Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 252
  • 525
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ми не е късно.Може и ти да родиш у вас Laughing/:)

# 166
Аз у нас няма да родя, защото мъжа ми не би бил съгласен. Но много ми се ще да родя в удобна за мен поза.

# 167
  • София
Успех с раждането!Бързо,безболезнено и лесно.
Лека нощ-темата наистина се изчерпа!

# 168
Людмил, ето какво аз мисля по точките, които си отбелязал в подкрепа на раждането в домашни условия:

Първо -- жената иска да роди в поза в която й е удобно.
Аз имам право на избор за каквато си искам поза. На курсовете за раждане даже те съветват да си избереш най-удобната за теб.

Второ -- жената иска сама да решава кога да напъва, кога да почива и ако ще да си ражда 15 часа, да крещи колкото си иска (ако чувства нужда). Мисля, че при нея стана без разкъсвания именно защото процеса вървеше бавно и естествено.
Мога да си викам колкото си искам и никой няма право да ми забрани.

Трето -- искаме плацентата да не се дава на други хора
Аз лично нямам финансовата възможност да съхраня cord blood, но имам желание да я даря за да може да се спаси човешки живот ако има нужда.

Четвърто -- ние споделяме виждането, че пъпната връв трябва да се среже, след като спре да пулсира. Докато плацентата захранва новороденото с ценни вещества връзката помежду им не трябва да се прекъсва.
Докторите решават кога да режат пъпната връв. Тук го правят според това дали си Rh + или Rh -.

Пето -- жената се чувства много по-сигурна, уверена и спокойна, когато съм до нея, държа ръцете й и заедно изживяваме процеса на раждането
Мъжът ми ще присъства на раждането и ще изживеем двамата всичко.

Шесто -- в познатата домашна обстановка жената се чувства по-спокойна и защитена.
Има турове които се правят за да опознаеш болницата, атмосферата и да си психически подготвен за процеса. По-спокойна и защитена бих била ако знам че има до мен доктор, който да реагира бързо в спешност.

И аз спирам да пиша, защото няма смисъл  Peace

# 169
Ще ми кажеш ли с каква цел пусна темата???С цел да призовеш още хора да направят същата безотговорна постъпка у тях?Или  с  цел хвалба?
И двете  Laughing пък изнаех, със сигурност, че ще е интересна за едни, нова за други и полезна за трети.
........и шокираща за всички.
Определено е шокираща темата.

# 170
Ludmil... ти си болен.

# 171
И само да попитам. Как отидохте до болницата.. Жена ти с тавата в ръце, а ти с бебето..

# 172
Направо не знам какво да кажа. ooooh! ooooh! ooooh!

Да Ви е живо и здраво синчето.

# 173
Честито бебе !
Но нещо цялата работа на голяма пързалка заприлича...
Иначе не съм против раждането в домашни условия, но и за това си има начини, това дето го е написал автора нещо не е съвсем издържано... newsm78

И само да попитам. Как отидохте до болницата.. Жена ти с тавата в ръце, а ти с бебето..

Joy Joy Joy

# 174
Честит наследник!Да ви е жив и здрав!  bouquet
Ама за какво ви е плацентата, не разбрах? newsm78

# 175
  • Бургас
Честито да ви е живо и здраво бебчето
 Имам само някои въпроси които си задавам ей така между другото.
Тъй като казваш всичко бе преценено,ако случайно просто при жена ти беше станало едно от срещаните усложнения като например-сковаване на всички мускули мисля акушерска ръка му казваха поне на мен така ми го обясниха и няма шанс за раждане по естесвен път,или както се случи, бебечето да се вклини и ни напред ни назад обясни ми и за това ли бяхте подготвени,или ти и секцио можеш да правиш и при тези ситуации да реагираш.
Вярно при вас всичко е минало супер и аз се радвам за това ,но някак си се опитваш да пропагандираш тоя метод и не ми се струва редно.
А за памперсите ваша работа има и други които не ги харесват,за това не ви се чудя,въпрос на личен избор,това няма как да навреди  на бебо ама това домашно раждане без лекар си е голям риск.

Последна редакция: пт, 21 апр 2006, 02:00 от Mira(vatan1919)

# 176
Идеята за раждането в дома е добра, но трябва да има поне акушерка. Иначе рискувате живота и на майката и на детето.

# 177
Да е живо издраво бебчето!
Изчетох всичко/и снимките изгледах/и колкото и да съм за естественото и екологичното,не бих рискувала живота на бебето си по този начин.Съгласна съм,че може да се ражда вкъщи,че би трябвало да е по-спокойна атмосферата и т.н.,но ако се случи нещо...Да бабите ни така са раждали,но колко от тях са си носили последствията и колко деца просто не са оцелявали или са оставали увредени...Не казвам,че и сега не се случва,но ако има медицинско лице,дори и само като наблюдател,има шанс да предотврати възникнало усложнение.
А относно пелените и възгледите ти като цяло-дабре е и жена ти да е на това мнение и дано някога детето ти да не те съди,че си решавал вместо него...

# 178
Не е истина какви хора има все още  ooooh!
Добре че не си ми мъж.
Би ли споделил само източника на вярата ти, че ми стана интересно, към кое точно течение принадлежите ти и жена ти.

Честито бебче, все пак  Simple Smile

И захвърли компютъра, защото той би трябвало да е в разрез с принципите ти. 

Последна редакция: пт, 21 апр 2006, 05:16 от Кейси

# 179
ЗАЩО СТЕ ТАКИВА ЗЛОБАРИ, БЕ?
На човека му се е родило дете, мама му стара!!

Людмил, всичко хубаво на бебето!

Снимката с плацентата е разкошна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт