Отговори
# 525
Аз знам, че си е до лекар - не всички дават. А и ако искаш продължителен, задължително вписват рискова, няма как иначе да го оправдаят.
Това е доста глупаво.Значи трябва да си ходя на работа дори и да се чувствам изморена,ако имам леки болки,и ако трябва да пътува по 150 км на ден?
И аз знам,че не всички дават.А ме притеснява това,защото вече искам да си вземам.Другият път ще разпитам доктора,а преди той да ми даде мога да взема от личния.

# 526
  • София
Ако болничният превиши определените дни (мисля 180) определени за това, мисля че за продължаване на болничния се иска вече становище от ТЕЛК, а за да се отиде на ТЕЛК се иска наистина епикриза, т.е. хоспитализация...това е единственото, за което се сещам...т.е. ако се излезе много рано в болничен (мисля че преди 3-тия месец) и не стигнат 180 дни до края. Но пък някои дами покриват липсващите дни с ползване на платен отпуск, въпрос на договорка с началството.

Според мен няма никакъв проблем да ти пуснат болничен Simple Smile Аз първо взех 5 дена от личния, след това отидох с амбулаторната карта при гинеколожката, обясних и, че не се чувствам добре и ми е трудно на работа, и не ме облекчават откъм задачки, и тя ме попита дали искам да си остана вкъщи.

# 527
Именно такъв е случаят с моята приятелка.Тя ще минава и през телк май,и са й казали че няма как и ще лежи три дни.И аз не вярвам да ми откажат но знам ли.

# 528
Аз знам, че си е до лекар - не всички дават. А и ако искаш продължителен, задължително вписват рискова, няма как иначе да го оправдаят.
Това е доста глупаво.Значи трябва да си ходя на работа дори и да се чувствам изморена,ако имам леки болки,и ако трябва да пътува по 150 км на ден?
И аз знам,че не всички дават.А ме притеснява това,защото вече искам да си вземам.Другият път ще разпитам доктора,а преди той да ми даде мога да взема от личния.
Моята ми е казала, че ако искам болничен - просто да и е обадя. Не съм взимала до сега, но така знам отношението и. Не се настройвай предварително, може би и твоят лекар е така. Просто повдигни въпроса Simple Smile

# 529
Благодаря ви за поясненията момичета.На втората консултация ще питам.

# 530
Това с престоя в болница и болничните за първи път чувам...
Просто Личната може да даде 14дни или там колко бяха.. После се издава протокол към комисия с подпис от водещата ЖК и Личната с пояснение рискова бременност и аз преди отидох зад френската гимназия за-трети подпис, защото комисията трябва да е от трима, май 20лв.беше това и така... Последните 3месеца вкъщи Simple Smile

# 531
И аз си ходя още на работа, ще ходя , докато се чувствам добре, не ми се рискува и като плъзнат вируси си оставам вкъщи
Както по- горе казахте, дългия болничен- над 6 месеца изисква Телк комисия и решение, иначе никой лекар не отказва даване на болничен, или поне не съм чувала..

# 532
Да ви кажа и аз за този болничен...колко преживях и колко сълзи пролях,но просто не съм знаела как точно стават нещата...моето АГ не искаше да ми даде болничен,защото нямам адресна регистрация в София.Хубаво направих си,но тогава точно ми изтичаше болничния и трябваше продължение,нямах време да отреагирам.Дава ми направление за хоспитализация за 'Света Анна' и там просто нещата спрахя,Няма да забравя какъв ужас преживах с Красимира Жекова,кракът ми няма да стъпи там,но не иска да ме приеме в болницата,защото ми нямало нищо,а то какво трябвало да направя,но нали все сама моя на работа и горкичката се бутам.Ето как направиха познати.ОТИВАШ В ОКРЪЖНА И ГОВОРИШ НАСАМЕ С НЯКОЯ ОТ ЛЕКАРКИТЕ,КЪМ КОЯТО СИ СЕ НАСОЧИЛА ЗА ЕКИП ПО-КЪСНО.СРЕЩУ ПОЧЕРПКА,обясняваш тихичко и кротичко,че си зам заради болничния и ще черпиш пак и т.н,ноооо аз вече бях се скара с докторите там и излизам бясна и цялата в рев.Моя случай е такъв,че работата ми е тежка физическа,а и шефа е гаден и каза да не се връщам на работа,след като прокървях и останах в болницата и нямах избор,а бях започнала на месец и половина да фраскам болничните.Една позната ми даде номера на един гинеколког,който срещу 30ле ти дава болнични до края на бременността  Peace.Води те в болница ,без да оставаш ,оправя се някак и сега си фраскам болничните Joy

# 533
Изненадана съм от тези схеми за болнични. При предната бременност както и сега лекарката ми казва при всяко посещение да се обадя, ако имам нужда от болничен. Всички мои познати също излизат в болнични в 4ти, 5ти месец. На никоя не се е налагало болничен престой. Така стоят нещата във Варна. Може би в София е по-различно.

# 534
В болнични съм от деня на пункцията и до сега нито съм плащала нито съм лежала в болница ,но консултациите са при доктора който прави инвитрото. Водят ме рискова бременност ,но след Кото свършат тези 180 дни ще трябва да минавам ТЕЛК.а сега да ви се оплача въпреки че съм си вкъщи съм болна а без антибиотик не се разминавам ,ако някой знае нещо за гърло моля за помощ, и по специално  могали да смуча ефизол.

# 535
  • София
За гърло смуча пастили на доктор Тайс, подходящи си за бременни.

# 536
В София не е по-различно, явно някои са попадали на лекари идиоти.
Ако се излиза тепърва болничен 180-те дни стигат и не е необходимо минаване през ТЕЛК, черпене или плащане, или пък лежане за 3 дни в болница.

# 537
Тонита и аз се разболях и никакви пастили, чайчета и лимончета не ми помогнаха. Преди няколко дни гинеколога ми изписа антибиотик, защото ми предстои серклаж и трябва да съм напълно здрава. Пия го вече пети ден, болиоте в гърлото изчезнаха, температурата ми е нормална, но този нос  Naughty Не знам как ще го оправя, а до сряда трябва да съм здрава - тогава е серклажа. Стискайте палци, момичета.

# 538
За болки в гърлото- хомеожен 9 ми препоръчаха.

# 539
Оставам втрещена от схемите за получаване на болничен. Shocked  Хора, живея в чужбина,  тук не можеш и да се помислиш за болничен без оправдаваща причина...никой няма да ти даде... а за оправдание да посочиш, че започва вирусен сезон...... ooooh! Tired Tired
За това и здравната система е на това дередже, а ако искаш внимание заплащаш стабилно, макар че и тогава не е сигурно какво качество на услугата ще получиш.
Желая на тези, които поне имат основателна причина да получат болнични без проблем...
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт