Седмокласници- началото на края!

• 66 254
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ей, много сте лоши.  hahaha
Няма ли за какво друго да питате сутрин?

Призма, я кажи за иронизирането на бюлетина за нивото на р. Дунав, че ми стана интересно.
Вепе не го четат по БНР. Напредна техниката. Има сайт и то много отдавна.

Е как, ти не знаеш ли какво е саншанжман  Joy

# 556
  • София

Питах сега "Знаеш ли какво е анжамбман" (едвам го изписах.. Rolling Eyes)

Ама вие сте сериозни, като пишете тези неща !!!  newsm78

Ми, сериозни сме, разбира се! На теб "анжамбман" несериозно ли ти звучи?  Crossing Arms
Добре, че е измислен copy-paste, че много зор с тоя "анжамбман"

# 557
  • София
Вчера, докато четях кой по колко часа ходи на уроци, леко се притесних, че съм си изгубила ума, след като реших да не записвам щерката на допълнителни уроци. Днес, след всичките термини, които споменавате, вече съм абсолютно убедена в това.  Rolling Eyes

Дала съм си срок до края на седмицата и след това ще решавам, дали да я търся учител по БЕЛ. Много се надявах да не се поддавам на паника, но последните 15-на страници сериозно ме притесниха.

# 558
  • Пловдив

Ми, сериозни сме, разбира се! На теб "анжамбман" несериозно ли ти звучи?  Crossing Arms

Ами, като не учите езици, така ще е.  hahaha

# 559
Призма, знам, прекрасно.  Joy
Да не изпадамм в подробности защо. hahaha
Скрит текст:
Дори помежду си се майтапехме с колегите. Работя там , където се изготвя предмета на майтапа.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 16:27 от chibi

# 560
  • България, София
От вчера се опитвам да ви настигна, е най после успях  animal037

Да, добре, че има copy / paste, че нито лесно се пише тази думичка, с четено същата работа  Mr. Green
Ще я видя моята девойка дали я е чувала  Rolling Eyes
По наше време сякаш не сме учили точно това  Shocked

Аз попреглеждам до къде са стигнали с материала горе - долу веднъж седмично за голямата, а за малката почти всеки ден. Помагам, когато търсят помощ. Голямата учи с баща си по история. Хич не го обича този предмет, направо изпитва отвращение. Не мога да разбера дали заради преподавателя, макар че учителката им е готина, или самата материя не й допада или просто начина на поднасяне на материала в учебника и в час  Rolling Eyes Странно ми е. Не иска и да чуе за исторически романи въпреки увещанията, че са интересни и никой няма да я изпитва за дати и събития. Дори първия час по химия като чула, че урокът е за история на химията, леко й прилошало  Mr. Green

Уроците ще са й по 3 астрономически часа по всеки предмет, в които влизат и кратки почивки. Добре, че щерката не знае, че при други времето на уроците е по - кратко. В събота ще ходи на БЕЛ, в сряда на математика. Стартираме от тази събота. Ще видим как ще тръгнат нещата. Дано преподавателите да й допаднат, а и децата в групата също. Склонна съм да сменям групи, дни, часове, ако видя, че нещата не вървят заради учителя.

A m b e r , браво на Светльо, че твори на руски  Heart Eyes Много ми харесва руския, разбирам в голяма степен, но не мога да кажа едно изречение граматически правилно. Падежи, окончания ... всичко се е изпарило от главата ми. Използвам наизустени фразички и това е. Моята девойка не иска и да чуе за руски. А в пети клас искаше да учи под формата на СИП, но тогава нямаше учител. Сега след седми клас би могла да избере този език, но вече й бил минал меракът  Crossing Arms

# 561
Като ви чета и имам чувството, че съм от малкото които не знаят какво учат децата им в училище  Embarassed

Аз не уча с тях. Следя бележника всяка вечер и ако нещо не ми хареса, не го оставям на мира докато не си  оправи оценката. Но, тази година съм решила да съм в час с всичко, особено около големият.
Ники вчера правил входно по география. Изненадващо за него. Да видим после и оценката каква ще е.
Щяло да има СИП по математика. Записали сме се, но г-жата им казала, че ако се запишат повече от 25 деца, ще им направи контролна за да определи кой да вземе.

