Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 224
  • 525
  •   1
Отговори
# 315
Мики- какво е това- чий цитат

# 316
  • планетата Земя
Честито бебче, да Ви е живо и здраво!

Не мога да разбера някои потребители, които искат да вкарат таткото в лудница, задето е той и  жена му са избрали раждане у дома. Все си мисля, че ако жената не е искала в къщи, той по никакъв начин не би могъл да я задържи. Чудя се също кой е конят с капаци...

Разбира се всеки днес предпочита да се застрахова и да отиде в болница, да се довери на лекарите там като специалисти. За съжаление доверието не винаги остава оправдано. Моят личен опит е направо разочароващ. Нито се следяха тоновете на бебето, нито някой ме окуражаваше. След като поисках ВИП зала за раждане и таткото да присъства, ме пратиха на 6-тия етаж да лежа!?!?! без абсолютно никакви обяснения. А аз патицата им се доверявам, нали са лекари! Е, след няколко часа едва ме смъкнаха до родилна зала, щях да родя в коридора! Ами по-добре да си бях родила вкъщи, поне мъжът ми щеше да е до мен и да ме държи за ръката.

И последно, иска ми се потребителите в този форум да бъдат по-толерантни към хората, които мислят различно. Разбира се това няма да стане, но все пак е добро пожелание.

# 317
# 318
1....Горе-долу няма да отговарям. Бих отговорила нещо с точност, но тъй като не съм правила точни калкулации се въздържам.
На другия въпрос - да , свела съм посещенията на лекар до минимум и за двете си деца. И честно казано оттогава почти спряха да боледуват - разчитам на профилактика с природни продукти.  
2...."Абсолютно подкрепям Juliana!
Д-р Мария Недялкова се занимава и с двете ми деца от раждането им и съм много, много доволна, а и те много я обичат.
Но тя не е личен лекар, а педиатър...."

f706.. hahaha
Както всеки може да прочете казвам "до минимум", а не изобщо, но злобата и заяждането ти просто преливат, освен това го обърна на лични задявки

# 319
Ичела съм цялата тема и направо я освинихме. Човека , затова още вчера се отказа да пише в нея вече.

# 320
От клеченето над мивката (т.е. без памперси) - детенцето сега е с ужасна луксация на крачетата и разместване на прешлени

Извинявай, навремето нас като не са ни слагали памперси, та да на сме се повредили? Всички познати лекари са единодушни, че памперсите са ужасно вредни и деца, които са носили памперси трудно свикват да акат и пишкат в гърнето.

# 321
Честито бебче и от мен   bouquet

Да ви е живо и здраво и много радост да носи на мама и тати  Heart Eyes

# 322
Ква съ оФца, напрааооо съм си добитък  ooooh!
Изпуснах най - важното  Mr. Green
Запомнете едно: Така, както природата е устроила тялото ни да спи в легнало положение е предвидила да се облекчаваме в клекнало положение. Нашето тяло е безценен инструмент, резултат от милиони години еволюция. Изчислено е, че в него има потенциал да живее минимум 120 години. А ние едва успяваме да изкараме половината и напускаме този свят болни и грохнали. Уви, човекът изглежда е единственото същество на Земята, което с глупостта си върви
срещу собствената си природа и така си докарва само болести и страдания. А всичко е толкова просто....."   Mr. Green

# 323
И последно, иска ми се потребителите в този форум да бъдат по-толерантни към хората, които мислят различно. Разбира се това няма да стане, но все пак е добро пожелание.

Едно са хората с различно мислене друго са хората които ни пращат за зелен хайвер - никой страничен човек още не е потвърдил тази история - а горна е малък град там всичко бързо се научава! Ще поживеем ще видим!

# 324
Честито бебче, да Ви е живо и здраво!

Не мога да разбера някои потребители, които искат да вкарат таткото в лудница, задето е той и  жена му са избрали раждане у дома. Все си мисля, че ако жената не е искала в къщи, той по никакъв начин не би могъл да я задържи. Чудя се също кой е конят с капаци...

Разбира се всеки днес предпочита да се застрахова и да отиде в болница, да се довери на лекарите там като специалисти. За съжаление доверието не винаги остава оправдано. Моят личен опит е направо разочароващ. Нито се следяха тоновете на бебето, нито някой ме окуражаваше. След като поисках ВИП зала за раждане и таткото да присъства, ме пратиха на 6-тия етаж да лежа!?!?! без абсолютно никакви обяснения. А аз патицата им се доверявам, нали са лекари! Е, след няколко часа едва ме смъкнаха до родилна зала, щях да родя в коридора! Ами по-добре да си бях родила вкъщи, поне мъжът ми щеше да е до мен и да ме държи за ръката.

Отново пояснявам за неразбралите-възроптаваме срещу това,че "лудият татко" е избрал ненормалният начин за раждане у дома.Срещу това се въздигнаха всички.А,не против самото раждане в къщи с лекарско наблюдение.Има много мами,които подкрепят това решение.Ненормалното тука е,че няма никакво съответствие в мислите и желанията на татето-и обясненията са му меко казано "ненормални".От всякъде лъха лудост и само трябва да благодарят на Бога,че всичко е приключило успешно.

# 325
От клеченето над мивката (т.е. без памперси) - детенцето сега е с ужасна луксация на крачетата и разместване на прешлени

Извинявай, навремето нас като не са ни слагали памперси, та да на сме се повредили? Всички познати лекари са единодушни, че памперсите са ужасно вредни и деца, които са носили памперси трудно свикват да акат и пишкат в гърнето.

Не говоря за това дали памперсите са вредни или полезни, но всеки що-годе нормален човек ще се сети, че не е нормално бебе на 3-4 дни да се държи клекнало над мивката, а на 4 мес., когато още не може дори да си държи главата като хората, да седи на гърне, докато майка му го придържа с крак и готви.
Хайде, ти си слагай новородените деца на гърнето, аз дете, което още не може да си стои на д-то, няма насила да уча да си пуска водата в тоалетната  Naughty.
И на мен майка ми навремето не ми е слагала памперси, ама поне ми е слагала пелени, а не ме е извела отродилното да клеча в храстите в парка, че така е по-естествено.
Извинявай, ама аз не виждам разлика дали детето ака в памперс или в пелени - освен тази, че едното го хвърляш, а другото го переш, изваряваш, гладиш и т.н. до припадък. Детето и от пелени може да не се научи, а и не съм чула за здраво и право дете, което да ходи с памперси и на училище!!!

Последна редакция: пт, 21 апр 2006, 13:34 от azaf

# 326
  • Sofia
Някой ще изведе ли детето си в този вид навън?

# 327
Ичела съм цялата тема и направо я освинихме. Човека , затова още вчера се отказа да пише в нея вече.
Човека не се отказа да пише , а се надявам ,че отиде да почерпи приятелите си , а сега вероятно е в болницата.  При родилката и детето, не в изтрезвителното:)
Никой не отрича правото на жената да роди в къщи,на полето или там ,където и харесва. Аз лично ,а и повечето момичета тук са против против експеримента им без лекарски контрол
Нарочно удебелявам словосъчетанието, за да не остана отново неразбрана.
Ама какво ли си говоря,след като съм сигурна ,че защитничките на това "геройско" занемаряване и незачитане на чуждия живот и здраве не разбират защо реагираме така на темата.

# 328
Отново пояснявам за неразбралите-възроптаваме срещу това,че "лудият татко" е избрал ненормалният начин за раждане у дома.Срещу това се въздигнаха всички.А,не против самото раждане в къщи с лекарско наблюдение.Има много мами,които подкрепят това решение.Ненормалното тука е,че няма никакво съответствие в мислите и желанията на татето-и обясненията са му меко казано "ненормални".От всякъде лъха лудост и само трябва да благодарят на Бога,че всичко е приключило успешно.

Като определяш някого за луд, ти самата имаш ли диплома за психиатър? Как си позволявате да обявявате някого за луд ей така, дистанционно? Ми аз като чета колко глупости са изписани само в тая тема, то един голям процент от участниците направо са за психиатрията -  и то тези, на които мнението им е различно от моето, естествено  Mr. Green.

Спрете се малко! Не можете да обявявате някого за луд, сектант, безотговорен и т.н., защото мисли и постъпва различно от общоприетото. Не можете да се подигравате така с преживяванията, вярванията, радостта на хората от новороденото им дете. Адски е грозно.

И накрая: не, аз не бих родила у дома, първо защото в България няма условия за това (не е разрешено мед. лица да присъстват на домашно - противзаконно е; ако нещо се случи все пак, няма да дойдат веднага, или ще ти се подиграват в болницата, че си пробвал сам и няма да ти помогнат адекватно - знам ли), и второ, защото имам вече едно гадно секцио и следваща бременоост би била рискова, да не говорим за всички усложнения, които произтичат от секциото. Но не виждам нищо осъдително в това, че някой е решил да го направи, нито пък в това, че е пожелал да го сподели. Уважавайте избора на другите, отворете си  очите, мерете си приказките!

# 329
Хубаво е да се трият постинги, ама защо избирателно ?

Общи условия

Активация на акаунт