Искам да кажа ... (88)

• 69 062
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Всъщност, че си била облечена леко е +. От пръски вода е малко вероятно да остане белег. Не пипай мехурите, ако се появят и си вземи нещо за белези и изгаряне от аптеката.

Ако те боли, слагай студен компрес.

# 151
Стиснатите палци ни донесоха сравнително добри новини  Hug, оттук насетне каквото Господ е решил.

Блеккет, добре че наистина не е мазнина, хубаво е, че си се намазала и веднага, вземи си мазила от аптеката и мажи за всеки случай.

# 152
Мъжът ми отиде за мазила. Благодаря ви Hug, уж знам как да реагирам и че ми трябват мазила, а пък се шашнах  Sad
Мър, бравос, радвам се  Hug Аз също вярвам в положителната енергия Hug

# 153
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добре, Мър, спираме да те мислим Joy
Остана и Сесили да се похвали. Hug

На мен пък ми пропадна различният ден...
Тъкмо се уговорих с една приятелка да се срещнем в НДК и мъжът ми се върна без време, почувствал се недобре и се върна. Не можах да го оставя сам и тъй...Сега ходя да го проверявам през 15 мин, че си легна.
Не ми върви с културните развлечения на мен...Щом се наканя да отида някъде, все нещо неотложно излиза от най-теочаквани посоки. Ей тъй, безкултурна ще си живея явно.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 15:18 от svetal4o27

# 154
Аз си взех тази седмица отпуска, да сме заедно, да обиколим насам-натам, мъжът ми обаче има много работа и работи от както сме се върнали от морето. В началото подхождах с разбиране, днес вече му се бях ядосала, то па се изгорих, та се кротнах и си лежа на дивана с компютъра. Детето от време на време дойде да попита за някоя задача, че прави преговор и имам чувството, че нарочно ме пита, колкото да комуникира с мен Crazy

# 155
  • Телиш/Плевен
Лаленце, много ясно си спомням този случай със спасения в река Хъдсън самолет, не се случва всеки ден такава човешка драма с хепиенд. Като се замисля, то си е готов холивудски сюжет и кой друг, ако не Том Ханкс? Брус Уилис остаря, а и е малко несериозен. Joy
Мъжът ти има интересна и отговорна професия.
И аз много обичам самолети. Над нас в Банкя минава трасе, летят ниско и изглеждат големи, много им се кефим.
Hug
Много си обича професията, това му е детската мечта и много се радвам, че я осъществи. Heart Eyes
Дано се оправи бързо мъжът ти! Hug

Даун, благодаря ти, ще му предам, но като го знам, вероятно е наясно с форума - той все се рови за информация, предавания и всякакви такива неща. Hug

blackcat6, дано се оправиш бързо! Hug

# 156
  • Sofia
коте, скорошно възстановяване  Praynig Hug
С мама говорих сега, пита стягаме ли се училище, пък ние-никак,даже...та се засрамих,ама не достатъчно  Whistling.Ни тетрадки,ни раница, ни дрехи...уж на курс по английски да го запиша, не сме отишли да му определят нивото, манту не сме сложили...абе калпазанска работа  Crazy.Ми,омръзна ми все нещо да нареждам, бърза работа, явно нямаме  Mr. Green.
Поне спортът ни върви, ученето не е на дневен ред...нито на никакъв ред  Laughing.
Една приятелка ми се обажда да се уговаряме за кафепитие, ама след 15.09, че щяла да стяга първокласник  Crazy.

# 157
  • София
Ей това им харесвам на горните класове - няма много стягане за първия учебен ден. Само попълвам някои липси и готово. Миналата година се бях поизсилила с тетрадките голям формат и имам още, така че добавих няколко и химикали и е приготвен. Само бележник остана. А и с дрехите е лесно - на никой не му пука за тоалета. Понеже всичко е израстнал - купих нови за училище и нещо от новите се избира за първия учебен ден. После стават всекидневни. Тази година за първи път няма да ходи никой от нас със седмокласника на 15ти. Аз съм с малкия, мъжът ми е освободен от мероприятието поради почти тинейджърската  възраст на детето.

# 158
  • Mediterraneo
Аз съм доволна от организацията на учебния процес тук. автобусът ги взема в 8.30, започват часове в 9. Ако обядват там, автобусът ги връща в 17 часа. Иначе си ги прибирам да ядат вкъщи и си почиват между 12.30 и 15 часа.
Няма униформи в нашето училище( има, но пожелателни). Участваме в някаква програма като банка за учебници, та тази година и това отпадна като разход( миналата година дадохме за голямата около 200 евро за учебници; тази година са й безплатни, а на малката ни отпуснаха 160 евро).
Нямат текущи оценки, правят писмени тестове по предметите след всеки 4-5 урока, нищо сложно, щом като моето неговорещо валенсиано дете се справи повече от чудесно миналата година.

Градът от довечера до неделя вечерта ще е "под обсада"- колоездачната обиколка на Испания ще минава от тук, предстои най- тежкият етап.

# 159
Рая, в чужбина ли ще учи дъщеря ти?
  Не, Ая, работи цяло лято. Много ми липсваше, но поне тя е много доволна, струвало си е. При нас пече, горещо е дори, но водата вече е студена. Не съм аз за септемврийско море, но пък за почивка и разходка е супер

# 160
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Завиждам абсолютно неблагородно на чужди образователни системи, които успяват да образоват децата без да ги тормозят и стресират. Жал ми е за нашите деца, които са едни нещастни деца в това отношение - стоят по цял ден в грозни и вмирисани на маратонки класни стаи, ходят в невъобразими тоалетни (повечето от тях гледат да избегнат това изтезание с обонянието и зрението им, което със сигурност е нещо недобро за децата), учат от учебници, написани на псевдоакадемичен език, скучно и безинтересно до досада, учебници, които дори  тия, дето са ги написали сигурно и те не ги разбират, учат неща, от които поне 50 процента няма да им потрябват никога в живота, носят 13-14 килограмови чанти още в трети-четвърти клас, обядват гадна храна в гадни столове, плуват в 50-годишни лигави, миришещи на хлор и мухъл училищни басейни с изпочупени плочки, обелват си колената на ръбестия уж асфалт, с който е застлана площта за спорт и игри и...Няма да продължавам, въобще не ми се говори дори...
Ако ние си заслужаваме политиците, децата ни не си заслужават училищата, абсолютно невинни са, милите.

# 161
Светалчо, подкрепям те с две ръце. Но искам да добавя и Учителите! Тези с главно "У". На изчезване са. Това още повече затруднява учениците. Ми като не те влече- не работи, нека да не се измъчват- и себе си и децата. Нямат стимул, вдъхновение, а понякога, в случая на синът ми води и до психологочески болки в корема. Няма да забравя как един ден ми каза, че не иска да отива на училище защото много го заболяло коремчето, когато видял как госпожата ударила две деца в класа. Да не говорим за отмъстителните учители. Да, и такива има. Нашата е и от тях. Едно дете завърши с 5, първи клас, защото майка му й потърси сметка защо е ударила дъщеря й.  Ох, и като се сетя, че аз я избрах за наш учител сърцето ми се свива!

# 162
  • Варна
Днес е много хубав ден! Станах вуйна на момченце. Мерките-3,700 на 50.  Grinning
Честит рожден ден на Евил-много любов, здраве, щастие!
Утре се прибирам у дома и ми е още по-развълнуван деня.

За съня-обожавам полунощ-тишината, спокойствието. Тогава е моето време.  Laughing Много ме тормози да ставам рано сутрин, но пия кафе и денят започва.  Grinning Цяло лято ставам рано и съответно си лягам с кокошките. Обикновено ми трябва около седмица да стана от сова-чучулига и обратно.

# 163
Стейси Грей, честито и на теб и на родителите. Simple Smile Жив и здрав да е!

На мен ми е едно минорно и скапано.

За училище не сме се разтревожили особено, по-скоро щерката. По цял ден е пред блока, тичат, играят. Имам да купя малко тетрадки, бележник и лична карта и това е.
Образователната система не мисля да я коментирам, с всяка изминала година става все по-зле.

# 164
  • София
Ох, Светалчо, толкова добре си го написала, че сърцето ми се сви. Така е всичко. Тоалетните са ги оправили напоследък, а и материалната база като цяло, но какво от това, като основното блато става все по-дълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт