Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 213
  • 525
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Цитат
Аз също съм чувала за родени бебета извън болници.Но в този случай всичко е било умишлено решено да стане по този начин-дори и без медицинско лице наоколо.Преди няколко дена по новините даваха едно момиче,което родило в кола на път за болницата.И съответно отишла с бебе наръце.Това го приемам-случило се е.Няма да го спре бебето да излиза.Но историята която Людмил разказва ми изглежда доста рисковано начало да се даде един човешки живот.
Дайте да видим фактите -- в природата животните раждат от има-няма 6-7 милиона години без болници (някой тук каза за кучета  Joy) Един овчар ще ви каже, че при десетки раждания всяка година смъртните случаи са много редки и то защото майките нямат мляко или животните са увредени от радиация (наскоро така измряха козите, след като рязаха ракетите). С какво по-различна е една жена? Майка ми е родена у дома. В болници се ражда от няма и 100 години. А преди? С акушерка. Без цезарово, без епидурал. И човешкият род е съществувал. Ама имало статистики че смъртността била по-голяма без болниците... Aми и аз ще ви покажа статистики:

Статистика за ражданията от 1958 до 1970 в Англия
Място на раждане    Детска смъртност
(на 1000 раждания)
Година:    1958    1970
В болница                           50.1    27.8
Асистирано от лекарски екипу дома   20.3    6.1
Неасистирано домашно раждане        19.8    4.3

# 122
Мартина- точно какъв случая от новините, ако искаш, ще ти го напиша на лични.
Людмиле- как след 30 мин сте вързали пъпната връв Shocked, това не знам къде може да сте го прочели.
А като сте толкоз ербап- що не си я остави жената вкъщи.
Значи каквото и да пишеш- и профилактиките са ви направени, все пак.
Пиши Simple Smile

# 123
Ох,чета,чета и все не ми става ясно.Уж сте се готвили за раждане в къщи прилагайки ЕС,подготвили сте хирургични материали,които не е било ясно кой ще използва а пък после-нямаше друг избор-подаде се рошава глава.Да разбирам ли,че ако не бяха изтекли водите на жена ти щеше да я заведеш в родилния дом.Много си противоречиш Людмиле. Thinking

# 124
Супер! Хубава новина! Честито!  bouquet

И аз самата, ако можех да избирам, или ако раждах сега, бих направила всичко възможно раждането да се случи у дома...

В болниците е просто една касапница...

Респект на всеотдайния татко... Grinning

# 125
Само една дума ми идва в главата когато чета този постинг. ЛУДОСТ  Shocked Shocked Shocked
Живеем в 21 век, медицината напредва със светлинна скорост, а някои хора рискуват живота на жена си и на детето си по такъв начин. Нямам думи направо.
Всеки има право на избор.Тук (в САЩ) се практикува раждане у дома НО с помощта на лице, което има медицински познания и има готовност да реагира при усложниения.
Людмил, незнам откъде сте имали тази смелост с жена ви... Или може би ти имаш медицинско образование???? Малко се съмнявам, четейки това което си писал.
Бебето ви е много сладко, живо и здраво да е и Господ да го пази.

# 126
Дайте да видим фактите -- в природата животните раждат от има-няма 6-7 милиона години без болници (някой тук каза за кучета  Joy) Един овчар ще ви каже, че при десетки раждания всяка година смъртните случаи са много редки и то защото майките нямат мляко или животните са увредени от радиация (наскоро така измряха козите, след като рязаха ракетите). С какво по-различна е една жена?

smile3556
Браво, женати как ли ще се чувства като разбере , че я сравняваш с овца. Много интересни доводи вадиш, и статистики от миналия век. Странна птица.
Не бързай да отговаряш, аз съм търпелива още си чакам отговора от Дядо Мраз на писмото , което му пратих в прекрасен зимен ден през1986г.

# 127
Да ви е живо и здраво детенцето ! Просто нямам думи, освен една която ми се върти в главата, но няма да я напиша ! Людмиле, на каква музика роди жена ти ?

# 128
Shocked Shocked ShockedНаправо ме изумихте.Раждане в къщи е чудесна идея , но без лекар смятам ,че е лудост.Абе човек какво щеще да правиш ако беше възникнал някакъв проблем?Наистина сте късметлии.Да ви е жижо и здраво детенцето и много да ви радва.
Абе да ти кажа, вече махнах тази сричка "АКО" от речника ми. Поемаш си риска и това е. Аз осъзнавам, че всеки ден може да ми е последен в живота. Ами аз рискувам всеки ден, като карам на път за работа -- кой гарантира, за шофьора отсреща, че няма да изпусне за миг волана и да се натресе в мен? Всяка седмица загиват така хора, много повече от родилките. И никой, ама абсолютно никой на тази земя не може да ти гарантира, че днес не е последният ти ден... Въпрос на избор...
И направо не проумявам как ти хрумна да сравняваш раждането с шофирането до работа #Cussing out

# 129
Людмиле, предполагам че си достатъчно интелигентен за да се разстърсиш и да разбереш точно как е вправена въпросната статистика Tired Аз като човек, който малко от малко се е занимавам с подобно нещо мога да те светна точно къде е ключа от бараката и защо е изкривена.

