Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 228
  • 525
  •   1
Отговори
# 135
Людмиле , моля те пусни сайта от който може да се изтегли филмчето за домашно раждане на близнаци, че аз не мога да го намеря. Мисля че това малко ще поуспокои духовете.
http://www.archive.org/details/Homebirth

# 136
Поздравления за успешното раждане! Убедена съм, че всичко е протекло по най-добрия възможен начин за трима ви и че жена ти и бебето се чувстват далеч по-добре от мен и моето след едно супер гадно секцио, което сигурно щеше да ни се размине, ако можех да раждам в по-близки до естествените условия.

Имам колежка от СУ, която след като е изчела много неща от интернет, е родила в къщи (почти е насилила мъжа си да присъства - "заплашила" го е, че иначе ще ражда сама). Като ми описа колко спокойно и лесно  еминало всичко, искрено й завидях, честно ви казвам.

Наскоро бях в Англия и гостувах на семейство, което очаква дете и се готвят да раждат в къщи - там акушерките ти дават инструкции, материали, надуваема топка и др.  Там акушерка присъства на раждането, ако я повикаш, но никой не би те разпънал на кръст, ако родиш без медицинска помощ. А и при усложнения болницата е наблизо - за 10 мин. може да стигнеш до операционна, ако се наложи, какво толкова. Но статистиката сочи, че при подобни раждания много по-рядко се налага оперативна намеса.

Вчера четох една статия на сайта на бг-мамма, в който се казваше, че раждания, водени от акушерка, много по-рядко завършват оперативно, отколкото ако ги води лекар. Това да ви говори нещо? Предполагам, че още по-рядко става това при раждания в къщи.

Момичета, ужасни неща сте написали. Как може снимката на току що родено и сладко спящо бебе да е гадна? Или плацентата, в която до скоро е било увито, е гадна? Гадни са доста от публикуваните реакции и коментари. Людмил споделя нещо толкова съкровено с нас, а ние го нападаме и искаме обяснения, доказателства, после пък го караме да свали тези доказателства, че ни станало гадно.

И да уточня: не знам каква религия изповядва Людмил и със сигурност не съм от неговата "секта" (много е лесно да обявиш всяко различно виждане за секта, а?), но разбирам какво са направили и защо са го направили с жена му (за която впрочем това не е първо раждане, така че тя е знаела какво я чака). И смятам, че колкото и да не споделяме техните убеждения, трябва да уважим техния избор.

# 137
Е,4естит ти син и от мен.Да ви е жив и здрав  и много да ви радва.
Ама и нещо неудомявам 4етейки вси4ко изписано по нагоре?!?! Thinking
КАк няма да усети,4е са и изтекли водите?!?!Добре,да го приемем,ама и контракции ли не имала?!?
Охоо, имаше и още как, но те започнаха след като са изтекли водите а тя не е усетила този момент, защото ходеше много често до тоалетната.

Цитат
А доколкото разбрах това е и първо раждане,та хоп да изко4и направо "рошавата главичка",за разлика от мацката от новините на която и е второ....
Не, това й е второ, но първото е минало като на сън, с упойки и прочие, тя нищо не е разбрала.

Цитат
А и снимката с плацентата,абе много 4исти 4аршафите,как няма капка кръв по тях?!?
НЯмам нищо против раждането в къщи,ама и без медицински персонал...хм  newsm78
В този момент се перяха... За медицинският персонал ви казах -- в последният момент доктора се предаде на алчността си, поиска 800 лв. за да дойде у нас.

# 138
честит ви син и от мен!  bouquet
Божеее, прочетох всичко, ама нещо хич не ми го побира главата ThinkingА и тая снимка с плацентата направо ме разби.

# 139
Людмиле, първо или второ раждане последно?

# 140
  • София
emem , не знам какво очакваш да напиша, след като ми стана лошо от снимката и повърнах Sick, да я гледам за да си тренирам нервите ли?
Нямам нищо против да пусне снимки, но като линк, както направи след като го помолих, нямаше нужда на всяко отваряне на темата да ми става лошо.
Не всички възприемаме нещата така, както други, аз съм раждала, но никой не ми е показвал плаценти и подобни гадости.

# 141
Ох,чета,чета и все не ми става ясно.Уж сте се готвили за раждане в къщи прилагайки ЕС,подготвили сте хирургични материали,които не е било ясно кой ще използва а пък после-нямаше друг избор-подаде се рошава глава.Да разбирам ли,че ако не бяха изтекли водите на жена ти щеше да я заведеш в родилния дом.Много си противоречиш Людмиле. Thinking
Ние бяхме се приготвили за двата варианта, да не мислиш, че е толкова просто, никога не съм асистирал. Жената казва -- не са изтекли водите, аз си мисля, че чак като изтекат започва раждането (и е време да се ходи в ролния дом, ако тя не може да се справи у дома), по едно време тя каза -- "ЧУВСТВАМ ГЛАВАТА МУ". И наистина се виждаше вече, контракциите спряха, тя се панира, започна да вика -- "ЗАСЕДНА БЕБЕТО!", аз казвам -- "не може да заседне, просто напъни". И след 2-3 напъна бебето излезе.

# 142
Супер! Хубава новина! Честито!  bouquet

И аз самата, ако можех да избирам, или ако раждах сега, бих направила всичко възможно раждането да се случи у дома...

В болниците е просто една касапница...

Респект на всеотдайния татко... Grinning
Grinning

# 143
Страхотно!
Браво за подкрепата и смелостта. Значи все пак има момент на страх.

# 144
  • Бургас
Честито Ви бебче.Бъдете живи и здрави и се обичайте.

# 145
# 146
Момичета, ужасни неща сте написали. Как може снимката на току що родено и сладко спящо бебе да е гадна? Или плацентата, в която до скоро е било увито, е гадна?

Това и аз не можах да го разбера. Не ми стана гадно от снимката. Даже ми се прииска да погаля спящото бебче Embarassed

Между другото аз също бях останала страшно изненадана, когато моя доктор ми обясняваше за домашните раждания в Холандия. После установих, че на доста места го практикуват.

Аз не бих посмяла да раждам в къщи, но се постарах да си намеря доктор, който се стремеше нещата да протичат максимално естествено. Намесиха се чак когато се появи впроблем с плацентата. През останалото време ме оставиха да се разхождам, клякам , ставам, викам, пея и каквото в момента ми хрумне. Раждах в МД и дори не бях във ВИП-а Grinning

# 147
Живеем в 21 век, медицината напредва със светлинна скорост, а някои хора рискуват живота на жена си и на детето си по такъв начин. Нямам думи направо.
Малко съм несъгласен. Със светлинна скорост растат банковите сметки на фармацевтичните компании и на раковите фондации  Party
Но ако медицината имаше толкова успехи, защо днес имаме 100 пъти повече болести от времето на бабините лекове?

# 148
  • София
На мене ми е мъчно за детето с такива родители... Cry
Как е възможно в 21 век да има толкова безрасъдни хора... ooooh!
Тук става въпрос за човешки живот....
...............нямам думи...........

# 149
Момичета, ужасни неща сте написали. Как може снимката на току що родено и сладко спящо бебе да е гадна? Или плацентата, в която до скоро е било увито, е гадна?

Това и аз не можах да го разбера. Не ми стана гадно от снимката. Даже ми се прииска да погаля спящото бебче Embarassed

Между другото аз също бях останала страшно изненадана, когато моя доктор ми обясняваше за домашните раждания в Холандия. После установих, че на доста места го практикуват.

Аз не бих посмяла да раждам в къщи, но се постарах да си намеря доктор, който се стремеше нещата да протичат максимално естествено. Намесиха се чак когато се появи впроблем с плацентата. През останалото време ме оставиха да се разхождам, клякам , ставам, викам, пея и каквото в момента ми хрумне. Раждах в МД и дори не бях във ВИП-а Grinning

Радвам се за теб! При нас стоеше малко и финансово въпроса -- не можем да си позволим 800 лв. за доктор.

Общи условия

Активация на акаунт