Ebay 97

• 89 635
  • 878
  •   1
Отговори
# 450
 Здравейте!
Това за коментарите е по желание. Аз винаги оставям, и като не ми поставят ги подсещам със съобщения от сорта: 'Can you leave feedback, please'.
Относно рефънда, миналата седмица закупих нещо и платих за него в английския Ибей. На пощата си получих съобщение от жената на продавача, че в момента няма възможност да изпрати артикула и да избирам дали искам рефънд или да го изпрати другата седмица. Избрах рефънд, но вече мина повече от седмица и нямам такъв, ното в Пейпал, нито в картата. Писах и на пощата и в Ибей, нищо. Как се процедира в такъв случай?
И накрая искам да споделя един случай. Скоро изпратих един телефон, но купувача като го получи повдигна кейс в английския Ибей, че прекъсвал и не му вършел работа. Изпрати ми бележка от техните пощи, че е пратил телефона обратно. Като дата е посочено 16.02.17. Вчера ходих до пощата и ми казаха, че няма пратка на мое име. Аз като видях бележката му дадох рефънд, защото по правило можеш да чакаш да си го получиш обратно и тогава да му върнеш парите. Та въпроса ми е, може ли да ми е показал бележка с моите данни и адрес, която е фалшива? Четох във форума на Ибей, че има доста такива случай, където некоректни купувачи поръчват техника, после повдигат кейс за някакъв проблем уж, и им връщат парите.
Поздрави

# 451
Така реших да продам часовник и получих известие че ми е платена исканата цена.Проблема е че парите ги виждам в пейпал но на сметката ми ги няма и после разбиеам че трябва да обметя стоката.Може ли да откажа сделката.А ако изпратя стоката и я задържат на митница.

# 452
vaskobrit, можеш да отвориш кейс и причината да е, че не си получил стоката, като обясниш какъв разговор сте водили с жената и освен това да приложиш с print screen на разговора ви.

С връщането на парите си избързал доста, пари се връщат като си получиш стоката. А как го прати този телефон в чужбина, като от много време насам изпращането на всичко що има батерия е забранено?

# 453
Здравейте,
Бях поръчала едни маратонки и те не пристигнаха в срок. Писах на продавача от Китай, че не съм ги получила и той отговори, че са загубени и че ще ми върне парите. На 17 март ми беше писал, че е изпратил парите и да проверявам. От тогава нищо не се е променило в баланса ми в Paypal. На първата страница на темата пише, че връщането на парите е в рамките на 3-5 дни. Вече реално са минали 5 календарни и 3 работни дни. Повече явно няма смисъл да чакам. Но какво да правя? Май не мога да пусна кейс,защото са минали 30 дни от плащането на стоката (поръчах и платих на 29 януари). Но какво да правя? Как да алармирам ebay за некоректния търговец. Все още не съм дала отрицателна оценка и се колебая дали пък тя няма да помогне. Моля ви дайте ми съвет! Много често пазарувам от ebay,но до сега никога не съм се сблъсквала с проблем.

Можеш да отвориш кейс веднага след като изтече времето отредено за доставка. После можете да се влачите още 1-2 седмици, но диспутът ще го държиш отворен докато не си получиш стоката или докато не ти върнат парите.

В Пейпал кейс може да се отвори до 180 дни след плащането. 

# 454
Моля бихте ли ми казали как да откажа сделката и да не изпращам стоката отвъд океана.Платена ми е исканата цена.Благодаря.

# 455
  • Бургас
Моля бихте ли ми казали как да откажа сделката и да не изпращам стоката отвъд океана.Платена ми е исканата цена.Благодаря.
Правиш "full refund" и обясняваш на купувача причината .После стискаш палци да не ти постави отрицателна оценка.Наказание от ebay няма да получиш защото си върнал парите.

