Отговори
# 540
В болнични съм от деня на пункцията и до сега нито съм плащала нито съм лежала в болница ,но консултациите са при доктора който прави инвитрото. Водят ме рискова бременност ,но след Кото свършат тези 180 дни ще трябва да минавам ТЕЛК.а сега да ви се оплача въпреки че съм си вкъщи съм болна а без антибиотик не се разминавам ,ако някой знае нещо за гърло моля за помощ, и по специално  могали да смуча ефизол.
По напред в темата има за болни мами и запушен нос.Прегледай от 10-та до 20 страница мисля ,че там някъде имаше нещо.Бързо оздравване

# 541
Благодаря за съветите .обаждах се на аг и ми каза какво да вземам дано мине  и не стигам до антибиотик,но като се зная ,че съм кекава надали ще се размина.

# 542
  • София
djfeq  Praynig стискам палци! Пожелавам да мине гладко и да си спокойна!:)

Момичета, аз от няколко дни се разведрявам с малко астрология, чета с кафенцето.  Laughing Сигурно повечето от вас са изчели хиляди подобни постове, но все пак е забавно Simple Smile

Това са линкове с описание на детето Риби и детето Овен, каквито ще са нашите сладки мартенчета  Two Hearts

http://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%BE%D0% … avet585-4465.html

http://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%BE%D0% … avet585-4476.html

А това са линкове за майките от различните зодии и връзките им с децата Овен и Риби Simple Smile

http://itsazodiacthing.tumblr.com/parentchild
http://www.momstrology.com/momscopes

Ние вкъщи сме Теле и Козирог и ще си имаме (най-вероятно) Рибок. Направо скучна работа  Mr. Green
Как е при вас?
Ако искате да продължим със по-сериозни дискусии просто игнорирайте темата Simple Smile Хубава неделя на всички!  bouquet

# 543
  • София
Да кажа и аз за болнични от ЖК по ЗК - лекаря ми каза, че има право да даде до 6 месеца по 30 дни / незнам дали е с подписи на комисия/ , като преди това си платиш един ехограф и ти пишат, че имаш контракции. Все пак само бременност не е достатъчно условие за болничен и този лекар не ги предлага и раздава с охота. Аз се надявам да не ми се налага болничен, подсилвам се с различни средства и чакам да видя зимата как ще е. Освен това не се следя при този доктор, и финансовите условия на изплащане на болничните не са в мои интерес.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 14:23 от pepita28

# 544
Да кажа и аз за болнични от ЖК по ЗК - лекаря ми каза, че има право да даде до 6 месеца по 30 дни / незнам дали е с подписи на комисия/ , като преди това си платиш един ехограф и ти пишат, че имаш контракции. Все пак само бременност не е достатъчно условие за болничен и този лекар не ги предлага и раздава с охота. Аз се надявам да не ми се налага болничен, подсилвам се с различни средства и чакам да видя зимата как ще е.

Много си е основателна даже.  Wink Някои жени си взимат веднага след като разберат.
Аз искам да възползвам, що да ходя, да се мъкна по 1 час в метрото в студовете и да ми разнасят зарази.
И без това имунитета ми е един, че всичко ме хваща.
 От друга страна на работа ще ми е по-разнообразно, но късна есен и ранна зима ми иде като издеватлество над себе си и здравето ми да ходя. Не знам, така разсъждавам аз.  Peace
Пепита, благодаря и за товето мнение. Всеки казва различно, много е странно това. Едни плащат други-не, едни лежат в болници,други-не, едни ми казват, това, че си бременна малко ли е?, други казват, че едва ли не трябва да има и друга причина за болничен.
Аз си имам основателни-вдигам тежки папки на работа и имам леки болки почти всеки ден, освен това вече няма да живея в столицата и ще ми се налага пътуване,е познайте как ще стане зимата по два часа в едната и другата посока.  ooooh! Ми няма как. Отделно,че все ми се налага да ходя по изследвания и контролни прлегледи и като изляза в 12 и не се върна, еми то деня минал, файда, че се водя на работа.  Simple Smile
Само иди ми-дойди ми  Grinning

За зодиите:Живот и здраве, ние ще сме риби или недай си Боже Овен  Mr. Green силно се надявам да е риби. Мъжо е Риби, а аз Везни. Рибите ги харесвам, като цяло не ми е важна зодията, исках да е пролетно бебе, но ако може да не е Овне ще се радвам много.

