Отговори
# 510
Че ги има,има ги,колко са истински е др.въпрос.
за съжаление е така

# 511
Има и зеленчуци и плодове, които са си типично зимни и много полезни като цвеклото например. А и трябва да се ядат и други неща, които съдържат полезни за бебето вещества - месо, риба, яйца. Абе има и зимата какво да се яде.
А движението е важно за добро кръвоснабдяване на плода, така че поне разходки си правете.

# 512
Вредно е разбира се,за нас не е добре.Докторката на Бхс ми каза да се движа,умишлено дори и в офиса.
Трбва да се движим,много е важно.
Но на мен някак ми тежи.По цял ден седя на работа, в къщи лежа,не излизам никъде.Само на обедната почивка лека разходка и това е.
Никой не каза,ходите ли на работа?Кога смятате да вземате болничен?Как стоят нещата с това?Докога ще работите?

# 513
Аз работя в офис, но с клиенти - доста  хора минават през мен. Затова реших до средата на октомври, когато хората ще започнат да разнасят вируси.

# 514
Аз също работя. До средата на октомври ще съм в отпуск - отиваме на почивка в Турция Simple Smile. След като се върна, живот и здраве, докато издържа. Иска ми се до декември, но божа работа.

# 515
Аз смятам до декември да ходя, но ако ми променят работното време, за да има кой да ме кара до работа, защото в градския транспорт е ужас. За болничните- давам 20лв и ми дават за месец.

# 516
Без комисия,без нищо?

# 517
Аз ще си взема безплатно от жк. Откъде накъде и за това да плащам?!

# 518
Плаща се и още как,колкото и да е стрАнно,но явно не навсякъде.Моята кума си взимаше без проблем по 15 лв всеки месец,от частна клиника обаче.В МД не знам как е,аз се регистритах там.Ще видим.Но знам че не може без комисия да ти дават
постоянно всеки месец.И дори се лежи в болница три дни за да ти издадът.Малко ми се струва тъпо това,ама е така.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 19:14 от Miss_Bingley

# 519
Глупости, не се лежи в болница, когато болничния е от ЖК и по ЗК не се плаща. Там, където съм аз се събира комисия 3 пъти седмично и им се дават болничните листи да се разпишат. Без да минаваш лично през тях - просто АГ- то, което води ЖК го прави и го дава за още подписи.

# 520
  • В чуден свят с четири Слънца
Точно така е, както Електра е писала. Болничният по лекарска комисия се дава и без да лежиш в болница. Когато АГ докторът по ЖК прецени, че си рискова бременност и имаш нужда от болнични, тя представя случая пред другите от комисията, а ти само отиваш след няколко дни да си вземеш болничния. Аз и с трите бременности съм била през всичките месеци болнични, понеже не спирах да повръщам, все имах контракции и се водех рискова бременност с няколко спонтанни аборта. АГ докторката още от 5-6 седмица като ме регистрираше ми казваше, че е най-добре да изляза в болнични.

# 521
Глупости, не се лежи в болница, когато болничния е от ЖК и по ЗК не се плаща. Там, където съм аз се събира комисия 3 пъти седмично и им се дават болничните листи да се разпишат. Без да минаваш лично през тях - просто АГ- то, което води ЖК го прави и го дава за още подписи.
Казвам каквото съм чула от приятелки,явно при тях е било така Не си говоря измислици.
В МД София също се събира комисия и директно им ги издават само че се чака.Аз като съм с нормална бременност това не значи че няма да ми дават болничен,защото даватате пример само за рискова.Питам,защото не разбирам пт тези неща.
И др. позната също ще лежи в болница за да й дадът,не знам каква е логиката да е различно.Но както и да е,надявам се да ми дават и на мен без проблеми.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 19:48 от Miss_Bingley

# 522
  • София
Miss_Bingley, допреди няколко години е било наистина така, затова са ти дали такова инфо. От скоро това изискване за престой в болница отпадна. Наистина не си спомням от кога е точно промяната,  но е факт.

# 523
Инфото ми е отпреди два дни.
Силно се надявам да не ми се налага,за мен е простотия това да се лежи в болница.Смятам,че бременността е достатъчна причина да ти дадът без значение каква е.

# 524
Аз знам, че си е до лекар - не всички дават. А и ако искаш продължителен, задължително вписват рискова, няма как иначе да го оправдаят.

Общи условия

Активация на акаунт