# 562
  • Русе
  Момичета да предупредя, ако някой настоява за пощата, бъдете внимателни. Преди малко получих съобщения на лични с куп небивалици, с цел докопване на заветната парола. Нека се опитаме да опазим труда на потребителите - събирали и пазили няколко години материалите.

velina, благодаря, но той и Светослав не го говори като хората. Само пише.  Grinning Учи го трета година и първата година му беше изключително трудно. Напоследък се отвори и започна да го усеща, но не го говори чак. Но може да чете прости текстове и се мъчи да пише песни, като ползва интернета.Пише си руснаци и украинци. Но още не може да го използва добре.

# 563
  • България, София
A m b e r, важното е, че има желание да си упражнява езика. Напредъкът ще дойде  Hug

С натрупаните годинки разбрах, че по - добре да говоря "развалено" някой език, отколкото хич.
Разваления език хората все някак ще го разберат, а и всеки се радва да чуе две думи на родния си език  Simple Smile

# 564
  • София
Скрит текст:

Ами, като не учите езици, така ще е.  hahaha
Aхам
За франкофоните е песен  Whistling Joy
http://www.larousse.fr/dictionnaires/francais/enjambement/29617? … enjambement#29503
И сигурно идва от глагола  http://www.larousse.fr/dictionnaires/francais/enjamber/29618, което означава да преминеш през нещо, прекрачвайки го (например можеш да анжамбираш прозореца.  Laughing Whistling)

И аз не уча с никого, не знам какво правят, дори не знам на кои издателства са им учебниците. Направих грешката навремето да помагам на големия, но не я повторих. Нямам време и нерви за това.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 20:04 от *Ирина*

# 565
За домашно по литература моят има да разкаже за срещата между Шибил и Рада от името на Шибил.
Гласи се да пише.

# 566
Моят днес е казал цялото стихотворение "На прощаване" пред класа и е получил оценка.Утре ще правят входно по БЕЛ.
Разбрах,че тумбата днес е празнувала рожден ден на едно момиче в мола, точно преди школата по БЕЛ.Радвам се,че децата са задружни както в ученето,така и в забавленията,а и съм по-спокойна когато се движат заедно.
Попитах и аз младежа за този "анжамбман",но нищо не му говореше тази дума.

# 567
Многодетна мама, браво на младежа и задружната тумба!

# 568
  • Русе
  Дано да не учат "На прощаване" наизуст. Май няма да ги кара .  Нямаме никакво излишно време за подобни начинания. Имаме маратон от входни нива. В понеделник - две, днес - три,утре - 2, В четвъртък - ура само едно. 
  Днес се готви за химията - там се оправя бързо, обаче историята - зациклихме. От Възраждането до Европейския съюз, направо се озъбих.Оказа се, че съм издала всички книги и тестове на следващата генерация. Добре че имам запазени на компютъра. Светослав помни дати като змей, ама все пак са бая данни, а тяхната учителка много държи на подобни детайли. Никога не и стигат години. Дати иска тя.  Mr. Green

# 569
  • Sofia
При нас входните валЯт, утре има родителска среща - много щяло да е сериозно!
Така обяви пубертета, тази година е "много важна", и АЗ трябва да внимавам на родителската!
При него няма да се получи с школа, поради разсейване, блеене и пубертетски изпълнения, затова вече намерихме учителка по МАТ и БЕЛ с индивидуални занимания два пъти седмично, въпреки КАТЕГОРИЧНОТО ми мнение преди години, че няма да има нужда от допълнителни уроци. Нищо подобно!
Ноо, иначе, хитреца, колко е доволен от учителките в частните уроци -  как всичко му обяснавят, пък в училище е невъзможно, защото там са "изтощетени" /негови думи/ и нищо не чува от обасненията там!

Общи условия

Активация на акаунт