# 545
  • София
Исках само да споделя какво знам по въпроса. Всеки си преценява плюсовете и минусите на болничния, собственото състояние и натовареността на работната среда. Има ги и двата варианта - болничен от първия ден на бременността и 0 болничен до 45-те дни преди термин.

# 546

Желая на тези, които поне имат основателна причина да получат болнични без проблем...
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Вероятно за всяка причината й е основателна.
След една стресова ситуация с едно дете карало шарка и аз си преосмислих решението да работя.
Прекалено дълго го чакахме и страдахме за това бебе, за да рискувам от предубеждения.

# 547
Аз пък с термин 12-ти нямам никаква надежда за Овен, предпочитам пред Риби. Аз съм Близнаци, ММ е Водолей. Имам малка надежда, да е водолей, ако е до 19.02, но това е 20 дни преди термин, не знам дали не е опасно. Та гледам да не го мисля.

# 548
 Съгласна съм с Електра.
Именно за това казах,всеки се чувства по различен начин.Една жена чакала дълго бебче,ако е инвитро примерно или е минала вече няколко процедури много ясно,че ще си вземе от първия ден болничен.И ще има основателна причина.Така,че обобщения не е редно да се правят,защото всеки знае себе си.
Аз предпочитам да ми е мирна главата,да пазя себе си и бебето и максимално да не рискувам,но аз съм и по-притеснителна,за др. моите причини може и да не са основателни,за мен са,защото познавам себе си.😊

# 549
Аз съм бременна след трето ин витро. На второто се запознах с едно момиче, при нея се получи и от трансфера изобщо не се е връщала на работа. Аз пак доста си поработих след + теста, въпреки че в началото шефката постоянно ме питаше дали не искам да излизам болничен.
Всеки преценява за себе си Peace

Ние вкъщи и двамата сме зодия овен. Разбираме се прекрасно. Ако съм секцио сигурно ще е водолей. Но се надявам да ми разрешат да раждам естествено и ако си дочакаме термина ще имаме рибок Laughing

# 550
Моят термин е на 20 март.Така,че при мен са на кантар нещата със зодиите.

# 551
  • София
Оф, много е неприятно да пишеш във форума едно, а някой да го разбира по неговия си емоционален начин. Под "основателна причина" имах в предвид нормативната уредба за издаване на болничен лист. Не съществува диагноза "нормално протичаща бременност" , която да напишат в документа и затова фалшиво или не се пише друга диагноза - напр. контракции, разкритие и т.н.. Вече личните причини на всеки са си негова работа.

# 552
И аз се вълнувам от зодии Simple Smile
Ние май сме между риба и водолей...Аз така или иначе съм секцио - с термин 01.03.2017... Вкъщи сме аз стрелец, ММ скорпион, каката - водолей... Но и риба е хубава зодия.. Поне аз я харесвам Simple Smile
За болничните - когато ми писне, дотежи или застуди спирам... Живея в Овча Купел, а работя на Летище София.. Шофьор съм. Работата ми е динамична, но и много хора минават през мен от цял свят...Та някой вирус Зика не ми трябва... Таткото ни въобще не иска аз да работя... Направо всеки ден мрънка, остани си вкъщи , гледай си детето, ама на мен вкъщи не ми е по-леко. Малката ще е залепена за мен , ще се носим по цял ден, а и това не е добре... Та ще видим...

# 553
И нашия бебо се очаква да е риби...аз съм февруарски риби - барут smile3516, сестра ми е мартенски  риби - спокойствие до дупка  smile3503, така че малко съм предубедена с темата за зодиите. Май повече значение отдавам на това колко спокойна ще е майката , докато бременее. preggo

# 554
Някъкъв съвет за болите встрани от ляво и дясно,все едно яйчниците,бях ходила в окръжна и на още две АГ-та ,казват ми че яйчниците ми спят и не възможно да имам болки.Какво да правя,да ходя пак пак същото ще ми кажат.Пия диаспорал и нош-па

Общи условия

Активация на акаунт