# 130
Прощавай за отговора, Людмиле, ама нещо цялата тази история ми се струва ненормална. То по твоята логика сигурно в каменната ера трябва да се върнем - там сигурно животът ни е бил много природосъобразен (като не сме се различавали още много от маймуните).
Напоследък Дарвиновата теория за произхода на човека е тема на непрекъснати дискусии. Май се оказва ,че не човека е произлязъл от маймуната ,а маймуната от човека. Аз всъщност още в училище имах подобни съмнения, но не смееех да ги споделя от страх да не намаля общия си бал:)
Радвам се,че все пак в крайна сметка се оказва ,че и майката и детенцето са прегледани от лекар и са под лекарски контрол. А в болницата е напълно нормално да ви гледат като престъпници ,защото до известна степен сте. Играли сте си със здравето и живота  на едно дете, опитвайки се да докажете ,че можете да направите нещо ,което се прави от всяка крава ,примерно. Извинявай за сравнението, не  е обидно. Просто в неотговорната ви постъпка няма нищо ,което да ме кара да се възхищавам. Ако моя съпруг ме накара да раждам така, бих го зарязала моментално. Или за компенсация бих искала да си направи няколко манипулации при зъболекаря без упойка. Не мога да подложа на болка и страх някой когото обичам. И да рискувам здравето и живота му. 

# 131
  • София
Честито бебче - много е сладък - пу пу пу. Аз няма друго какво да кажа - написали са го преди мен, но ви желая късмет и дано расте весело и здраво дете !!!

# 132
Е,4естит ти син и от мен.Да ви е жив и здрав  и много да ви радва.
Ама и нещо неудомявам 4етейки вси4ко изписано по нагоре?!?! Thinking
КАк няма да усети,4е са и изтекли водите?!?!Добре,да го приемем,ама и контракции ли не имала?!?
А доколкото разбрах това е и първо раждане,та хоп да изко4и направо "рошавата главичка",за разлика от мацката от новините на която и е второ....
А и снимката с плацентата,абе много 4исти 4аршафите,как няма капка кръв по тях?!?
НЯмам нищо против раждането в къщи,ама и без медицински персонал...хм  newsm78

# 133
Людмиле , моля те пусни сайта от който може да се изтегли филмчето за домашно раждане на близнаци, че аз не мога да го намеря. Мисля че това малко ще поуспокои духовете.

# 134
Честит ви син! Да е жив и здрав! Невероятно сладко бебче е!
Много сте смели и двамата с жена ти. Според мен няма нищо нередно в раждането у дома, ако няма усложнения и в присъствието на акушерка (или обучен за това човек), разбира се. Интересно ми е как се чуствахте, не се ли притеснявахте, че може да се получи някакво усложнение, при което не може да се реагира адекватно в домашна обстановка?!
Честно казано след един месец четене, разговори и т. н. си станах акушер-задочник. Схемата за бързо реагиране до родилното я отработихме и дори намерихме доктор, който да дойде да наглежда раждането. Но доктора поиска колкото за холивудска звезда (пък жена ми си е обикновена). Говорил съм с няколко човека, които са раждали у дома, те ни разказа подробно, гледахме 2 филма. Не си мислете, че сме някакви откачени сектанти или каквото е там, които ей така решават да рискуват детето си (първото дете за мен и то син!)

Всичко е въпрос на равносметка. Какво печелиш и какво губиш. При нас ползата от домашното неасистирано раждане бе по-голяма.

• Първо -- жената иска да роди в поза в която й е удобно.
  • Второ -- жената иска сама да решава кога да напъва, кога да почива и ако ще да си ражда 15 часа, да крещи колкото си иска (ако чувства нужда). Мисля, че при нея стана без разкъсвания именно защото процеса вървеше бавно и естествено.
  • Трето -- искаме плацентата да не се дава на други хора
  • Четвърто -- ние споделяме виждането, че пъпната връв трябва да се среже, след като спре да пулсира. Докато плацентата захранва новороденото с ценни вещества връзката помежду им не трябва да се прекъсва.
  • Пето -- жената се чувства много по-сигурна, уверена и спокойна, когато съм до нея, държа ръцете й и заедно изживяваме процеса на раждането
  • Шесто -- в познатата домашна обстановка жената се чувства по-спокойна и защитена.

Общи условия

Активация на акаунт