Отговори
# 495
  • От Луната
И аз съм с рецидив на кандида Sad
Отделно някакви гадости в урината, но в сряда съм на преглед и ще го мисля тогава...
И аз ще изследвам за ГД, казаха ми малко по-късно, А за КЗ било важно да е до 5.1. Ограничете сладкото и въглехидратите и веднага ще падне.

# 496
Бях писала и в предни коментари че няма да правя БХС. Сега като го кажа и лекарите  те гледат малко лошо, тук някой каже нещо, приятелки направят коментар...нека това остане личен избор за всеки. Сега когато видя коментар съдържащ "БХС", просто го пропускам и не го чета. Не обвинявам тези които са го правили и не желая да бъда обвинявана. Таааа по друга тема влезнах да пиша. Преди ходех на народни танци, но лятото бяхме в почивка и тогава и забременях. Сега пак са започнали със сбирките и си викам, така и така лежа по цял ден, що не взема да си ходя на танци?..и това и направих. Чувствам се добре, играя предимно бавни хора(в хора с подскоци, друсане и прочие не участвам) и не смятам че това е някаква заплаха за мен и детето, гледам да не се преуморявам и да си почивам честичко. Пак казвам играя само БАВНИ хора с малко стъпки, два пъти седмично.

# 497
  • София
Аз мойте народни хора ги спрях, ама в нашата школа играят предимно бързи.Така ми се ходи и на мен.

# 498
Някой имаше с г.диабет. Може ли подробности как са го открили, че не помня в коя тема стана въпрос.

аз развих .... откриха го след като на изследвания на кръвта захарта ми бе висока. При положение на гладно и жадно.... после ми пускаха кръвна картина..... там захарта бе горе долу в норма но гликирания хемоглобин бе висок. После ми пуснаха обременяване с глюкоза и там се откри смного висока кръвна захар .... и ми назначиха инсулин. Дано малко ти помогне това инфо че съм в болницата от телефона и ми е трудно да пиша със системи включени....
и въпреки инсулин и тн... като ме приеха ми взеха кръв и пак висока но пък аз бях яла . До сега съм нямала захар в урината но този път лекарката ме смъмри ..... и вика трябва да се регулира инсулина ..говори пакнс ендокринолога ...
 сега чакам понеделника да мога да мина преглед уролог за тези кризи че вчера пак направих въпреки че се лекувам .....

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 09:47 от Dida Dinova

# 499
Да, Диди, помага инфото, благодаря ти  Hug
А бъбречните кризи свързани ли са с това или си имаш проблеми от преди?
Дано по-скоро се почувстваш добре Praynig

# 500
Да ти кажа честно преди доста години когато бях ученичка съм имала проблеми с бъбреците но, от 7-8 години нямам проблеми с тях. Лекарката че бремеността удря бъбреците. Бебето май притиска кръвоносен съд .. но каза че в понеделник ще ме праща на уролог че . сега по време на почивката няма кой да ме прегледа .. а бе сега съм по-добре . Днес вече не ме болят.  Надявам се утре да мога да се прибера а в понеделник само за прегледа да дойда . че искам да нсе изкъпя  и да съм си у нас вече. Благодаря ти. ти по добре се консултирай с гинеколожката си може да не е това. 

# 501
  • София
Диди, да оздравяваш бързо!  bouquet Като те изпишат сигурно ще ти изговорят една камара препоръки- топли крака, много вода и т.н. които обаче работят Simple Smile аз от едни тънки фини обувки намръзнах за един работен ден и на следващия бях с криза...

На мен също са ми слабо място бъбреците и още от дете имах кризи и уроинфекции, и споделих това с лекарката, която ме следи. Препоръча ми да пия червена боровинка през цялото време ( Мечо грозде не става при бременност). В началото се поопъвах малко но като се сетя какво чудо е, и от втория месец започнах да пия едни капсули, профилактично....

# 502
WhiteWabbit благодаря ти. Предполагам със съветите ще в така. Относно топли крака и тн аз си се обличам но ето на дори и като се пазя пак я направих тази лриза. Ем може и аз да взема тез червени боровинки. Аз имам куп заръки за диабета сега и това.  Поне мога да кажа че се починах активно с това лежане.

# 503
Знаете ли някакви упражнения за бременни?
Иска ми се да правя нещо, но първо ще питам и доктора дали може.
Много се залежавам, едно ходене до магазина ми уморява.
Трябва да правя нещо.

# 504
Аз съм по същия начин. До магазина се задъхвам Sad а къде е още нашата... трябва да се разхождаме, да се храним здравословно, да тренираме леко и да не забравяме упражненията на Кегел .... а как ми се полягва, никъде не ми се ходи, нищо не ми се прави и ми се хапва от всичко  Sad eat

Упражнения за бременни: https://www.youtube.com/watch?v=wwROi7ScNYg#action=share  newsm39 jump
Диета от същия инструктор: http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/ Само я прочетох и много ме надъха/ за няколко минути:)))/  следното:
"Помнете, че докато сте бременни всички ще ви се радват и ще ви прощават качените килограми, но след като родите няма да имате извинение за големия задник и стърчащия корем и тогава ще си бъдете дебели!!!"  ooooh! Blush Shocked
Трябва да се стегна вече, че и възрастта оказва влияние на бързото възстановяване.  running bouquet

# 505
И аз се каня още, но не съм започнала да спортувам. Знам, че е хубаво, но доста ме мързи.. Все пак редовно излизам със сина ми на разходка, та поне малко се раздвижвам. И аз съм се спряла на съветите на Руми от нейния сайт: http://fitnesinstruktor.com/bremenni/ Тя ми е изготвяла и индивидуален режим и сме контактували. Много е разумна, с реалистични очаквания и й вярвам Wink

# 506
И аз гледах на Руми нейните. Обаче при мен го има страха да не навредя нещо и се пазя много, даже и от най-малките движения.
Отделно, че много ме мързи  Blush а и не сега няма да има вече плодове и зеленчуци, не виждам как ще ям здравословно, и там ми куцат нещата  Simple Smile
времето също допринася, само за сериали, шоколади и лежане  Mr. Green
но като се знам как не искам да бъда дебела и колко ще ми тежи това.... Thinking Crossing Arms Whistling

# 507
Anasta87 Сигурно не включва яйца, не знам. Само я погледнах. Никога през живота ми не съм спазвала диета и сега ми се струва, че няма да успея. Просто ще внимавам с пасти, торти и др. вредни Simple Smile)

Miss_Bingley Защо не питаш на ЖК, едва ли няма да е препоръчително да правиш леки упражнения. Тази програма я има и за начинаещи /като мен/ правят се по малко повторения и са през ден. Тръгнала съм аз да давам съвети, като станах и пак легнах. За сега гледам маратон на Секса и града /за 3468ми път/ но няма да се изненадам скоро да мина и на Малката булка  Grinning 
В този линк са описани витамините от които имаме нужда. Повечето плодове и зеленчуци ги има по магазините целогодишно Simple Smile http://bremennost.bg/vitamini-za-bremenni.html От тук направих списък за пазаруване и от сега се подготвям психически да изляза утре Simple Smile))

# 508
Че ги има,има ги,колко са истински е др.въпрос.

# 509
Аз бях почнала йога за бременни- от интернет. Но откакто ходя на работа, не правя нищо. Поне там за няколко часа ми се налага да изкача и да сляза 3-4 пъти три етажа стълби, но сега в почивните дни пак само до магазина ми е разходката.
За фигурата- както и да е, аз съм слаба, но не знам дали не е вредно това стоене Thinking

Общи условия

Активация на акаунт