Ebay 97

• 89 653
  • 878
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, от днес видях че съм станала Power Seller, но не виждам никакви промени с това. Реално има ли някакви преимущества?

# 436
Никакви

# 437
 Като получа рефънд това отразява ли се някъде в Ибей или трябва да си следя в баланса на Пейпал и картата?
 И още нещо, вчера наддавах в Английския Ибей, всеки път като качвах сумата получавах следното: private listing - bidder identity protected
И ми даваше, че не съм с най-високия бид.
Това един вид скрита резервирана цена ли е, ако пусна нещо за продаване на търг как мога да го направя?
Мерси предварително Simple Smile

# 438
  • Перник
Здравейте,
Бях поръчала едни маратонки и те не пристигнаха в срок. Писах на продавача от Китай, че не съм ги получила и той отговори, че са загубени и че ще ми върне парите. На 17 март ми беше писал, че е изпратил парите и да проверявам. От тогава нищо не се е променило в баланса ми в Paypal. На първата страница на темата пише, че връщането на парите е в рамките на 3-5 дни. Вече реално са минали 5 календарни и 3 работни дни. Повече явно няма смисъл да чакам. Но какво да правя? Май не мога да пусна кейс,защото са минали 30 дни от плащането на стоката (поръчах и платих на 29 януари). Но какво да правя? Как да алармирам ebay за некоректния търговец. Все още не съм дала отрицателна оценка и се колебая дали пък тя няма да помогне. Моля ви дайте ми съвет! Много често пазарувам от ebay,но до сега никога не съм се сблъсквала с проблем.

# 439
Трябвало е да му пишеш по-рано и да повдигнеш кейс за неполучена стока. От Китай обикновено дават по-дълъг срок на доставка - провери какъв е бил крайния срок на твоята. Ако все още не са минали 30 дни след крайния срок, който продавачът е посочил, можеш да отвориш кейс. Продавачът е длъжен да ти върне парите. Ако не го направи, ескалираш и ти връщат сумата.

Ако срокът е изтекъл, но плащането е с пейпал, можеш там да повдигнеш диспут - срокът за пейпал е 180 дни.

И друг път не чакай толкова дълго - като купувач имаш защита, но тя си има давност.

# 440
Ако си платила с карта, а не с пари от ПП баланса ти, тогава парите ще се върнат по картата, а не в ПП. Ако ти е върнал парите трябва срещу стоката да е отбелязан знак за refund и да си получила имейл, че продавачът ти е върнал парите. При мен се е случвало парите да ги видя по сметката си след 5-6 работни дни  Peace

# 441
  • Перник
Ако си платила с карта, а не с пари от ПП баланса ти, тогава парите ще се върнат по картата, а не в ПП. Ако ти е върнал парите трябва срещу стоката да е отбелязан знак за refund и да си получила имейл, че продавачът ти е върнал парите. При мен се е случвало парите да ги видя по сметката си след 5-6 работни дни  Peace
Нямам преведени пари в картата,но сега реших да проверя от компютъра акаунта ми в ebay и там е отразено,че имам транзакция в paypal. Явно с мобилните приложения не ми показва всички актуални данни. Но сега само ще изчакам да премине трансфера от paypal в кредитната карта. Katnis,брагодаря за отговора и за насочването ☺

# 442
  • Перник
Трябвало е да му пишеш по-рано и да повдигнеш кейс за неполучена стока. От Китай обикновено дават по-дълъг срок на доставка - провери какъв е бил крайния срок на твоята. Ако все още не са минали 30 дни след крайния срок, който продавачът е посочил, можеш да отвориш кейс. Продавачът е длъжен да ти върне парите. Ако не го направи, ескалираш и ти връщат сумата.

Ако срокът е изтекъл, но плащането е с пейпал, можеш там да повдигнеш диспут - срокът за пейпал е 180 дни.

И друг път не чакай толкова дълго - като купувач имаш защита, но тя си има давност.
Аз му писах за първи път в деня, предхождащ крайния срок за получаване, посочен при покупката. А този период беше над 30 дни. Случвало се е да получавам стока в последия посочен ден и не съм пускала кейс. Сега ще чакам парите в картата, защото той все пак ми е превел парите в Paypal. Благодаря, че написа за срока  за диспут в Paypal. Ни го занех!

# 443
Е, браво, че всичко се е развило благополучно!

А иначе кейс в ибей можеш да отвориш 30 дни след крайния срок за получаване, посочен от продавача, а не 30 дни след плащане.

# 444
  • Перник

А иначе кейс в ибей можеш да отвориш 30 дни след крайния срок за получаване, посочен от продавача, а не 30 дни след плащане.
Благодаря и за тази информация ☺

# 445

Благодаря и за тази информация ☺

Моля!  Hug

# 446
Полезно инфо  Peace

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 13:22 от avianda

# 447
  • у нас
Ако не ви оставят фийдбек, пишете ли на продавача да го подсетите, помолите и тн.?

# 448
  • Пловдив
Здравейте!
Продавачът ми пише следното странно нещо - "Someone's emailed me and said they've got (моя артукул, който съм поръчала) so that's means you'll be getting (друго нещо, което не съм поръчала)". Извинява се, защото мислел, че ми е пратил друго нещо ooooh! и предлага "full refund" и да не му го връщам. Сумата не е голяма, пратката е без проследяващ номер (не съм сигурна дали е в превозвача), и не знам действително какво е. По какъв начин най-разумно се постъпва в този случай. Да чакам ли да дойде пратката, той как ми праща парите или аз трябва да пусна case, че стоката не отговаря на описанието и да искам refund. И ако накрая имам парите те ще са в Пей Пол, а не в картата ли?
Благодаря.

Аз бих приела рефънда без да чакам пратката, все пак си е грешка на продавача.Парите ще дойдат там, откъде са дошли, ако си платила с ПП - ще бъдат в баланса, може да си ги прехвърлиш в картата, но има такса, може да ги задържиш в баланса за бъдещи покупки.Кейс няма нужда да отваряш в случай, че си получиш пълната сума, от ПП ще ти изпратят мейл, когато тя постъпи в баланса ти.

# 449
Момичета Hug

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 12:48 от avianda

Общи условия

Активация на акаунт