Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 149
  • 525
  •   1
Отговори
# 390
За болницата е много правилна забележката. Да спрем да си играем с думите и подсъзнателните реакции към тях, и да помислим трезво и без обиди:

Та, конкретен въпрос: Интересно ми е какво би правил таткото Людмил ако жена му изпадне в такава ситуация.
Не, не съм популист. "интересно" ми е. Тежко раждане, няма лекари, вкъщи сме или в "секретната долина".

Хайде да помълчим и да чуем един хубав отговор.

azaf ,съжалявам за това дето ти се е случило , никой не твърди , че тоя в болницата са светци , но едно е да те обърка лекар и друго е съзнателно да се подложиш на риск , за да угодиш на свои откачени веруюта . Би ли родила отново у вас ? Аз не бих рискувала , независимо , че сега ще измина 400 км за да родя , понеже спомена за първото ми раждане е кошмарен  , не бих раждала у дома водена от смешни доводи .

Съжалявам, че сте ме разбрали погрешно.
Идеята ми беше точно обратната. Имах предвид същото като теб - в болницата не са светци, не са и безгрешни, но коментирах това, че в непредвидени ситуации могат да помогнат - все пак за това са учили (най-малкото).
Не, не бих родила у нас - НИКОГА (нито сега, нито преди).
Не 400, ами 4000 км. бих изминала, за да съм при лекари (ако ще и най-некадърните да са).
Още повече, че и второто ми раждане не беше песен - преждевременно, в 8-ми месец, близнаци - едното дете - заклещено в таза, а другото седалищно, секцио - задължително (защото 3 дни се мъчеха изобщо да спрат раждането, че шушулките бяха ни напред - ни назад).
Та, ако ще - не смешни, ами и най-сериозните доводи, убеждения, вярвания и т.н., няма да родя вкъщи.  Naughty

# 391
# 392
Та, конкретен въпрос: Интересно ми е какво би правил таткото Людмил ако жена му изпадне в такава ситуация.

Ми и аз откога чакам отговор на този въпрос, но уви... Може и стерилен инстументариум за секцио да е имал приготвен. Sick
Или ако, недай си Боже нещо се случи с майката или бебето сигурно природата така го е решила и трябва да се примирим?? Stop

# 393

Ми и аз откога чакам отговор на този въпрос, но уви... Може и стерилен инстументариум за секцио да е имал приготвен. Sick
Или ако, недай си Боже нещо се случи с майката или бебето сигурно природата така го е решила и трябва да се примирим?? Stop
и шише ракия за естествена анестезия

# 394
  • Ямбол
Хе-хе, обади се, да ти се изсмеят. Не е незаконно - прочети и пак ще си говорим!

Деси правино е написала - аборта в къщи е забранен, а не раждането...
Подготвено раждане с конци и т.н. и без лекар - законно било викаш?
Може би и от Закрила на детето трябва да знаят какво става и как ще се гледа това дете? И дали родителите му са способни да го отглеждат без риск за живота и здравето му?

От къде я взимаш тая злоба (или се самонавиваш и само си драскаш ей така) не мога да рабера. Гледай си там ти твоето детенце и стига си била съдник.
Детенцето е живо и здраво и му пожелавам за напред да е все така.  newsm51
До колкото прочетох ,тук става въпрос не само за желание (щот му кефнало) ами и за финансови причини. Бащата е искал да бъде до бебето и маиката по време на раждане ама нали се сещаш, че искат пари за присъствието. Уговорил е и доктор ама 800 лв. на всеки може да извади веднага не мислиш ли? Също така не е било недогледана бременноста, знаело се е, че няма рискови фактори човека писа, че през 2 седмици са ходили на прегледи и всичко е било наред. Т.е малко или много рисковете са преценени.
Друго също от къде ви дойде на ум на всички тука "изследователки", че майката е "жертва" ? Някои знае ли как са протекли въобще събитията, нещата винаги могат да се стекът по 1000 различни начина.
А това, че обвинявате човека, че е СЕКТАНТ и ПОБЪРКАН и, че е за психиятрията без да сте запознати напълно с фактите е направо безумие?! Просто нямам думи как едно такова прекрасно събитие като раждането на детенце би могло да се нарече "гнусно" грозно и с какви ли не други епитети.
Аз лично не бих родила в къщи поради страхът от болка и т.н, но честно казано не виждам къде ви е на вас работата, че да се бъркате в живота на хората и да злорадствате и да злобеете до такава степен, че на човек да му призлее като ви чете коментарите! До такива теории и възможности за развиване на случея стигнахте и така ги извъртяхте всички думи на човека, че е напълно разбираемо да не желае да отговаря на такива нападки.

# 395
Хайдеее, плочата се завъртя наново. Ще стане като приказка без край.

Защо не заключите темата?
 Peace

# 396
не, не е вярно, той искаше жена му да ражда вкъщи от самото начало, не просто да е до нея.
800лв е поиска лекар, за да му дойс(де на крака у дома

# 397
  • В заешката дупка
Честито! Да ви е живо и здраво бебето!

Грабна вниманеито на всички с тази тема.  Mr. Green

Аз лично смятам, че раждането без присъствието на акушерка и близостта на медицински екип, в готовност да отреагира при нужда, е необоснован риск, при който са заложени здравето и жовота на майката и детето.

# 398

До колкото прочетох ,тук става въпрос не само за желание (щот му кефнало) ами и за финансови причини. Бащата е искал да бъде до бебето и маиката по време на раждане ама нали се сещаш, че искат пари за присъствието. Уговорил е и доктор ама 800 лв. на всеки може да извади веднага не мислиш ли?

Точно щото му е кефнало.
Ако финансовият въпрос беше водещ, щеше да иде в болницата в Горна с направление от джипито и щеше да си роди жената без лев да дадат. Ако толкова искаше да присъства, щеше да намери пари, за да плати. Никъде това не струва 800 лв, присъствието на бащата струва много по-малко.

# 399

До колкото прочетох ,тук става въпрос не само за желание (щот му кефнало) ами и за финансови причини. Бащата е искал да бъде до бебето и маиката по време на раждане ама нали се сещаш, че искат пари за присъствието. Уговорил е и доктор ама 800 лв. на всеки може да извади веднага не мислиш ли?

Точно щото му е кефнало.
Ако финансовият въпрос беше водещ, щеше да иде в болницата в Горна с направление от джипито и щеше да си роди жената без лев да дадат. Ако толкова искаше да присъства, щеше да намери пари, за да плати. Никъде това не струва 800 лв, присъствието на бащата струва много по-малко.

Точно. Peace Въросът обаче не опира до финанси, а до това, че Людмил счита собственото си присъствие за по- важно от това на лекаря. Еваларка! Sick

# 400
Честито бебе и поздравления  bouquet. Раждането в дома е нормална практика в Холандия и се насърчава във Великобритания.Жалко, че в България въпреки негативния опит в родилните домове , хората продължават да се страхуват и да не желаят да бъдат поне по-информирани.

# 401
аетера,
да вземе да отговори на наистина ЕСТЕСТВЕНИЯТ въпрос "а какво прави ако стане беля при раждането". На ТОЗИ въпрос е трябвало да се сети да отговори още на първият си постинг - защото едва ли е първият път когато обсъжда тази тема, и (силно се надявам) преди да вземе решението да раждат без лекари да го е обмислил... Логично, нали?

Така че, хайде да спрем с ругатните и възмущението наистина - или по-скоро да не му даваме с ругатни повод да не отговаря и на почтено зададените въпроси.

Сега да не кажеш че съм злонамерен и прочие.

И друго. "Гледай си там твоето детенце" не се вързва с "чиста дискусия".  Така че и ти се "посвий" малко - особено като юркаш другите да са кротки.

