Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 164
  • 525
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Изчетох всичко до тук...
Първо: ЧЕСТИТО бебе, да ви е живо и здраво и много да ви радва!   bouquet
Второ: Относно раждането у дома и всичко друго, което си написал, смятам, че сте постъпила абсолютно безотговорно!!!!!!!!!!!!!! Повече няма да пиша, защото ще трябва да повторя много от предните постинги!  Peace

# 181
Честито бебе, да е живо и здраво!
Ама ми е много интересно когато вие сте боледували не сте ли търсили лекарска помощ?Или сте оставяли всичко на естествения му ход и в божиите ръце.. Rolling Eyes
А лекар не се става само с четене на литература...
Извинявай, но си мисля че риска на който сте подложили най - вече бебето е огромен.Може би съм много крайна, но ще ти кажа че към себе си и към жена ти може да си безотговорен,  но към друг човешки живот - НЯМАШ ПРАВО!!!!

# 182
  • Варна
 #Shocked

# 183
Честито и дано бебето да е живо и здраво!!!
НЕ МОГА ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА ЗА ЕКИПА НА рОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. АЗ СЪМ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И КАТО МНОГО ДРУГИ МАЙКИ ОТ ГРАДА РОДИХ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА,  ИМЕННО ЗАЩОТО ЦЕЛИЯ ПЕРСОНАЛ НА ОТДЕЛЕНИЕТО Е ПРЕКРАСЕН. ДОРИ СКОРО НЯКОИ АГ ОТ В.ТЪРНОВО СА СКЛЮЧИЛИ ДОГОВОР С ЗДР. КАСА И ХОДЯТ С ПАЦИЕНТКИТЕ СИ В АГО  Г.О-ЦА ДА ПРОВЕЖДАТ РАЖДАНЕТО.
НИКОЙ ОТ АКУШЕРКИТЕ ИЛИ ДОКТОРИТЕ НЕ Е ГРУБ. НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ВЕРСИИ. АЗ ПОЛЗВАХ ВИП СТАЯ ЗА 4 ДНИ, КОЕТО МИ СТРУВАШЕ САМО 40 ЛВ. , НИКОЙ НЕ МИ Е ИСКАЛ ПАРИ. ДОРИ ИМА И ЛЕКАР ОТ ТОВА ОТДЕЛЕНИЕ,КОЙТО Е ОТКАЗВАЛ ДА ВЗЕМЕ ПРЕДИ РАЖДАНЕТО ПАРИ.
ПЪК И СЕКТОРА ЗА БЕБЕТАТА И РОДИЛНИТЕ ЗАЛИ СА ОТДЕЛЕНИ - ТАКА ЧЕ Е НЕВИЗМОЖНО ДА СТЕ ЧУЛИ РЕВ НА БЕБЕТА......
САМО ЕДНО МОГА ДА КАЖА, АКО ТАМ БЕШЕ РОДИЛА ЖЕНА ТИ СИГУРНО ЩЕШЕ ДА СЕ ЧУВСТВА ПОЧТИ КАТО У ВАС.

# 184
Честито!
Жив и здрав да ви е!

# 185
  Първо да е живо и здраво детенцето!

Абе вие луди ли сте бе хора! Не смятате ли че си правите експирименти въз основа на един детски живот. Добре, че не е имало усложнения и бебчето е извадило късмет. Дано и за напред късмета да е с него, че с такива родители психари кой знае още какво го очаква.

# 186
Честит син!   bouquet
Да ви е жив и здрав,
умен и добър!

# 187
Ти си луд, бе! #Crazy

Горкото ви дете, на какви ли експерименти ще го подлагате #Crazy

# 188
  • Има много детски смях.

Ужас!!! #Crazy
На мен ми е жал за жената и за детенцето. Милото, от раждането му мозъкът му се промива...
Людмил да се радва, че не са се получили усложнения и всичко е минало добре. Дано да няма някакви усложнения занапред, ама да,  жена му вече е в болница все пак...
Относно ражданията у дома в Холандия- да, много е модерно да се ражда у дома, но в присъствието на медицински екип- лекар, акушерки и т. н. А не пред камината, докато ти пеят птички, само вие двамата. Спазвахте ли принципите на "тихото раждане"? newsm78
А снимката с плацентата в тавата просто... Shocked оглупЕх, супер гнус.
Ужас, отврат... няма да влизам повече в тази тема.

# 189
Как са сега майката и бебето, заедно ли са в болницата или в отделни стаи? Защо ги държат и колко смятат да ги държат там? Как се чувства майката - съжалява ли, че е избрала домашното раждане? Ще е интерсно да споделиш, ако имаш време. Все пак в такъв момент сигурно имаш и по-важни задачи от това да отговаряш на безкрайни въпроси.

