Хотели в Троянския Балкан!!!

• 114 009
  • 590
  •   1
Отговори
# 270
В Чифлика минералната вода извира с висок градус.Била съм в Балкан, директно от тръбите на басейните излиза много гореща вода.Мои познати са били в Чифлика и Дива и също е била гореща водата.За Алфаризорт се учудвам , че е 25 гр, което ме навежда на мисълта, че не е съвсем минерална.
Коментирахме и това там на място. Преди години всички хотели са ползвали минералната вода, а някои от тях като "Фея" дори са се отоплявали с нея. Но цената й вече не е изгодна, вдигната е и доста от собствениците я разреждат.

# 271
Предпочетох Алфаризорт пред Балкан заради терасите в стаите, иначе цената беше еднаква.
Надявам се все пак да не се разочаровам. Ще пиша като се прибера.

# 272
  • София
Никъде в Чифлик басейните не са само с минерална вода, тя е с твърде висока температура. Просто различните хотели разреждат до различни градуси.

# 273
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Малко встрани от темата, но детето ми ходи на плуване в открит басейн целогодишно. Водата я поддържат 27 градуса. Ама какво разбираме нив Варненци от плуване. Simple Smile. Трябва да идем в Троян и околностите да ни отворят очите. Никога няма да забравя една почивка, която ни провалиха в с. Балканец. Юли месец беше толкова студена водата, че детето удържа само 10мин.в басейна,устните и посиняха. А ни уверяваха, че  я затопляли. Показателно беше, че никой не се къпеше в басейна.

# 274
Здравейте и от мен! Идвам с обещания коментар за Алфаризорт, Чифлик.

На първо място да кажа, че водата в топилото въобще не беше топла. Като градуси не мога да посоча, но на моменти си беше направо хладна. Почти през цялото време през деня течеше топлата вода и пак не можеше да се отпуснеш и да кажеш, че е топло. В големия басейн си беше направо студена. Имаше хора, които плуваха, включително и аз, но имаше поне 10 градуса разлика с топилото.
Имаше гости на хотела, които идват за пореден път. Те коментираха, че за първи път водата в големия е толкова студена. При предишните посещения температурата на големия е била колкото сега в топилото, а в самото топило "не се стояло от жега". Доколко е така, не мога да кажа. Факт е, че имаше хора, които са били в съседния Балкан и казаха, че там водата е била 39 градуса.
Имаше хора, които отидоха там и си платиха по 10 лева да ползват басейните.
Сауната и руската сауна работеха след 14ч. Релакс зоната е приятна - с изглед към рекичката, но не се отоплява и е студено.
Друго, което ми направи впечатление - душ има само в спа - то, но не  и  на басейна.

Иначе хотела ми хареса. Беше чисто и топло. Не знам дали е имало реновация скоро, но матраците бяха нови и удобни, дограмата също беше нова. В стаята обаче има влага и то доста. Бяха сложили влагоуловител, който за 3 нощувки почти се напълни. Няколко пъти се събуждах със запушен нос, което при мен се получава именно от наличие на влага. В банята има сешоар, сапунчета и шампоанчета, както и 2 диспенсъра - на мивката и на душа. Има лира, която работеше и благодарение на която халатите изсъхваха. Халати има в стаите, включително и детски.

Ресторанта  като интериор е много приятен. Закуската беше от 8 - 10ч. Имаше мекици, баничка, мюсли, уж плодово кисело мляко, кренвирши, яйца на очи, варени яйца, домати, сирене  или по-точно имитиращ продукт, колбаси 2 - 3 вида, от които само 1 ставаше за ядене, а другия го слагаха на пица и го сервираха за вечеря. За пиене - само чай, кафе и топло мляко. Никакъв сок, никакви плодове.
Вечерята също беше на блок маса, като ресторанта НЕ работи на свободна консумация по време на вечерята. Имаше 3 вида салати всяка вечер: шопска задължително; снежанка /само краставици и имитация на цедено кисело мляко/; катък /само пипер и имитация на цедено кисело мляко/; зелена - с репички или с царевица. От основните имаше няколко вида : нещо като сач с кебапчета, кюфтета, филе, гъбки, морковки, патладжан; паниран хек; пилешко филе със сметана; руло стефани; свинско филе със сос; боб; зеленчукова супа; пържени картофи; пица. Десертите бяха по 2 на вечер : макарони на фурна; кремче; грис; крем брюле. Имаше и в една фруктиерка по 5-6  ябълки и портокали.
За обяд имат меню -давам цени на някои неща: шопска салата 4,50 лева; таратор и супа - 3,50 лева; свинска вратна с гарнитура - 6 лева; 3 кебапчета/кюфтета с гарнитура - 5 лева. Напитки : кафе - 2 лева; продукти на Кока Кола - 2 лева; бира - 2 лева; троянска сливова - 2,50 лева; троянска отлежала - 3,50 лева; айрян 0.500  - 2 лева. Посетихме и механа "Хитър Петър" в с.Бели осъм -  беше приятно и вкусно.
Хотела почти през цялото време беше пълен и на моменти в топилото ставаше пренаселено.
Детски кът има, но не съм сигурна какво точно има там, освен че  чух едно дете да казва, че има Playstation. Открита площадка, люлки, пързалки и т.н. няма. Не видях и да се строи такава.

Честно казано, успяхме да си починем, защото сменихме обстановката и не сме  търсили  недостатъци.
Следващия път ще отидем в Балкан.
Надявам се да не съм ви отегчила.  Който има въпроси, да пита.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 17:43 от djovana2

# 275
  • В.Търново
По принцип хотел Балкан е по-добър от Алфаризорт.

# 276
По принцип хотел Балкан е по-добър от Алфаризорт.
Ами аз не мисля така... Били сме в Балкан ,басейните бяха студени и мръсни,  предпочетохме големия, обществен басейн пред тях в оня момент. На по- късен етап познати се оплакваха от храната и мишки в стаите. Явно всеки хотел си има своите периоди....

# 277
И на мен водата в топилото на Алфарезорт ми беше леко топла, а в басейна направо студена, но за други си бяха гореща и топла съответно.
До предпочитания си е май.

# 278
Алфарезорт имаха последно време проблем с водата, може на това да се е дължало, че ви е било студено в басейна.
Отделно преди време имаше репортаж, че водата за хотелите в с. Чифлик минава първо през водопровода на хотел "Балкан" и един вид от там след това те я разпределят.

# 279
  • София
Здравейте,
Препоръчайте приятен хотел (не държа изобщо на басейн), с място за разходки и леки  преходи на пешеходно разстояние от него  Peace 3ма души сме.

# 280
Здравейте,
Препоръчайте приятен хотел (не държа изобщо на басейн), с място за разходки и леки  преходи на пешеходно разстояние от него  Peace 3ма души сме.
От така описаното препоръчвам Априлци. Ние сме доволни от хотел " Сватовете".

# 281
  • вкъщи
Ние за пръв път решихме да почиваме в този район, досега все на Родопи или Рила сме били. Имаме следните изсиквания -чист хотел, хубаво спа и прилична храна. Има ли такова чудо в Балкана или да търсим другаде?  Мъжете искат и да качват връх Ботев, затова се ориентираме натам. Но като ви чета, сякаш няма хотел без недостатъци..

# 282
Ние за пръв път решихме да почиваме в този район, досега все на Родопи или Рила сме били. Имаме следните изсиквания -чист хотел, хубаво спа и прилична храна. Има ли такова чудо в Балкана или да търсим другаде?  Мъжете искат и да качват връх Ботев, затова се ориентираме натам. Но като ви чета, сякаш няма хотел без недостатъци..
За вр.Ботев трябва да търсите места за спане или към Видима, или към Калофер. За съжаление там няма хубави спа хотели. По скоро има прилични места за спане.Аз лично препоръчвам ''Райски кът" Калофер /Паниците

# 283
 Ако качвате Ботев от Калофер и се спуснете на х.Плевен, варианта за Чифлика е добър. След изкачване на Ботев, топва нето в топлия басейн за мен беше страхотно удоволствие.

# 284
Здравейте
Искам да направя подарък на ММ за рождения му ден, за някой уикенд, края на май или началото на юни, но никога не сме ходили в Троян и околностите, и се чудя къде да запазя. Не съм решила на 100%, че ще точно там, но ми е водещ вариант.
Прочетох темата и се обърках много с Чифлика и всичките му производни хотели, комплекси и къщи.
От прочетеното виждам, че специално в темата най-много се хвалят Фея, Алфаризорт, Дива, Чифлика(но не разбрах комплекс чифлика ли). Страноприенмницата също ми допадна като обстановка, поне от снимките.
За Фея срещнах много противоречиви мнения и най-вече всичките им условия и забрани не са ок за хората.
 Ние ще сме с дете на почти 3г и искам задължително басейнът да е минерален. Да има някакъв детски кът, градинка или нещо такова за него, за да си играе. Тъй като е малко злояд, аз ще му нося храната, ще ми трябва хладилник и някъде да я претоплям после. Не държа на кой знае какви луксове, но поне да е чисто, просторно, заради детето, водата в басейна да е топла. Досега не сме използвали ОИ, но сега ми се иска да има поне закуска и вечеря, за да не се чудим постоянни къде да хапнем нещо. Така като погледнах цените ми се виждат дооста високи за нощувка. Не съм правила конкретно запитване, но обикаляйки сайтовете това забелязах. И изобщо се чудя има ли вариант за около 100-тина лева да излезе нощувка със закуска и вечеря някъде?

Общи условия

Активация на акаунт