Отговори
# 480
Момичета, вие имате ли бяло течение? При мен стана по-обилно от около седмица и не знам да се притеснявам ли. На преглед съм чак на 10-ти, да ходя ли извънредно за микробиология  newsm78.
Имам,макар и леко.Сега е от гъбичната инфекция.Вече два пъти правих микробиология.Направи си задължително ако скоро не си си правила.Оказаха се много упорития тия гъбички.

# 481
Имам и аз - кандида. Свещички слагам. Другият месец на ЖК сигурно ще ми пусне контролна МБ, не знам. Аз нямам сърбеж, но течението беше такова, че слагах ежедневна превръзка. Сега драстично намаля, но дали изчезна бактерията, не знам.

# 482
И аз слагах една седмица,но силно се съмнявам отведнъж да са се махнали.Затова казах и ми взеха пак.Този път обаче ще поискам по-нормални глобули,че тия Клотримазол са мн гадни.

# 483
Някой имаше с г.диабет. Може ли подробности как са го открили, че не помня в коя тема стана въпрос.

# 484
Сега се връщам от лекар. Разписвам се с две девойки. Едното върви с един ден назад, другото с 3 напред. Таааайно се надявах на едно момченце, но няма нищо. Да му мисли мъжо с 4 жени в къщи, хахах.  Разреждат ми клексана през ден, иначе с аспирина и еутирокса  продължавам.

# 485
Сега се връщам от лекар. Разписвам се с две девойки. Едното върви с един ден назад, другото с 3 напред. Таааайно се надявах на едно момченце, но няма нищо. Да му мисли мъжо с 4 жени в къщи, хахах.
Ехааа,това е страхотно.Цели две девойки 💐 Много се радвам на близначета.Браво!

# 486
Сега се връщам от лекар. Разписвам се с две девойки. Едното върви с един ден назад, другото с 3 напред. Таааайно се надявах на едно момченце, но няма нищо. Да му мисли мъжо с 4 жени в къщи, хахах.
Ехааа,това е страхотно.Цели две девойки 💐 Много се радвам на близначета.Браво!

И една имам в къщи на 6 годинки, която е безумно щастлива, че бебета са момичета Laughing

# 487
  • София
Elektra.13, обикновено  се  прави кръвно-захарен профил (КЗП)- взема се кръв 4 пъти през деня (ако е амбулаторно) и през 3 часа ако е в болница. Отделно правят обременяване с глюкоза- изпитва се 75 гр глюкоза на гладно ( в аптеките, около левче), взема се кр захар преди и след натоварването. Ендокринолога може да прецени и допълнителни изследвания (инсулин ниво и т.н.) и мисля, че това е....

П.С. Ако имаш близък/а с глюкомер и може да ти услужи за 1 ден няма да трябва да се разкарваш, взема се от пръста Simple Smile

# 488
Elektra.13, обикновено  се  прави кръвно-захарен профил (КЗП)- взема се кръв 4 пъти през деня (ако е амбулаторно) и през 3 часа ако е в болница. Отделно правят обременяване с глюкоза- изпитва се 75 гр глюкоза на гладно ( в аптеките, около левче), взема се кр захар преди и след натоварването. Ендокринолога може да прецени и допълнителни изследвания (инсулин ниво и т.н.) и мисля, че това е....

П.С. Ако имаш близък/а с глюкомер и може да ти услужи за 1 ден няма да трябва да се разкарваш, взема се от пръста Simple Smile
мн изчерпателна информация, а знаеш ли в коя седмица от бременността се прави, в 13 г.с. ми казаха, че е рано, може би към 20?

# 489
Знам за обременяването с глюкоза. По-скоро се чудя какво налага да се направи, кога има съмнения за г.диабет. Защото аз имам глюкоза в урината, а в кръвта ми е около 5 и малко, сега не мога да видя точно колко - в референтните граници беше. Все пак ме притеснява, защото в урината не трябва да има изобщо.

# 490
Elektra, по спомен от четене някъде из темите мисля, че една предпоставка за съмнение в г.диабет е ако бебето се развива напред, и ако не се лъжа Шоши май беше коментирала, при нея май вървеше с 11 дни напред. Пиши в темата на Забременели ин витро, там със сигурност ще те ориентират. надявам се всчичко да е наред при теб. Hug

# 491
Моето до скоро вървеше с два- три дни назад, но... Нещата се променят. На преглед съм чак на 7.10. Дано да няма проблем, наистина.
Благодаря ти Hug

# 492
Момичета,вие кога смятате да излизате болнични?Лесно ли ги дават?Знам за комисии,три дни лежане в болница и подобни неща.
Но гледам,че в МД май ги раздават като топъл хляб.
На мен ми се иска да си взема вече най-много до края на октомври-нач.на ноември да съм си вече в нас.Честно казано взе да ми писва да се мъкна на работа,а и есента и зимата няма как да вървим в студовете.
Мисля първо да взема пет-десет дни от личната,а после от доктора.
Вие как ще процедирате?

# 493
Знам за обременяването с глюкоза. По-скоро се чудя какво налага да се направи, кога има съмнения за г.диабет. Защото аз имам глюкоза в урината, а в кръвта ми е около 5 и малко, сега не мога да видя точно колко - в референтните граници беше. Все пак ме притеснява, защото в урината не трябва да има изобщо.

Здрасти ...и при мен излезна по-висока кръвна захар 5, 3. След това една седмица всяка сутрин  си изследвах кр.захар която се движеше от 5 до 5,5 (само сутрешна) , направих консултация с колежка-Ендокринолог и ми каза , че при бременни трябва на гладно да е под 5, 1 , за начало ми препоръча диета. При теб колко плюса за глюкоза има в урината  , колко то знам понякога по време на бременност бъбреците пропускат известно количество глюкоза, така че ако изследванията показват наличие на глюкоза в урината, може да не  означава почти нищо .

# 494
Оф, в тази лаборатория няма плюсове, пише само норм. Ще го изследвам в друга лаборатория да видя какво ще излезе.

Общи условия

Активация на акаунт