еди.
ПС та, нека се успокоим, и да чуем един прост отговор на простият ми въпрос по-горе: КАКВО ЩЕ ПРАВИ ЛЮДМИЛ ПРИ ТЕЖКО РАЖДАНЕ КОЕТО ЗАПЛАШВА МАЙКАТА И/ИЛИ ДЕТЕТО. Как ще реагира примерно при едно тежко седалищно раждане, при някаква инфекция или дори при тривиална нужда от кислород. Хайде, без обиди, да чуем този отговор. Няма да крия, съмнявам се че го има, но СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПОПИТАМ! Може и да има отговор, който да е различен от нехайство, от религиозна фанатизираност... МОЖЕ! Самите лекари са били приемани доста зле навремето. Но да чуем: какво се прави при тежките раждания сред таз природа, далеч от лекари, далеч от медицината и цивилизацията....

Още един път (ще го повтарям за да не рискувам да размият отговора): аз СЪМ за избор медицинско заведение/раждане вкъщи, твърдо съм "за" раждане в екологично чисти условия. Твърдо съм против отричането на лекарите, което се прави тук, и не само тук, под формата на "раждайте вкъщи". Не ми говорете за това че там или тук е било разрешено раждането вкъщи - това го знам и смятам че е чудесно, и няма нищо ама нищо общо с това, което ме безпокои.

Хе-хе, обади се, да ти се изсмеят. Не е незаконно - прочети и пак ще си говорим!

Деси правино е написала - аборта в къщи е забранен, а не раждането...
Подготвено раждане с конци и т.н. и без лекар - законно било викаш?
Може би и от Закрила на детето трябва да знаят какво става и как ще се гледа това дете? И дали родителите му са способни да го отглеждат без риск за живота и здравето му?

От къде я взимаш тая злоба (или се самонавиваш и само си драскаш ей така) не мога да рабера. Гледай си там ти твоето детенце и стига си била съдник.
Детенцето е живо и здраво и му пожелавам за напред да е все така.  newsm51
До колкото прочетох ,тук става въпрос не само за желание (щот му кефнало) ами и за финансови причини. Бащата е искал да бъде до бебето и маиката по време на раждане ама нали се сещаш, че искат пари за присъствието. Уговорил е и доктор ама 800 лв. на всеки може да извади веднага не мислиш ли? Също така не е било недогледана бременноста, знаело се е, че няма рискови фактори човека писа, че през 2 седмици са ходили на прегледи и всичко е било наред. Т.е малко или много рисковете са преценени.
Друго също от къде ви дойде на ум на всички тука "изследователки", че майката е "жертва" ? Някои знае ли как са протекли въобще събитията, нещата винаги могат да се стекът по 1000 различни начина.
А това, че обвинявате човека, че е СЕКТАНТ и ПОБЪРКАН и, че е за психиятрията без да сте запознати напълно с фактите е направо безумие?! Просто нямам думи как едно такова прекрасно събитие като раждането на детенце би могло да се нарече "гнусно" грозно и с какви ли не други епитети.
Аз лично не бих родила в къщи поради страхът от болка и т.н, но честно казано не виждам къде ви е на вас работата, че да се бъркате в живота на хората и да злорадствате и да злобеете до такава степен, че на човек да му призлее като ви чете коментарите! До такива теории и възможности за развиване на случея стигнахте и така ги извъртяхте всички думи на човека, че е напълно разбираемо да не желае да отговаря на такива нападки.

# 402
Майчето се появи

Последна редакция: чт, 27 апр 2006, 23:48 от Аурелия

# 403
кое майче?
тази тема нали беше заключена?

# 404
  • ГО
Хайде сега, ако има някоя майка от Горна Оряховица да се ослушва тези дни из градчето и да разбере има ли  такъв случай наистина.Че нещо хич не ми се вярва.
Аз аз ама още не съм чула.Утре като изляза ще разпитам.Много ми се ще и да го видя този тати,че и мамата.

Общи условия

Активация на акаунт