Фентъзи и фантастика - Тема 8

• 45 462
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Честита Нова Година!
Здраве, щастие, късмет и много хубави книги да прочетете  Hug

Аз започнах една мъничка книжка на Нийл Геймън. Мислех, че е роман или новела, а то се оказаха разказчета  Heart Eyes . Става въпрос за "М като магия"; по средата съм на книжката - много приятно четиво.

# 691
Честита Нова година и от мен. Пожелавам на всички най-вече здраве! Аз както се чудех дали да продължавам със "Вещерът", вече съм на четвъртата книга. Историята ме увлича все повече и о, чудо, тинейджърката не ме дразни,  Grinning много ми е симпатична даже.
Има ли прилики с Трилогия за старото кралство на Гарт Никс?
Ако има, да започвам и аз с четенето.
Май даже цикълът е завършен?

Не съм чела трилогията и не мога да дам мнение. Поредицата на Сапковски е завършена. Седем книга са, като последната е разделена на две, има ги в Читанка. Не са обемни, бързо се четат. Историята започва да се развива във втората книга. В първата ми беше интересно преплитането на приказки в действието, а и се запознаваме с главното действащо лице Гералт от  Ривия. Белия вълк.

# 692
Аз започнах една мъничка книжка на Нийл Геймън. Мислех, че е роман или новела, а то се оказаха разказчета  Heart Eyes . Става въпрос за "М като магия"; по средата съм на книжката - много приятно четиво.

любим ми е той  Sunglasses Grinning

# 693
  • София
И на мен ми е любим, alvina_maria, но досега негови разкази не бях чела и сега се наслаждавам  Grinning

# 694
Sandman чела ли си?

# 695
  • София
Не. Има ли я на български?
Чела съм "Звезден прах", "Океанът в края на пътя", "Книга за гробището", "Спящата и вретеното".
А ме чакат вкъщи още "Внимание, психоспусък!", "Дим и огледала" и "Никога, никъде, никой".
Планирам да си купя в скоро време и "За щастие, млякото" - това заглавие ме притегля като магнит, много сладурско звучи.

# 696
  • България
Благодаря, Меган!
Изтеглих поредицата и ще започвам четенето.  smile3529
Анотациите са обещаващи.

# 697
Sandman е комикс, на английски го четох
радвам се за теб, че сега ще ги четеш за първи път  Grinning
приятно четене

Невромантик прочетох отново тези дни, 1984 е написана.....

# 698
Кали, как е Звезден прах на Нийл Геймън? Мисля да се запозная с него точно с тази му книга. Подходяща ли е за случая?

# 699
  • София
Много е хубава, Ich. Точно с нея и аз се запознах с автора.
Има и чудесен филм по нея, с Робърт Де Ниро.

# 700
Звезден прах е удоволствие за четене  Simple Smile
след като я прочетох на български си я намерих и на английски, изчаках да мине време и я прочетох отново

# 701
  • Вестерос
Обожавам звезден прах  Heart Eyes Четох я миналата година януари. Иначе филмът съм го гледала безброй пъти, като цяло следва историята.

# 702
  • София
Кали, как е Звезден прах на Нийл Геймън? Мисля да се запозная с него точно с тази му книга. Подходяща ли е за случая?

Мисля, че е напълно подходяща, поне за мен беше любов от пръв поглед, точно с тази книга. Simple Smile

# 703
Филмът е вълшебен, но Геймън за четене не ми е фаворит...нито Пратчет всъщност, та не съм голям критерий. Геймън ми е отнесен и детски, Пратчет пък като сборник пословици. Всяко изречение е смешно, но всичко накуп ми идва прекалено.
Ще почвам и аз Вещерът

# 704
  • София
 Whistling Whistling Аз даже се чудя дали да не си изкопая от някъде на старо цялата поредица на "ИнфоДар". Много ме дразни да чета на телефона си.

Общи условия

Активация на акаунт