Хайде, ЯНУАРЧЕ, покажи колко силно риташ ти - Тема 5

• 66 800
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
И аз се включвам да похваля посочената книга, много е добра!
Болката при кърмене може и да е от къса юздичка на езичето. Имах такъв проблем с второто дете, но в Токуда за 2 Мин му я резнаха и се оправиха нещата. Иначе и за самото бебе е трудно да суче така.

Мен също ме е страх от секцио и изобщо от операции (въпреки че ми правиха преди 2 г.), но не искам пак. Предната бременност по едно време бебето беше седалищно и ревах, че ще ме режат, за щастие се обърна след 2-3 седмици. Тогава докторът ми каза да не чета в нета и да не прилагам методи за обръщане на бебето, защото може да имат кофти последствия.

# 76
  • София
Адичка, двама братя! Две опори, две сили! Ще се закрилят и защитават винаги!!! Heart Eyes

Е, как така някои жени си раждали с напрежение в кръста? Shocked #Crazy

# 77

Е, как така някои жени си раждали с напрежение в кръста? Shocked #Crazy
Ами и аз на това се зачудих 😀 и си викам дано аз така да си родя като му дойде времето 😆 ... явномима жени които ме ги боли като раждат , знам ли  newsm78 ... но ми стана странно нали лъжливите контракции пак са стягане на корема ниско долу без болка , а за болките в кръста че са такива контракции не знаех и ме съм споделяла на доктора за това , но ще му кажа да видим и той какво ще каже  Simple Smile

# 78
  • NE
Наистина има жени при които първо има напрежение в кръста и не усещат кога правят разкритие, но това вече е в 9 месец. Това не означава, че раждат само с това напрежение. По-скоро честите контракции могат да създадат проблеми със задържането, но се следи броя им и честотата им. Повечето АГта се застраховат с магнезий и но шпа. Лично с но шпа ми минаха едни чести контракции в 37 г.с. дето си мислех, че ще ми докарат раждане.

# 79
Да се отчета и аз, бях на ЖК и бебка се развива точно за 21г с, шийката е добре, но плацентата ми е ниско. Има ли и други с такъв проблем , има ли щанс да се вдигне и ако не , какво следва, освен че ще ме следят?

# 80
Аз бях на ЖК в събота, в 24 ГС точно беше, всичко с бебчо е наред, плацентата ми е предна, като до момента освен ниска, я водеха чак и превия. Сега докторката каза, че се е вдигнала малко, като другия месец, ще мери вагинално шийката, за да е точно. Каза, че имам още 3-4 седмици да се вдигне съвсем, така, че имаш още време и не се притеснявай.
Днеска да се похваля по чиста случайност си намерих едни дънки за бременни на Есприт чисто нови за 40 лв., намалени от 160  #Crazy и мисля, че ще се кротна с дрехите за бременни и ще почна да гледам някакви неща и за бебо вече  Laughing От магазина, в който ги взех, ми дадоха някаква книжка, която ако си купя от тях сутиен за кърмене, колан за бременни и още нещо си, накрая ти дават ръчна помпа Медела. Та въпрос към мамите с бебета - тия колани за бременни имат ли смисъл или не?

# 81
  • София
Аз още не мога да разбера дали имам контракции. Има моменти в които се съмнявам, но не съм сигурна.
Мен също ме интересуват коланите за бременни. Има ли някаква полза от тях. Колан за след раждане със сигурност ще взема, но за този се колебая

# 82
На мен ми беше удобен коланът с второто дете, много ми тежеше коремът и ме болеше, докато ходя. Но пък през лятото ме спарваше. Зимата може и да е добре с колан.
Сега нямам и не знам дали ще си взема.

# 83
  • Sofia
Аз бях на ЖК в събота, в 24 ГС точно беше, всичко с бебчо е наред, плацентата ми е предна, като до момента освен ниска, я водеха чак и превия. Сега докторката каза, че се е вдигнала малко, като другия месец, ще мери вагинално шийката, за да е точно. Каза, че имам още 3-4 седмици да се вдигне съвсем, така, че имаш още време и не се притеснявай.
Днеска да се похваля по чиста случайност си намерих едни дънки за бременни на Есприт чисто нови за 40 лв., намалени от 160  #Crazy и мисля, че ще се кротна с дрехите за бременни и ще почна да гледам някакви неща и за бебо вече  Laughing От магазина, в който ги взех, ми дадоха някаква книжка, която ако си купя от тях сутиен за кърмене, колан за бременни и още нещо си, накрая ти дават ръчна помпа Медела. Та въпрос към мамите с бебета - тия колани за бременни имат ли смисъл или не?
Здравейте, бихте ли споделили от кой магазин ги купихте тези дънки? Благодаря

# 84
Здравейте, прекрасни мамита! newsm51 newsm51 newsm51 Искам да съобщя на всички за пловдивската среща, която е на 18.09 в 11часа в Морадо, като срещата е до магазинчето на ул.Авксентий Велевски. Ще бъде прекрасно Simple Smile
Браво щастливка за прекрасната тема  Heart Eyes
И желая на всички по малко болки в кръста!  Wink Wink Wink

# 85
Здравейте и от мен ! Днес бях на преглед установи че шийката ми е леко скъсена изписа ми нош па и магнерот много съм притеснена четох някакви неща за сирклажи и т.н. моля ви ако на някоя от вас се е случвало да пише много съм притеснена каза да ги пия и вече другият месец пак сме на преглед иначе бебка е добре , плацентата ми е отпред вс друго е наред само тази шийка .....

# 86
Теди, колко см. е?

# 87

от притеснение забравих да попитам , притеснявам се защото съм на работа до края на месеца и ме е страх как ще работя тя ми каза че ми трябва повече почивка  ... незнам какво да правя много съм шашната , преди това имам 1 спонтанен аборт януари месец ....... Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

# 88
Момичета, влизам да споделя за мамчетата от Варна и околността, че организираме среща  Wink

Предложенията са за 18.09 неделя или някой ден от седмицата, след 17 часа, за да може да се включат и работещите  Sunglasses

Теди, знам от момичета тук, че си слагат утрогестан вагинално за справяне с проблема и повече почивка  Peace Щом си на работа, гледай да ограничиш максимално вървенето и движенията  Peace

# 89
Tedi, по-малко движения тогава, сведи ги до минимум, също и друсане по транспорт, ако можеш, ако има как с кола да се придвижваш. Не се притеснявай, леко скъсена и много скъсена са различни неща, няма място за притеснение. Пий лекарствата, почивай и лежи, докато си вкъщи. Вчера на доктора на ФМ му се стори бебето ниско и шийката скъсена, а се оказа 3,9 см., което е ок. По принцип те се притесняват ако е под 2, така че споко. Hug

Общи условия

Активация на акаунт