# 190
Честито!
Жив и здрав да ви е!

# 191
Категорично не мога да приема такова нещо. За мен това граничи с лудост, психопатщина и липса на какъвто и да е здрав разум!!!!

В днешно време,  да рискуваш живота на жена си  и детето си както в пещерните векове, това си  е чисто самоубийство.

Добре, че жена ти е имала късмет. Не и завиждам как ще живее с теб. Не че имам нещо против различните хора и възгледи, но поне да са в границите на рационализма.

# 192
  • София, Младост 2
Честито бебенце - да е живо и здраво Grinning А с такова чудно и естествено появяване на бял свят има наистина прекрасен старт в живота Grinning
Аз едно не разбрах - защо непрекъснато го обвинявате,че е постъпил безотговорно?! Жената е с второ раждане - т.е. проверен таз и е напълно наясно какво е раждането. Ходила е постоянно на консултации, знае се позата на бебето, знае се приблизителното тегло. Имало е уговорка с лекар да присъства, задълбочена подготовка на всяко ниво у двамата родители.Твърдо съм несъгласна с подозренията,че Людмил е принудил жена си да ражда вкъщи - една паникьосана и насилена за раждане в неестествена и нежелана за нея обстановка и несигурно чувстваща се жена най-вероятно ще докара куп усложнения при раждането, както изключително често се среща в болниците предвид условията там! По статистика 95% от ражданията протичат нормално и без някакви усложнения - т.е. шансовете са били много добри. Да - поели са си риска нещо да тръгне не както трябва и са отработили доколкото е възможно варианти за реакция, ако нещо такова се случи - а в повечето случаи има съвсем достатъчно време да се отреагира, тез приказки как секциото спасило бебето в последния възможен момент и след секунда вече всичко е щяло да бъде загубено - са от филмите (в болницата нерядко им е нужен около час, докато съберат екип, еле пък ако се случи по празници и нощем Rolling Eyes). Тоновете на бебето могат да бъдат следени точно толкова акуратно и добре и без монитор, а само със слушалка, ако не сте чували, така че и това е било налице.
Че е рисково, рисково е. Че е по-добре да има акушерка на разположение - по-добре е. Но не бих казала, че са подходили съвсем безразсъдно и безотговорно - и съм убедена, че цялата подготовка и спокойствието, с което са посрещнали раждането на бебето, са изиграли решителна роля то да протече толкова нормално Grinning.
Оттам нататък хората също не са подходили безотговорно - майката и бебето са заведени за преглед в болницата, не са останали да си седят у дома - и живо си представям колко яростен и безпомощен се чувства човек, като му вземат бебето от ръцете и го отнесат Sad Колкото за нещо, което някой подигравателно беше споменал относно родилното - че бебетата имали спомени и фрустрация от отношението в родилния дом и отделянето от майката - това са научно доказани факти, обект на редица психологически изследвания - достатъчно е човек да прочете някои от книгите за осиновяване, работите на акушер-гинеколога Мишел Одент, купищата материали по психология на раждането, написани от известни психолози...
Снимката не ме потриса - красива е, мъничкия човек е толкова сладък и така чисто нов, все още свързан с плацентата Grinning Отделно ми беше много интересно да видя как изглеждат нещата така отблизо - аз лично съм в чудесни отношения с тялото си и имам нормално възприятие и за него, и за останалите телесни функции, така че не изпитвам нито отвращение, нито срам и потрес от нещо, което е било част от мен, грижило се е за бебето ми и е съвсем естествена част от появяването на човека на бял свят Grinning Някой питаше за плацентата кога ще се махне без интервенции - тя изсъхва и пада и сама, след около 36-48 часа, ако не бъде отделена от пъпната връв преди това.
Ако не е станало ясно досега Laughing - също с удоволствие бих раждала у дома, особено пък ако имах подкрепата на съпруга си (която нямам, за съжаление) и както съм казвала в доста други теми, с моето второ раждане докато стигна в болницата (която е на 15мин път от нас) вече бях с напъни и прорязваща главичка, така че имам известна представа и изобщо не ми изглежда съмнително това, че докато се усети майката, главата вече се е подавала - при мен беше същото.

# 193
  • Sofia
Аз все си мисля, че жената не е била съвсем съгласна да ражда вкъщи. Щом Людмил казва, че "са я наплашили с инфекции" и затова е вързала пъпната връв... Щом от това се е НАплашила, едва ли е била супер спокойна да си ражда вкъщи.
А това изказване - "ако ще да си ражда дори 15 часа" - само един мъж може да го каже!! Едва ли има жена, която да не иска да роди по-бързо и да спре да я боли. И моят свекър така - сравняваше бременността и раждането с казармата - сякаш е раждал hahaha

# 194
Честито !Да ви е живо и здраво детенцето . Извинявайте , обаче не мога да повярвам , че това се случва в 21 век.

Общи условия

Активация на акаунт