Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 193
  • 525
  •   1
Отговори
# 345

Цитат
Аз също съм чувала за родени бебета извън болници.Но в този случай всичко е било умишлено решено да стане по този начин-дори и без медицинско лице наоколо.Преди няколко дена по новините даваха едно момиче,което родило в кола на път за болницата.И съответно отишла с бебе наръце.Това го приемам-случило се е.Няма да го спре бебето да излиза.Но историята която Людмил разказва ми изглежда доста рисковано начало да се даде един човешки живот.
Дайте да видим фактите -- в природата животните раждат от има-няма 6-7 милиона години без болници (някой тук каза за кучета  Joy) Един овчар ще ви каже, че при десетки раждания всяка година смъртните случаи са много редки и то защото майките нямат мляко или животните са увредени от радиация (наскоро така измряха козите, след като рязаха ракетите). С какво по-различна е една жена? Майка ми е родена у дома. В болници се ражда от няма и 100 години. А преди? С акушерка. Без цезарово, без епидурал. И човешкият род е съществувал. Ама имало статистики че смъртността била по-голяма без болниците... Aми и аз ще ви покажа статистики:

Статистика за ражданията от 1958 до 1970 в Англия
Място на раждане    Детска смъртност
(на 1000 раждания)
Година:    1958    1970
В болница                           50.1    27.8
Асистирано от лекарски екипу дома   20.3    6.1
Неасистирано домашно раждане        19.8    4.3

След това си признавам не съм толерантна.Имам се за по-различна от овца.

Последна редакция: чт, 27 апр 2006, 19:46 от manel

# 346
Всъщност до последно имахме обещанието на един лекар. В деня преди раждането ни поиска 800 лв. и го отпратихме. Така остана един избор... мен ако питаш, по-гнусно нещо от това няма, да правиш бизнес с безпомощността на родилката...
Абе ти съвсем се гъбаркаш с нас.
Никой нормален доктор няма да се съгласи да изражда жена ти вкъщи, дори срещу 3 х 800 лв.
Защото е незаконно и ако се обърка нещо, познай какво става с него.
Не е едно и също да си корумпиран на работното си място /което също противоречи със закона, разбира се Wink/ и това буквално да участваш в  подобно престъпление, като дом.раждане /не защото дом.раждане е лудост, а защото в Б-я е няма условия за това и последствията могат да бъдат фатални/... вообще не е едно и също...

Последна редакция: пт, 21 апр 2006, 14:52 от stella

# 347
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Честит ви син! Да е жив и здрав и много да ви радва!
 Честно казано и аз бих родила в къщи, но не и без присъствието на лекар. Без такъв ми се струва доста безотговорно независимо какво, колко и от къде си чел.  

# 348
  • У дома, при моето семейство
Честито бебче,да ви е живо и здраво.  newsm51
Браво за смелоста Ви.

# 349
Честито бебче,да ви е живо и здраво.  newsm51
Браво за смелоста Ви.
Айде пак #Crazy

# 350
Никой нормален доктор няма да се съгласи да изражда жена ти вкъщи, дори срещу 3 х 800 лв.
Защото е незаконно

Незаконно е да прави аборт в домашни условия, не е незаконно да присъства на раждане. Казвам присъства, защото това е била идеята - да стои и чака да се роди бебето, като презастраховка.

Браво на родителите, много добре сте се справили! Да ви е жив и здрав сина, да ви радва и вие да му се радвате много много години  bouquet

# 351
Аз пък да питам Людмил от къде пише от Горна Оряховица или от някъде другаде ?

# 352
Д а ви е живо и здраво бебето !Много смела постъпка !  bouquet  bouquet  bouquet

# 353
Аз пък да питам Людмил от къде пише от Горна Оряховица или от някъде другаде ?
Аз пък ми се ще да го питам що не ходи някъде да се черпи ,ами снощи се е забил тука във форума и пише с непознати вместо да ходи да се черпи с приятели  newsm78

# 354
Защото е незаконно
Незаконно е да прави аборт в домашни условия, не е незаконно да присъства на раждане. Казвам присъства, защото това е била идеята - да стои и чака да се роди бебето, като презастраховка.
То страничен наблюдател и аз мога да бъда.
А ако се наложи намесата му? И ако няма условия, при усложнения, да реагира адекватно?
Ако най-малкото пак се стигне до болница?
В България си е незаконно! И при това условие е чиста лудост да се съгласиш да присъстваш на раждане вкъщи, дори срещу 800 лв.

# 355
Людмил заряза темата и няма да се включи вече!

И как ще се включи, като на елементарни въпроси няма смелост да отговори, да не говорим, че си противоречи..и то доста!!!

п.п. Мисля, че темата се изчерпа, че и дори смени посоката си!!! Peace

# 356
Mama07- Като развален грамофон си- хайде стига!
 Не разбирам какъв е чак толкова проблема, дето сте се затръшкали- ами така са решили, така са родили. И това за хора, дето все рипат, че другите са нетолерантни към тях. Всеки гледа от собствената си камбанария- ненормалното за едни е нормално за други. Мен например преди време ме потресе изказването на една мам тук, във форума, която по принцип много харесвам, че секциото е цивилизованият начин да родиш. Нищо против секциото нямам, нито като животоспасяваща операция, нито като избор на майката. Ама да твърдиш, че е цивилизовано, все едно тия, дето сме раждали нормално сме някакви изпаднали простакели е меко казано обидно. А да смяташ, че операция, извършена от човек е по-сигурна от естествения процес, осъвършенстван от природата милиарди години е смешно. Давам това като пример- за мен и двата случая са въпрос на личен избор- това че АЗ не бих го направила(нито секцио по желание, нито раждането без медицинско лице до себе си) не означава, че трябва да соча с пръст и да пращам в лудницата хората, които така са избрали да родят.

# 357
гУлЕм идиот  #Crazy #Crazy #Crazy
да е живо и здраво детето и Господ да го пази от такива родители  Shocked

да са живи и здрави акушерката и лекаря, дето ме израждаха - следващия път (дано) пак при тях ще отида  Grinning

# 358
  • В сърцето на любимите мъже!
Е това вече ме уби!

Абе хора, вие нямате ли си работа. Прокуратурата ще ми сезира - абе гледай си в твоята паница и остави всеки да си живее както намери за добре!

То бива, бива злоба и предразсъдъци, ама това вече на нищо не прилича!

Човекът споделя - а те ще го изядат. Никой не ви кара да одобрявате, да следвате пример или нещо такова, ама това вече е ... май на вас нещо ви липсва, а не на него!

# 359
Не трябва ли да се сигнализира в Прокуратурата  - Велико търново за този случай. Знаем кога и къде е станало раждането, в болницата знаят, че детето е родено в къщи, ама не знаят, че нарочно. това си е жив УМИСЪЛ Twisted Evil.

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт