Ebay 97

• 89 660
  • 878
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
   Мисля, че кейсовете имат давност – не могат да стоят отворени с месеци. Трябвало е да си следиш сроковете и ако към онзи момент си забелязала, че няма развитие (респективно, не си си получила парите обратно), е трябвало да ескалираш. Вероятно кейсът просто се е затворил автоматично. Не знам, само предполагам.

Другото – ти с тракинг номер ли пусна пратката към продавача? Защото, ако е било без, съвсем са забатачени нещата. Така просто няма никакъв начин да докажеш, че стоката се е върнала обратно при продавача. И ако той е недобросъвестен, какъвто явно е в твоя случай, много лесно би излъгал.

Според мен, изобщо няма смисъл да пишеш повече на търговеца – няма намерение да ти върне парите. Наясно е, че си с вързани ръце и няма какво да направиш. Да си късаш нервите, да му пишеш десетки (!) съобщения, е напълно безсмислено, за съжаление...

# 406
Даввостта на кейса не беше изтекла. Имаше 20 дни до изтичането му Sad
  Мисля, че кейсовете имат давност – не могат да стоят отворени с месеци. Трябвало е да си следиш сроковете и ако към онзи момент си забелязала, че няма развитие (респективно, не си си получила парите обратно), е трябвало да ескалираш. Вероятно кейсът просто се е затворил автоматично. Не знам, само предполагам.

Другото – ти с тракинг номер ли пусна пратката към продавача? Защото, ако е било без, съвсем са забатачени нещата. Така просто няма никакъв начин да докажеш, че стоката се е върнала обратно при продавача. И ако той е недобросъвестен, какъвто явно е в твоя случай, много лесно би излъгал.

Според мен, изобщо няма смисъл да пишеш повече на търговеца – няма намерение да ти върне парите. Наясно е, че си с вързани ръце и няма какво да направиш. Да си късаш нервите, да му пишеш десетки (!) съобщения, е напълно безсмислено, за съжаление...

# 407
  • Пловдив
Ще се опитам да обясня:
Направих поръчка за определени артикули (октомври 2016) . Получих ги ( ноември) , но се оказа, че съм поръчала грешен модел. Отворих case в ибей, с въпрос към продавача мога ли да ги върна с основание, че е моя грешката в поръчката. Продавачът се съгласи. Беше отворен case, в който ми беше даден срок, в който трябваше да върна артикулите. Изпратих ги по пощата ( през ноември) и в ибей прикачих данните от БГ пощи, касаещи пратката - име на получател, адрес, дата на изпращане и номер на пратка. Кейсът беше отворен. Събуждам се една сутрин през декември и на електронната си поща видях, че имам мейл, който гласи, че моят кейс за връщане е затворен?! Писах на продавача да го попитам получил ли е артикулите, за да затвори кейса, ( няколко пъти писах), и получих отговор на 1 от общо 10-те ми съобщения - той ми бил пратил парите. И от тогава се чудя какво да направя. Постоянно изпращам мейли на въпросния продавач и си искам парите, но той или не отговаря или отгпваря, че ги е изпратил. Опитах да се свъжа с ибей, но те нямат подобна форма ( поне аз не намерих), с цел да ми помогнат. И така вече няколко месеца се лутам и търся начин.

1.Продавачът не може да затвори кейс, отворен от теб.Най-вероятно не си обърнала внимание, че има срок, в който кейсът стои отворен и ако няма реакция по него от никоя страна, се затваря системно.Нещо бъркаш, няма кейсове по 20+ дневен срок.
2.Пратката с проследяване ли я пусна? Потърси ли съдействие от пощите? Вярно, че трудно се проследява в Англия БГ пратка , но не е невъзможно. Може да пуснеш жалба и да искаш обезщетение.
3.Изтървала си всички срокове да ти помогнат от ebay.
4. Как си платила,с карта ли?

# 408
Здравей, за първи път ми се случва да връщам артикул, може аз нещо да не съм разбрала, но се старах да чета внимателно, защото все пак са доста пари. Затова търся съвет за помощ и тук.
прилагам отговор на въпросите ти, слагам и няколко снимки на мейлите, които получих, с дати:
1. Платих с карта;
2. Имаше номер за проследяване;
3. Прилагам снимков материал. :
Снимка 1: от мейл на дата 11/11 - след съгласието на продавача да му изпратя артикулите.  http://prikachi.com/images.php?images/590/9060590H.png

Снимка 2: 15/11 в самият кейс прикачих документа от пощите, с които изпратих артикулите.
http://prikachi.com/images.php?images/595/9060595N.png

Снимка 3: мейл получен от ибей на 15/ 12. Права си срокът не е 20 дни, а 15.
http://prikachi.com/images.php?images/602/9060602G.png

Снимка 4: на полученият от мейл, че кейсът за връщане е затворен. Дата 22/ 12
http://prikachi.com/images.php?images/607/9060607c.png

Ще се опитам да обясня:
Направих поръчка за определени артикули (октомври 2016) . Получих ги ( ноември) , но се оказа, че съм поръчала грешен модел. Отворих case в ибей, с въпрос към продавача мога ли да ги върна с основание, че е моя грешката в поръчката. Продавачът се съгласи. Беше отворен case, в който ми беше даден срок, в който трябваше да върна артикулите. Изпратих ги по пощата ( през ноември) и в ибей прикачих данните от БГ пощи, касаещи пратката - име на получател, адрес, дата на изпращане и номер на пратка. Кейсът беше отворен. Събуждам се една сутрин през декември и на електронната си поща видях, че имам мейл, който гласи, че моят кейс за връщане е затворен?! Писах на продавача да го попитам получил ли е артикулите, за да затвори кейса, ( няколко пъти писах), и получих отговор на 1 от общо 10-те ми съобщения - той ми бил пратил парите. И от тогава се чудя какво да направя. Постоянно изпращам мейли на въпросния продавач и си искам парите, но той или не отговаря или отгпваря, че ги е изпратил. Опитах да се свъжа с ибей, но те нямат подобна форма ( поне аз не намерих), с цел да ми помогнат. И така вече няколко месеца се лутам и търся начин.

1.Продавачът не може да затвори кейс, отворен от теб.Най-вероятно не си обърнала внимание, че има срок, в който кейсът стои отворен и ако няма реакция по него от никоя страна, се затваря системно.Нещо бъркаш, няма кейсове по 20+ дневен срок.
2.Пратката с проследяване ли я пусна? Потърси ли съдействие от пощите? Вярно, че трудно се проследява в Англия БГ пратка , но не е невъзможно. Може да пуснеш жалба и да искаш обезщетение.
3.Изтървала си всички срокове да ти помогнат от ebay.
4. Как си платила,с карта ли?

# 409
  • Пловдив
Значи, кейсът е затворен от ebay, след като си прикачила документи за връщане, не е продавачът.
Не разбрах, потърси ли съдействие от пощите? И за покупката, която си направила, сумата ми се вижда твърде голяма  Thinking

# 410
Документът за пратката качих на 15.11. Кейсът беше затворен на 22.12.
Съдействие от пощите не потърсих.
Сумата е голяма, защото артикулите са повече от 1.
Значи, кейсът е затворен от ebay, след като си прикачила документи за връщане, не е продавачът.
Не разбрах, потърси ли съдействие от пощите? И за покупката, която си направила, сумата ми се вижда твърде голяма  Thinking

# 411
  • Бургас
Здравейте!Ebay не приема връщане с пощенски фирми нелигитимни в UK.Когато отваряте диспут за връщане имате опция за избор на пощенски фирми,трябва да изберете такава българска транспортна фирма която работи с доставчици в Англия и да отбележите английският доставчик.Бг пощи не е една от тях.Надявам се да съм го обяснила адекватно.Единственият ти вариант е да си поискаш обещетение от пощата,защото ebay не зачита/приема валиден проследяващ номер на БГ пощи.Така разчиташ единствено на коректност от страна продавача.

# 412
Поръчах си нещо от ибей, но като трябваше да направя поръчката ми изписа че няма достатъчно пари в картата ми и че трябва да платя, но се отказах от продукта, та като има пари по картата автоматично ли ще го купи или не? И мога ли да се откажа от тази поръчка?

# 413
 На търг, или на "купи сега"?
На първа страница е написано с червени букви:
Цитат
ВНИМАНИЕ!!! В Ebay не се пазарува както в другите онлайн магазини! Кликване на Buy it now и/или спечелването на търг е равнозначно на сключване на договор, с който се задължавате да ПЛАТИТЕ стоката!

Как опитвахте да платите- с карта, или чрез PayPal?

# 414
Ами не търг,а купи сега. Ами чрез картата която е вкарана в PayPal и от него плащам.

# 415
  • София
Здравейте момичета,

може ли да се отваря повече от 1 case за покупка? Преди седмица отворих case. Продавачът ми писа да изчакам още една седмица и case-ът е затворен. Още не съм получила стоката, но не ми дава да отворя case нито през ebay, нито в paypal.

# 416
  • Sofia
Здравейте момичета,

може ли да се отваря повече от 1 case за покупка?

Не.

# 417
  • София
Здравейте момичета,

може ли да се отваря повече от 1 case за покупка?

Не.
Мерси! Значи грешката си е моя. Затворен кейс и неполучена стока. Не намирам начин да се свържа с ebay, защото ме препращат към Resolution Center, а там не ми дава възможност да сигнализирам за проблем, тъй като case-ът е затворен.

# 418
  • Sofia
   Пробвай да им звъннеш по телефона (английският eBay имат и чат). Макар че не съм сигурна, че дори и да им се обадиш, ще има какво да се направи. Confused Пробвай, все пак, нищо не губиш. Peace

# 419
  • София
   Пробвай да им звъннеш по телефона (английският eBay имат и чат). Макар че не съм сигурна, че дори и да им се обадиш, ще има какво да се направи. Confused Пробвай, все пак, нищо не губиш. Peace
Мерси! Ще пробвам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт