Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 267
  • 525
  •   1
Отговори
# 150
Доктора не ми е искал пари. Аз му дадох 200 лв, защото го вдигнах в 5 часа сутринта в почивен ден и защото през цялата бременост му се качвах на главата с моите страхове. Не ми ги отказа, но ако не му бях дала нямаше да направи проблем.
Живеем в 21 век, медицината напредва със светлинна скорост, а някои хора рискуват живота на жена си и на детето си по такъв начин. Нямам думи направо.
Малко съм несъгласен. Със светлинна скорост растат банковите сметки на фармацевтичните компании и на раковите фондации  Party
Но ако медицината имаше толкова успехи, защо днес имаме 100 пъти повече болести от времето на бабините лекове?

Болести е имало и по времето на баба ми, само че тогава никой не ги е знаел. Сега просто са им дали имена.

# 151
Страхотно!
Браво за подкрепата и смелостта. Значи все пак има момент на страх.
Има го, винаги го има, но не трябва да му се отдаваме. Друг е въпросът колко здраво споява любовта между двама едно такова съвместно раждане. От днес се чувствам като в мига в който видях жена ми за първи път. Тя също.

# 152
  • София
Честит Ви син!  bouquet
Малиииии,абе хора много сте смели!И аз имам един-два въпроса към теб.Защо след като преди години бабите ни са раждали по нивите и домовете си все пак са измислили болниците?И защо от 10 родени бебета оцелявали половината?
Според мен риска не е оправдан  Naughty

# 153
Доктора не ми е искал пари. Аз му дадох 200 лв, защото го вдигнах в 5 часа сутринта в почивен ден и защото през цялата бременост му се качвах на главата с моите страхове. Не ми ги отказа, но ако не му бях дала нямаше да направи проблем.
Живеем в 21 век, медицината напредва със светлинна скорост, а някои хора рискуват живота на жена си и на детето си по такъв начин. Нямам думи направо.
Малко съм несъгласен. Със светлинна скорост растат банковите сметки на фармацевтичните компании и на раковите фондации  Party
Но ако медицината имаше толкова успехи, защо днес имаме 100 пъти повече болести от времето на бабините лекове?

Болести е имало и по времето на баба ми, само че тогава никой не ги е знаел. Сега просто са им дали имена.
Има болести, като глаукома, апендисит и сърдечни заболявания, които не са съществували тогава. А и хората не са били толкова прости да боледуват ей така от безименни болести  Laughing

# 154

Има болести, като глаукома, апендисит и сърдечни заболявания, които не са съществували тогава. А и хората не са били толкова прости да боледуват ей така от безименни болести  Laughing

Не се излагай. Разбира се че ги е имало и тогава. Това че не са разбирали точната причина, поради която Едикойси умира, не означава че такова нещо не е съществувало. Те не са били прости, но и не са били наясно с причината, а само със следствието.

# 155
Честит Ви син!  bouquet
Малиииии,абе хора много сте смели!И аз имам един-два въпроса към теб.Защо след като преди години бабите ни са раждали по нивите и домовете си все пак са измислили болниците?И защо от 10 родени бебета оцелявали половината?
Болниците са като застрахователните компании, в името се крие и причината за съществуването им. ЗА-СТРАХоване. БОЛНИца.

# 156

Не се излагай. Разбира се че ги е имало и тогава. Това че не са разбирали точната причина, поради която Едикойси умира, не означава че такова нещо не е съществувало.
Ако искаш да знаеш Египтяните са били толкова напред с материала, че само можем да се удивляваме. Не само са знаели идеално устройството на човешкото тяло и са правели изкуствени протези и пломби но и са имали учебници и книги. От които днес знаем, че са боледували от много по-малко болести.

# 157
  • София
Ще ми кажеш ли с каква цел пусна темата???С цел да призовеш още хора да направят същата безотговорна постъпка у тях?Или  с  цел хвалба?

# 158
Честит Ви син!  bouquet
Днес по пътищата загиват 30 пъти повече хора, отколкото преди 200 години. Защо не престанеш да ползваш автомобил?

# 159
Ще ми кажеш ли с каква цел пусна темата???С цел да призовеш още хора да направят същата безотговорна постъпка у тях?Или  с  цел хвалба?
И двете  Laughing пък изнаех, със сигурност, че ще е интересна за едни, нова за други и полезна за трети.

# 160
  • София
........и шокираща за всички.

# 161
Цитат на: Ludmil link=topic=94127.msg1646676#msg1646676
Ако искаш да знаеш Египтяните са били толкова напред с материала, че само можем да се удивляваме. Не само са знаели идеално устройството на човешкото тяло и са правели изкуствени протези и пломби но и са имали учебници и книги. От които днес знаем, че са боледували от много по-малко болести.
Искам да знам и ми е просияйно ясно, колко напред са били египтяните по отношение на анатомията. Това не означава че са били наясно със заболяванията. Нали се сещаш, че точно микроскопа е дал възможност да се изследва причината за доста сериозна част от заболяванията. Имам чувството, че е открит мааааалко по късно. Изпадаш в жестоко заблуждение като слагаш равенство между нез нам и не съществува.

# 162
Преставам да пиша, наистина се изчерпа тази тема. Ако някой има интерес, да ми пише лично.

Благодаря на всички ви за подкрепата, критиките и разумните съвети!

# 163
Честит Ви син!  bouquet
Болниците са като застрахователните компании, в името се крие и причината за съществуването им. ЗА-СТРАХоване. БОЛНИца.
На това аз вече му викам дрън- дрън та пляс.Simple Smile
Приятна вечер и излез и почерпи приятелите си за здравето и късмета на сладурския ви син. Simple Smile

# 164
Да и аз си мисля че едно такова раждане може още повече да сплоти двама души, въпреки че самото забременяване и трепетите от очакването на бебето сплотяват доста.

........и шокираща за всички.
на мен темата ми хареса, не ме шокира. Зарадва ме че това вече се случва в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт