Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на главоболие и гадене по време на бременност?
Какви са препоръките за предотвратяване на главоболие по време на бременност?
Какви са препоръките за контрол на симптомите по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на главоболие и гадене по време на бременност?
Главоболието и гаденето са често срещани симптоми по време на бременност. Много бременни жени изпитват интензивно главоболие, което може да се влоши от определени дейности. По отношение на гаденето, много бременни жени съобщават за непоносимост към силни миризми, особено парфюми. Тези симптоми обикновено са по-чести и тежки в началото на бременността.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на главоболие по време на бременност?
-
Какви са препоръките за контрол на симптомите по време на бременност?
За да се контролира гаденето по време на бременност, се препоръчва избягване на силни миризми, консумация на леки храни като салати и картофени ястия и избягване на меса, които много хора трудно понасят. Освен това хидратирането е важно за контролиране на гаденето. Нормално е да има леко присвиване при изправяне, но трябва да се избягват регулярни, болезнени, продължителни и стягащи целия корем контракции. Ако има повече от 8-10 контракции за денонощие или други неприятни симптоми, трябва да се потърси лекарска консултация.
-
Кои са препоръките за избор на лекар за бременност?
-
Кои са препоръките за избор на място за раждане?
ама и мен все ме наболява коремчето
не ми е спешно, ама нали все искам да ме гледат, ех луда работа е това моето