Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 107
  • 525
  •   1
Отговори
# 465
Привет Мирена!
Много се радвам, че се появи във форума защото твоят разказ бе чакан отдавна и много хора се интересуват от това как се реши на тази стъпка? Не се ли притесняваше от факта, че могат да възникнат усложнения по време на раждането? Разкажи как взехте това решение и как го изпълнихте. Сигурна съм, че вного хора искат да разберат.
Честито за детенцето! Да ви е живо и здраво и много да ви радва!

# 466
Да им е живо и здраво бебочето! Браво, според мен те са първите в БГ и сум убедена, че няма да са последните!!!   bouquet

Ех, че хора  Shocked ... толкова нападки срещу това семейство не бях предполагала, че ще има. Как може Мами да имате толкова крайни мнения, без да можете самите Вие да се аргументирате? Как може да твърдите, че не обичате папая, след като не сте я опитвали?  Thinking След като не одобрявате нещо поне не го отричайте. Naughty Потърсете инфо и ще видите, че това не е нито безотговорно, нито лудо.
Баба ми е раждала вкъщи, без да има нужната стерилна обстановка и не е била единствената. Тя и сега ми казва, "ако всичко е наред мога и на полето да го родя". Бебето тогава е спало в стая с около 4 човека. Shocked
А тогава не са имали изобщто информация сега има интернет, книги, филми може да се подготвиш теоретично т.н. Защо Ви се вижда странно? Как защо ... Вие, дори собствените си съпрузи не допускате да присъстват на ражданията (за да не ги травмирате) ... камо ли да родите вкъщи или в басейн с вода или т.н.

А за лекарите какво да кажем ... Мисля, че ако нещо се беше объркало Мирена и Людмил са били готови да реагират и да звъннат на спешна помощ.

А за невежите, малко линкове:
http://www.materinstvo.ru/mother/birth_home/st_nat.shtml
http://www.materinstvo.ru/mother/birth_water/kaz2.shtml

Последна редакция: пт, 28 апр 2006, 17:43 от Boshi-Moshi

# 467
Льки,вие само на тьмно ли го правите...? Успя да ме раzвеселиШ.Супер си.  bouquet Heart Eyes

Ее, това си е вече заяждане. Не, не го правим на тъмно, а на светло - така предпочитам аз  Laughing
Но исках да кажа как жена ти може вече да представлява сексуален обект, след като си видял тези неща...просто е асексуално, освен ако не....всъщност перверзиии всякакви на този свят Twisted Evil

# 468
Честит син! Нека животът му е гладък и радостен, а вие да сте живи и здрави да му се радвате!
 Що се отнася до прогнозите за лесно раждане, аз също мисля, че сте имали голям късмет. При  мен също се очакваше леко раждане, но ако раждах у дома, сега щях да съм на оня свят.  Благодаря на Господ и на медицината, че съм жива и здрава.

# 469
Но точната статистика можеШ да намериШ в болницата...има архиви,до които няма да те допуснат предполагам.

Значи ти за да знаеш статистиката имаш достъп до такива архиви, така ли да го разбирам?
Защото аз също имам достъп и твърдението ти, че броят на спасените родилки е равен на броят на пострадалите поради лекарска немарливост /което аз разбирам под "осакатени"/ е меко казано абсурдно.

# 470
Намирам zа напьлно естествено да видя жена си отдолу...Господ и природата са я сьzдали чисто гола.Не виждам каква перверzия има в това...Ние консумираме брака си доста пьлноценно с всичките му "иzкривявания" (по твоите раzбирания ) и така никога не ни е скучно и не си омрьzваме сексуално.Неzнам при вас как е,но аz сьм не сьм вьzпитавам с догми и zабрани.А и малко сме ве4е офф топик,zа което се иzвинявам на майката Мирана.

Лейди,да имам достьп и броят на пострадалите даже е пове4е.

# 471
Е, да видиш жена си отдолу не е същото като да видиш, че се разкъсва от раждането и подобни ужасии. Двете неща са съвсем различни!  Laughing Да, излязохме офф-топик, за което се извинявам.
Но моетно мнение е , че раждането е нещо сакрално и само жената трябва да си го изживее - колкото и да гледаш (визирам татковците) не е същото като да го изживееш. А да видиш как жена ти се травмриа от раждането, според мен със сигурност се отразява на сексуалния живот доста зле.

# 472
  • tardis
Здравей, Мирена Simple Smile
И първо - честито бебе  bouquet
Предполагам, че другите и без това ще питат за подробностите от раждането, мен ме интересува друго
- доколкото разбрах ти си тази, която е поискала раждане вкъщи, а мъжът ти се е съгласил. Така ли е? Че тук преобладаваше в постовете мнението, че Людмил те е убедил, че даже и принудил и т.н.
- кой е лекарят, който ви поиска толкова пари?
- би ли препоръчала на жена - неподготвена физически и психически за неасистирано раждане да го направи, осланяйки се само на вярата си, дори и бременността й да е протекла нормално?
- колко дълго мислиш да кърмиш и понеже предполагам, че сте вегетарианци - при захранването ще даваш ли месо и ако не с какво би го заместила?

Много здраве на малкия човек Grinning
как се казва?

# 473
Честно казано, аз си мисля, че ако има Бог, то именно той е създал лекарите и медицината се развива под неговоро зорко ръководство. И да се оставя в ръцете Му за мене би значело да се доверя на лекарите и медицината. Ако си раждам сама у нас, и се случи нещо на мене или детето, няма да си кажа "такава е била волята МУ", защото сама ще съм си го направила и то така, че и Господ да не може да ми помогне...

Желая на цялото ви семейство щастие - колкото заслужавате   bouquet

# 474
Да ти кажа 4естно Льки,не се отраzи на сексуалния живот.Жена ми се травмира по скоро от ядове с инстанции отколкото от раждане.
Цитат
разкъсва от раждането и подобни ужасии
Брей,големи ужасии теzи раzкьсвания... Laughing Какво да кажа,като по4ти преz ден при мен се ампутират крака или се отваря грьден коШ zа байпас на сьрцето.Там ти си готова zа моргата сигурно.Я,по смело с теzи неЩа.Живота е труден и тежьк и силните оцеляват.Недей се предава така лесно...

Цитат
Но моетно мнение е , че раждането е нещо сакрално и само жената трябва да си го изживее

Тук се сьгласявам 100%.И zатова се надявам татковците да оценят жертвата, силната воля и умението на една жена да роди беz ничия помоЩ.Пове4ето мьже...да не говорим,4е става страШно.... Laughing

# 475
ИВарна,дано не усетиШ на гьрба си лекарска греШка с доживотни последици и в последствие на това да иzгубиШ и вярата си в Бога. bowuu

# 476
Ехх, добре де  Laughing
Щом сте ОК със сексуалния живот, това е чудесно и дано така продължи. Няма да се заяждам повече с теб, още повече че като гледам този хубав котарак на снимката, ми става още по-хубаво  Wink

# 477
- колко дълго мислиш да кърмиш и понеже предполагам, че сте вегетарианци - при захранването ще даваш ли месо и ако не с какво би го заместила?

Айде стига де...остава и да са вегетарианци Rolling Eyes
Това вече е непростим грях спрямо детето!

# 478
# 479
Нямам търпение мама Мирена да се включи в темата и да разкаже и на нас преживяванията си , въпреки , че едва ли ще каже нещо по различно от това което ЕМЕМ е копирала.
Защо, мога да кажа и нещо по-различно. Например, че за мен беше много интересно да усещам всяка болка и всяко отпускане, та дори на моменти и движението на бебето. Може би йогите са свикнали да чувстват този контрол върху тялото си но за мен беше ново и се радвам, че се получи. Опитах се при една от най-силните контракции да се отгранича от болката, все едно мен не ме боли, т.е. да прекъсна връзката между болката и усещането за болка. Бях учудена, че се получи.

Мисля си, че за това се слага упойка - да не усещаш болката а да чуваш какво ти казва акушерката. Защото със замъглено съзнание трудно се изпълняват команди. Но явно има и естествен начин за премахване на усещането за болка и аз го използвах.

И се радвам, че се сетих за начина и успях да го направя.
Нека не звучи самохвално, наистина се радвам. Мисля си, че със същия успех можех да си внуша, че всичко е много страшно и да викаме линейка, но предпочетох да използвам силите си да си внуша, че всичко е успешно. Усещането за контрол над тялото е много важно и всъщност може би жената не е сигурна в себе си и се доверява на лекарите точно защото няма този контрол. А и не може да знае дали го има преди да е опитала.

Общи условия

Активация на акаунт