# 456
Това е в пейпал нали?Благодаря

# 457
# 458
  • София
Така реших да продам часовник и получих известие че ми е платена исканата цена.Проблема е че парите ги виждам в пейпал но на сметката ми ги няма и после разбиеам че трябва да обметя стоката.Може ли да откажа сделката.А ако изпратя стоката и я задържат на митница.

Парите ще си стоят в баланса, докато сам не ги прехвърлиш. При първите продажби, ще се наложи да почакаш 21 дни, докато ги освободят за теглене.

Това с обмитяването не го разбрах.
Клиентът, като си получи стоката си заплаща разходите.
В случай че ти се струват високи таксите, пиши му да го предупредиш. Ако е с повечко оценки, вероятно е наясно с митническите такси.

Ако часовникът е с батерия, не можеш да го пуснеш чрез Български Пощи, които са най-евтиният вариант за транспорт. Трябва да я махнеш /непременно предупреди купувача!/ или да потърсиш друг куриер.

# 459
  • Пловдив
А защо изобщо продаваш скъп часовник на купувачи отвъд океана? Продавай само в Европа.

# 460
vaskobrit, можеш да отвориш кейс и причината да е, че не си получил стоката, като обясниш какъв разговор сте водили с жената и освен това да приложиш с print screen на разговора ви.

С връщането на парите си избързал доста, пари се връщат като си получиш стоката. А как го прати този телефон в чужбина, като от много време насам изпращането на всичко що има батерия е забранено?
Здравейте!
Ще изчакам още една седмица и ако го няма ще отворя кейс, като приложа мейла с разписката за изпращане. Телефона го пратих без батерия.
Аз друго не мога да разбера, вече участвам няколко пъти в търг за даден артикул и все не мога да го спечеля. Търговеца има много бройки и го релиства. Проблема е, че търга тръгва от един паунд и колкото да качвам бидовете, все ми показва че някой има по-голям бид от мен. Става дума за участие в private listing. Четох за chill biding, за напомпването на цената примерно от приятел. Но дори и приятел да му вдигне цената от 1 на 10 паунда то ще се види, а в аукциона от 1 до 10 паунда си наддавам стъпка по стъпка и все съм аутбиднат. Някой знае ли за какво става дума?

# 461
Здравейте, направих поръчка от един човек в ебей. Минаха пет дни от тогава но стоката не е изпратена.  Поръчката е голяма като количество и се чудя дали не е това проблема. Писах на продавача но без отговор, а в самия сайт не намирам нищо.... Някакви съвети?

# 462
  • у нас
Здравейте, направих поръчка от един човек в ебей. Минаха пет дни от тогава но стоката не е изпратена.  Поръчката е голяма като количество и се чудя дали не е това проблема. Писах на продавача но без отговор, а в самия сайт не намирам нищо.... Някакви съвети?

В първия пост в точка 4 пише  -  Платих си стоката, но продавачът все още не я е отбелязал като изпратена.  Продавачът не е длъжен да отбележи, както и да отговаря дали е пратена и кога.

Може да е това, просто да не е отбелязал.

# 463
  • София
Днес попаднах на много изгодна оферта и без да се замислям, купих един артикул.
След по-обстойно проучване на профила на продавача, се убедих, че е измама и се чудя как да процедирам.

Подлъгах се, понеже е регистриран през 2006 г., има 801 положителни коментара и нито една отрицателна оценка. Със закъснение видях, че през последната година има само 13 коментара и продажбите му нямат нищо общо с артикула който купих.
Пуснал е 40 бройки и за около 2 часа се продадоха 34. Няма други актуални обяви.
Подозирам, че става дума за хакнат или продаден акаунт, понеже и пейпал-а отговаря на юзернейма.

Имам ли някакъв шанс да си върна сумата, ако продавачът вече ги е прехвърлил от РР и няма наличност в баланса?

# 464
И аз да питам нещо. За непродадена стока ибей взима ли някакви такси?

Общи условия

Активация на акаунт