посъветва? Не го прави, не залъгвай с вода и не се травмирайте взаимно с нощен рев на гладно бебе. Малко е, храни го когато пожелае, то самО ще си премахне нощното хранене. По никакъв начин не му вреди, а е само от полза.
Да Зои, педиатърката каза, че трябвало да махна нощното хранене. За мен това е абсурд. Не мога да го причиня на детето си. Интересувах се принципно някой прави ли го, защото пробвах една вечер и нормално ..... Нямаше резултат.

Общи условия

Активация на акаунт