Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 192
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Закусва в къщи. За утре , както той им вика" съркали" ( о кръг на аглийски, а иначе бутерка с 3 вида сирена)
Обяд- Ню йорк стейк, зелена салата, картофена слама, грозде, за сос - националното им ядене (кетчуп)
За утре няма чипс (тук го използват навместо хляб), че иначе друго не яде.
В 4 се е прибрал от училище и за междинно ядене ще има таратор.
Вечеря, обещала съм му пилешка супа

# 661
  • Калифорния, САЩ
Закуска вкъщи - топла индийска плоска питка "Парата", намазана с хумос, настърган чедър и босилеково песто + био сок (купен).
Междинна закуска - огромна круша, обелена и нарязана на парчета
Обяд - боб мунг на гъста яхния с много зеленчуци (моркови, лук, чушки); краставица и домат; филийка хляб със семена; 30 грама чедър.

# 662
  • София
Скрит текст:
В термосите - кисело мляко.
За каките фреш, за едната само портокал, за другата портокал, ябълка и морков.
Плод - нарязана ябълка.
Сандвичи по 2,3 или 4 двойни филии на дете с лютеница, купено филе и краставица. Не одобриха домашното ми производство на филе.
Обяд - пиле гювеч и крутони. Гювеча е от хапването вчера, като за едната са само картофи, при другите има и месо. А крутоните са от старият хляб, които направих на крутони, за да не се наложи да се изхвърля. Беше с пълнозърнесто брашно, а моите не са свикнали още да ядат такъв хляб, но на крутони явно нямат против.

Класната на Елена успя отново да ме изненада. Вчера изхвърлила една вафла и сокче на друго дете, защото не можела да се раздели. А останалите три парчета кекс на Елена, ги събрала от нея и двете момиченца, които била почерпила, разделила ги на 26 парчета и заявила, че ако няма за всички и тя да не яде или да го изхвърли. Интересно ми е защо не се опитва ябълката или гроздето или гювеча да раздели, но....

# 663
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Нашата кутия включва:

МЗ - райска ябълка
Обяд - просо със зеленчуци и сирене; черита, краставичка и сирене (домашно козе); сок био дива червена боровинка и ябълка
Междино - червена боровинка и кокос

Класната на Елена ме изумява и вбесява мен... щяхме да си хортуваме двете. Как ще хвърля и преразпределя чужда храна тя!  Twisted Evil
Aila, останал хляб на бърза баница или дори филийка с яйце и сирене и запечена... няма да усетят, че е пълнозърнест или друг...
А и действията ѝ абсотлютно противоречат на абсурдната им декларацията.  ooooh!

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 09:49 от Morena

# 664
  • München, Deutschland
Класната на Елена успя отново да ме изненада. Вчера изхвърлила една вафла и сокче на друго дете, защото не можела да се раздели. А останалите три парчета кекс на Елена, ги събрала от нея и двете момиченца, които била почерпила, разделила ги на 26 парчета и заявила, че ако няма за всички и тя да не яде или да го изхвърли.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Ах, как щеше да ми кипне, ако чуя нещо такова... А попринцип аз тон не повишавам и е много трудно някой да ме изкара от нерви... С това да има за всички и за всички по равно направо...   #Cussing out #Cussing outTired

И за да не е спам:

Обяд вчера: пълнежа от едни пълнени калмари - морски дарове, спанак, бяло сирене, печена чушка, лук, нюрбергска наденичка на колелца. Към това и 3 от малките нюрнбергски наденички. Wink
Обяд днес: пил. филе и броколи с 2 сирена.

# 665
 Aila тази женица не е ли чувала за алергени, и че е забранено споделянето на храна, щото във вафлата или кекса може да има яйце глутен, мляко, ядки, шоколад и т.н. да не изброявам
Все пак ти носиш отговорност за домашната храна, и можеш да я даваш само на твоето дете  Mr. Green Това според БАБХ , все пак
Иначе принципно, предлагам направо да им събира парите от джобните общо и да пазарува за всички  hahaha

# 666
 Aila класната ви не е у ред  #Crazy
Първо всеки родител решава какво ще яде детето му. И ако някой не е пратил нещо, така е решил.
Второ храната с не е със сертификат. Няма как тя да решава кое детето с  каква алергия е.
Нееее..няма какво на теб да ти обяснявам....просто тази жена явно не е за тази работа.

# 667
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Много, много харесах този комплект ... Май ще врънкам ММ довечера да порчва ...

https://www.amazon.de/gp/product/B00729O17K/ref=pd_bxgy_201_img_ … NA7WCJSSY6TBGCGFK

Иначе ... чета и ви се радвам на децата ... Моята: сутрин сандвич - с масло, краставица или сиране, кашкавал или с пастет ... всичко друго отказва ... На обяд: филийка хляб, която връща, но пък си изяжда варено яйце, маслини, кюфте (кебапче, салам тип шпек), краставици, кашкавал, сиране .. това са 6-те неща, които хапва и ги редувам по някакъв начин като слагам 4-ри от тях ... И нещо нездравословно: солети за след обяд, и в кутията за обяд слагам и една суха паста "Балкан" ... Вечер си хапва манджа, но за училище не мога да я накарам да носи ... Надявам се, като й купя от посочения по-горе комплект, да мога поне 2-3 пъти в седмицата да й "пробутам" и готвена храна Simple Smile

# 668
Освен всичко останало, като си представя как се делят с ръце три парчета на 26  в класната стая. Кой знае колко са чисти... Sick

# 669
  • Sofia
Почти безобидн@, хубав комплект, аналогичен ми е на новата икейска кутия, само дето тя няма чанта.

Освен всичко останало, като си представя как се делят с ръце три парчета на 26
То по трохичка трябва да се е паднало на дете... абе невероятна картинка ще да е било... нещо божествена се има явно... Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 12:51 от Morena

# 670
 Аз не по темата..ама...Не знам, но новата икейска кутия, тази черната с нивата, ми се стори от много тънка пластваса на пипане. Мислех да си я взема и се отказах на място.

# 671
  • София
Момичета, кажете приборите къде ги слагате и в какво ги прибирате.
Всеки ден това ми е една от драмите и проблемите. Слагам ги в най-обикновени найлонови пликчета за сандвичи, но не ми допада този вариант. В кутиите няма място, а не искам да се въргалят в чантите, особено след като са яли...

# 672
  • София
Аз не по темата..ама...Не знам, но новата икейска кутия, тази черната с нивата, ми се стори от много тънка пластваса на пипане. Мислех да си я взема и се отказах на място.

Гледам я в нета и ми харесва. Капакът има ли уплътнение - дали ще тече?

# 673
 Ами всичко е много тънко...и стените и капака...многоооооо едно такова китайско изпълнение ми се стори на мен...не знам...

# 674
  • Sofia
Момичета, кажете приборите къде ги слагате и в какво ги прибирате.
Всеки ден това ми е една от драмите и проблемите. Слагам ги в най-обикновени найлонови пликчета за сандвичи, но не ми допада този вариант. В кутиите няма място, а не искам да се въргалят в чантите, особено след като са яли...
Аила, точно така и аз (след употреба пак в пликчето слага приборите моята, та не цапат нищо, но...), и мен също ме дразни този момент. Не съм се замислила сериозно за по-приемлив вариант...  ooooh! Та ако някой даде идея...  Heart Eyes

Новата кутия на Икеа е тънка, да, но пък затова е лека, не като зелените им кутии. Не може да ѝ се разчита, че няма да пропуска, ако стои странично. В нашата чантичка стои на дъното си и нямам проблем с нея - доволна съм.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт