Професионални серии за коса - тема 109

• 91 486
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • Чукарландия
Аз също не съм намерила "лек" за стърчащи къси косъмчета, дори след преса. Щом са къси - си стърчат и това е. Чакам да израстнат. Mr. Green

Пробвала съм олиа, изглаждащи кремове, приглаждащи серуми, и какви ли не продукти за укротяване. Peace

# 286
С някакъв по "лепкав" продукт само би станало според мен, тип лак за коса. Има такива с лека фиксация, които не бетонират косата, но държат форма и заглаждат косъмчетата.

Аз покрай Ситито Hug поръчах новия Митик за тънка коса и олио за всеки тип. Много съм ограничила продуктите вече, повечето маски и балсами ми утежняват.

# 287
harley.quinn и аз като Линда, бих ти препоръчала да ги "залепиш"  Mr. Green , когато преди време ползвах ампулки за растеж и имах нови растежи, те стърчаха като антенки, укротявах ги с восък за коса.Слагах мъничко на длани, разтривах по тях и после погалвах стърчащото, доста приглаждаше.

# 288
Аз също не съм намерила "лек" за стърчащи къси косъмчета, дори след преса. Щом са къси - си стърчат и това е. Чакам да израстнат. Mr. Green

Пробвала съм олиа, изглаждащи кремове, приглаждащи серуми, и какви ли не продукти за укротяване. Peace

Бела,аз съм много доволна от този крем-https://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/stilizirane-i-zashti … ooth-cream-100-ml.Има лека фиксация,но отлично се справя с новите къси косъмчета при мен.Ползвала съм го  на суха и на влажна коса съм и  има резултат.

# 289
  • Варна
 Термото на Лореал/най-бюджетния вариант/ при мен прибира бебешката коса  Laughing. Е не за цял ден ако съм вързана,но все пак е доста по-добре отколкото без него.

# 290
Момичета, знам че многократно е обсъждано кои шампоани/маски/балсами са протеинови и все не мога да се ориентирам. Косата ми е боядисана, напоследък се беше поизсушила от боите и май прекалих с хидратацията, защото в момента ми е много мека, въздушна и лигава, направо залепнала за главата. Ползвах лилавия профайбър на л'ореал и хидратиращата серия на мароканойл, като мисля че най-много ми повлия тяхната маска, доста тежка ми дойде. Отделно пък имам и доста силен косопад от известно време, от който ми изтъня косата Sad Та си мисля, че сега може би са ми нужни протеинови продукти. Моля, кажете ми коя серия е чист протеин и какво ще е най-подходящо да взема? И всъщност права ли съм, че точно протеин ми трябва Simple Smile

# 291
  • Варна
 Ми...Лилавия профайбър си е баш протеин...нали? А маската на марокан е най-божественото нещо до което съм се докопвала. Точно профайбъра и и мароканите ползвам и аз в момента даже в момента съм се наклепала  Laughing Laughing Laughing

# 292
Аз когато имах нужда от по силен протеин си правих двустъпковия на Афорджи
После за редуване си взех Редкен Екстриим. И от двете съм много доволна, особено от двете стъпки.

# 293
Значи пак съм се оплела нещо Simple Smile лилавия профайбър си мислех, че е хидратация, защото много мека и лигава ми става косата от него, няма никакво втвърдяване, каквото уж знам, че има след протеин.

# 294
Редкен Екстрийм е страхотна протеинова серия!Също Архитект Керастаз, Alterna Caviar RepairX ...
Виж и този тест http://zakosata.com/blog/milkshake-profesionalni-produkti-za-kos … -mlechni-proteini

# 295
  • Стара Загора
Аз използвах ампулите Фито рипеър почти два месеца - веднъж седмично. Имах накъсване на косата  дълго време / назад в темите търсих съвет/ Преодолях го / мисля, че заслугата е тяхна/ . Не усетих напротеинчване . Обикновено при прекаляване с протеин , косата ми спира да оформя къдрици , а с ампулите Фито , това не се случи нито веднъж. С тях усещам косата си по-мека и хлъзгава и по- скоро хидратирана . Една ампула ми стига за  3-4 пъти . Стоя дълго време като се намажа  от 15 мин до няколко часа и никога не съм имала проблем, при положение , че съм с фин косъм. С две думи - харесвам ги . Сега ги слагам по 2-3 пъти месечно .

# 296
Аз използвах ампулите Фито рипеър почти два месеца - веднъж седмично. Имах накъсване на косата  дълго време / назад в темите търсих съвет/ Преодолях го / мисля, че заслугата е тяхна/ . Не усетих напротеинчване . Обикновено при прекаляване с протеин , косата ми спира да оформя къдрици , а с ампулите Фито , това не се случи нито веднъж. С тях усещам косата си по-мека и хлъзгава и по- скоро хидратирана . Една ампула ми стига за  3-4 пъти . Стоя дълго време като се намажа  от 15 мин до няколко часа и никога не съм имала проблем, при положение , че съм с фин косъм. С две думи - харесвам ги . Сега ги слагам по 2-3 пъти месечно .

Здравей!Искам да те попитам веднъж седмично не е ли много често за ампулите?И как по-точно ги използваш? newsm78 Измиваш си косата и ги слагаш на мокра коса,после стоиш по няколко часа и пак влизаш да плакнеш,така ли? Simple Smile

# 297
Това лято косата ми стана малко по-суха в дължините. Започнах почти на всяко миене да слагам Еластисайзър, който оправяше положението, но не напълно; слагах и от хидратиращия крем на Марокан, и от едно олио на Керастаз - обаче пак суха и леко изтощена стоеше. Шампоаните ми са предимно протеинови и балансирани (това косата ми е обичала винаги), нямам в момента нито един по-хидратиращ. Тъкмо започнах да мисля да купувам хидратиращи продукти, да подстригвам, когато ми хрумна следната комбинация: еластисайзър, шампоан Хронолоджист и маска Хрома рич. От трите продукта само шампоана не го бях ползвала от месеци, другите бяха обичайни за мен. Обаче тъкмо с хронолоджиста дойде преобразяването: без последвали финиши косата ми стана много хидратирана, без грам сухота. Минус: без никакъв обем, но това не ми беше важно в момента, исках само да премахна изсушаването. Още при нанасянето на шампоана, на мокра коса усетих много осезаемо трансформиращо действие - сякаш се изглади, махна се оплитането; после дълго постоях и с маската, която е подхранваща, но е обичайна за мен - така че тук отдавам приноса на хронолоджиста. На следващото миене вече го замених с протеинов шампоан: Еластисайзър - Редкен за обем - Хрома рич. Вече имах и обем, а косата по дължините продължи да е подхранена и еластична. Накратко: Хронолоджист продължава да не е най-любимият ми шампоан на Керастаз, но при изтощаване на косата очевидно помага, направо я преобрази. Не мисля скоро да го ползвам, защото обемът ми е по-малък, в сравнение с друга серия, но при усетен проблем със сухи краища явно е спасителен.

# 298
Аз преди време се оплаквах от трагичното състояние на косата ми, въпреки грижите и същите продукти, които използвах преди.
Сега открих една маска, която изцяло преобрази косата ми.
Първите два пъти я използвах като балсам, и не престоявах и 5 мин с нея, както и ефект не забелязах.
Последните 3-4 пъти ( умишлено изчаках да мине време преди да пиша) си я държах 10-20 мин и ефекта наистина е уау! Толкова блясък косата ми не е имала никога. Мека, хубава, обем...
Не очаквах такъв ефект, но взех на марката и гел за косопад, които харесах и реших да опитам и маската.
На мен се отразява прекрасно, замислям се и за други продукти
http://apteka.framar.bg/30010384/%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … D1%83%D0%B4%D0%BE

# 299
На ДАВИНЕС преди години съм ползвала шампоани и много ми харесаха, та нищо чудно, както казваш,  El_83, и маската да е хубава.

Мисля, че при мен финишите (натрупването им), макар и да са хидратиращи, изсушиха косата ми. Това го бях забелязала и преди и за дълго спрях да използвам такива продукти, докато лакомията за нови неща не се задейства и купих 2-3.

Общи условия

Активация на акаунт